۱۳۹۷ فروردین ۱۱, شنبه

بانکدار ایرانی‌تبار مشهور به «پسر بیل گیتس ایرانی» در دادگاه آمریکا خود را بیگناه دانست

رئیس ایرانی‌-آمریکایی بانکی در جمهوری مالت، که حدود ده روز پیش در ایالات متحده به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران بازداشت شد، این اتهام را رد کرده و می‌گوید بی‌گناه است. دادستان‌های آمریکا او را پسر «بیل گیتس» ایران می‌نامند.
 
علی صدر هاشمی نژاد، رئیس ۳۸ ساله بانک پیلاتوس، دوشنبه هفته گذشته در ایالت ویرجینیا بازداشت و دادخواستی علیه او بابت مشارکت در دور زدن تحریم‌های ایران به دادگاه فدرال نیویورک ارسال شد.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، وی روز چهارشنبه در جلسه دادگاه منتهن حاضر شد و در برابر قاضی باربارا موزس قرار گرفت و اتهام‌های مطرح شده علیه خود را رد و ادعای بیگناهی کرد.
 
وکیل مدافع او نیز خواستار آزادی موکلش به قید وثیقه شد که قاضی موزس، با این استدلال که ثروت و ارتباطات گسترده آقای صدر هاشی نژاد احتمال فرار او را افزایش می‌دهد، با آن مخالفت کرد.
 
علی صدر هاشمی نژاد، که به گفته خبرگزاری بلومبرگ دادستان‌های آمریکا او را پسر «بیل گیتس» ایران می‌نامند، متهم به انتقال بیش از ۱۱۵ میلیون دلار با اتکا به نظام مالی آمریکا به ایران است.
 
وی، که با ایجاد شبکه‌ای از شرکت‌های صوری سعی در پنهان کردن معاملات تجاری خود با ونزوئلا داشت، به توطئه برای فریب آمریکا، نقض تحریم‌های ایران، کلاهبرداری و پولشویی متهم شده است.
 
به گزارش بلومبرگ، خانواده صدر مدیریت گروه مالی «استراتوس» با فعالیت های اقتصادی بین المللی را بر عهده دارد که یک پروژه بزرگ در ونزوئلا برای احداث هزاران واحد مسکونی را در دست دارد.

یک شهروند ساکن اهواز از سوی دادگاه انقلاب به ۱۱ سال حبس محکوم شد

رضا عچرش اهل سوسنگرد «خفاجیه»، از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی زارع به ۱۱ سال حبس محکوم شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، رضا عچرش ۳۳ ساله، از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی زارع به اتهام «جاسوسی، همکاری با گروه‌های مخالف نظام» و «تبلیغ علیه نظام» به ۱۱ سال حبس که قسمتی از آن به تعلیق درآمده است محکوم شد.
این شهروند عرب ساکن اهل اهواز، پیش‌تر در مردادماه ۱۳۹۵ از سوی پرسنل اداره اطلاعات سپاه قرارگاه ابوالفضل العباس اهواز بازداشت شد و حدود ۳ ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات، زیر بازجویی و تحت بدرفتاری و ضرب و شتم قرار گرفت.
رضا عجرش پس از اتمام مراحل بازجویی تا زمان صدور حکم، به‌صورت بلاتکلیف در زندان شیبان (مجتمع حرفه‌آموزی اهواز) نگهداری شده است.
گزارش‌شده رضا عچرش، در مخالفت با انتقال آب رود کارون و وضعیت بغرنج محیط‌زیست اهواز و برپایی زنجیره‌های انسانی و کمپین‌های اعتراضی به انتقال آب کارون فعالیت فراوانی داشته است.

عدم موافقت با تودیع وثیقه برای آزادی موقت «هادی عسگری» نوکیش مسیحی

هادی عسگری ۴۰ سال دارد و ساکن تهران است. او به اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت‌ در کلیساهای خانگی متهم و به ده سال زندان و دو سال ممنوع الخروجی از کشور محکوم شده است.به گزارش «محبت نیوز» مسؤولان قضایی از پذیرش وثیقه‎ی «هادی عسگری» نوکیش مسیحی زندانی در اوین برای آزادی موقت او تا زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر خودداری می‌کنند.
خانواده‏ی این زندانی عقیدتی که ۱۹ ماه است در بازداشت به سر می‏برد پیش از نوروز، تلاش کردند تا با تامین وثیقه او را به صورت موقت از زندان آزاد کنند اما مقام‎های قضایی گفته‎اند تا بیستم فروردین به این موضوع رسیدگی نخواهد شد.
این در حالی است که تامین وثیقه توسط این خانواده به سختی صورت گرفته است به امید این که شاید فرزندشان ایام نوروز کنار آن‎ها باشد اما با عدم همکاری مسؤولان روبرو شدند.
یکی از نزدیکان این نوکیش مسیحی، در گفتگو با سازمان ماده ۱۸ گفت: «هادی تا چندی پیش به دلیل عدم تمکین مالی موفق به تامین قرار وثیقه سنگین ۱۷۰ میلیون تومانی خود نشده بود. اکنون که این مشکل برطرف شده و این وثیقه با تلاش بسیار تهیه شده است، قاضی پرونده به بهانه‌های گوناگون روند تودیع وثیقه را به تعویق انداخته‌ است.»
در صورت همکاری قاضی این پرونده، شهروند مسیحی هادی عسگری می‌تواند بطور موقت تا زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر از زندان آزاد شود.

آلمان از ساخت اقامتگاه های جدید برای پناهجویان در این کشور خبر داد

مجلس سنای برلین از آغاز ساخت ۲۵ اقامت گاه تازه برای پناهجویان در این شهر خبر می دهد.
بر اساس طرح سنا در هر منطقه، دو اقامت گاه که هر کدام گنجایش ۵۰۰  نفر را خواهد داشت، ساخته خواهد شد و در مجموع ۱۲۰۰۰ نفر در این اقامت گاه های تازه زندگی خواهند کرد.
برایتنباخ (Breitenbach) سناتور برلین می گوید که پس از یک روند طولانی و دشوار اکنون مکان ها برای ساخت این اقامت گاه ها مشخص شده اند. برای ساخت این مجموعه ۴۰۰ میلیون یورو اختصاص داده شده است.

۱۳۹۷ فروردین ۹, پنجشنبه

نگرانی از وضعیت جسمی نوکیش مسیحی زندانی «ناصر نورد گل تپه»

خانواده‏ «ناصر نورد گل‌تپه» نوکیش مسیحی زندانی گفته‎اند وضعیت جسمی او وخیم شده و در ناحیه دهان و دندان با عفونت شدید لثه روبروست و باید هرچه سریعتردرمان شود.
یکی از نزدیکان این نوکیش مسیحی در گفتگو با تارنمای سازمان ماده ۱۸ گفته «در صورت تاخیر در روند درمانی ناصر بیم آن می‌رود که او دندانهای خود را به طور کامل از دست بدهد.»
ناصر نورد گل‌تپه از ۳۰ دی‎ماه ۱۳۹۶ در حال گذراندن ۱۰ سال حبس تعزیری خود در بند ۸ زندان اوین است.
او چهارم تیرماه تیرماه ۱۳۹۵ به همراه سه شهروند کشور آذربایجان در یک جلسه خصوصی بازداشت شدند. «الدر قربانوف»، «‌یوسف فرهادوف» و «بهرام نسیبوف» از اعضای کلیسایی «کلمه حیات» در باکو هستند. هر چهار مسیحی بازداشت شده به مدت دو ماه در زندان انفرادی بازجویی شدند و دادگاه برای آن‌ها به اتهام «اجتماع و تبانی از طریق فعالیت‌های تبشیری» حکم صادر کرد.

مادررنج کشیده نادر افشاری زندانی سیاسی: روزهای زیادی من را با امیدی واهی بردند و آوردند به این امید که شاید وثیقه قبول کنند

مادر نادر افشاری، فعال حقوق بشر که ۱۲ بهمن ماه سال جاری در پارک دانشجوی تهران بازداشت شده است به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی با انتقاد از وضعیت فرزندش گفت: روزهای زیادی من را با امیدی واهی بردند و آوردند. یک روز گفتند متهم هست، یک روز گفتن گردش‌کار هست و متهم نیست. گفتند، کارشناسان پرونده هنوز اطلاعاتی که می‌خواهند را از نادر نگرفته‌اند. بهرحال یک مدت به امید این که شاید وثیقه قبول کنند رفتم و آمدم .
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در تاریخ ۱۲ بهمن‌ماه ۱۳۹۶، نادر افشاری به همراه تعدادی از فعالین مدنی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد، این افراد پس از بازداشت به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین منتقل و بدون دسترسی به وکیل مراحل بازجویی و بازپرسی را طی کرده‌اند. برخی از این بازداشت شدگان با تامین وثیقه به صورت موقت از زندان آزاد و عده‌ای از این افراد همچنان در این بند به صورت بلاتکلیف و در شرایط سخت بسر می برند. گزارش شده است دادسرای اوین به برخی از این افراد اتهاماتی مانند تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی را تفهیم کرده است.
مریم سبزه‌پرور مادر نادر افشاری در رابطه با وضعیت فرزندش به گزارش‌گر کمپین گفت: نادر را ۱۲ بهمن در پارک دانشجو گرفته‌اند .آنها جمعه تماس گرفتن واطلاع دادند، نادر اوین است.از روز شنبه هر روز به دادسرای اوین رفتم تا پی گیر سلامت پسرم و علت بازداشتش باشم. آنها ۴ روز بعد از بازداشت نادر برای تفتیش منزل آمدند . هر روز جواب آن‌ها این بود که نادر در باز جویی است و در انفرادی. بالاخره پس از ۸ روز از بازداشت نادر توانستم ۵ دقیقه او را حضوری ببینم. نادر گفت: مادر شمار را که اذیت نکردند؟ چرا هر روز خودت را اذیت می‌کنی و می‌آیی اینجا .دوست ندارم کسی به تو بی احترامی کنه. بهر حال در سالن افراد عادی به همراه ماموران زیادی بودند. به غیر از جمعه‌ها هر روز پی گیر پرونده‌اش بودم. حتی به وکیل نادر اجازه مطالعه پرونده را ندادند. ۱۵ روز پس از بازداشت اجازه گرفتم باز فرزندم را ببینم .داخل کابین توانستم ببینمش. نادر گفت : چون به وضعیتم رسیدگی نمی کنند اعتصاب کردم و بعد یک هفته اعتصابم را شکستم. مدام به من می گفتند، پسرت هنوز تخلیه اطلاعات نشده باز جویی تمام نشده برای مدتهای طولانی داخل بند ۲۰۹ بود.در فشار عصبی.
مادر این فعال مدنی در ادامه گفت: نادر خیلی صادقانه بعنوان یک فعال حقوق بشر و طالب عدالت اجتماعی پای حرفش مانده. فقط نمی‌فهمم این همه پافشاری و سوال و جواب تکراری یعنی چه؟ روزهای زیادی بنده را با امیدی واهمی بردن و آوردن یک روز گفتن متهم هست. یک روز گفتن گردش‌کار هست متهم نیست. یک روز گفتن نه متهم آمده نه گردش کار و فرمودن آقایان کارشناس پرونده هنوز اطلاعاتی که می‌خواهد را از نادر نگرفتند. بهرحال یک مدت به امید این که شاید وثیقه قبول کنند رفتم و آمدم. اما فهمیدم هدفشان آزار نادر است. فقط سوال‌های تکراری می‌پرسند و به دنبال جواب‌های جدید بودند. چون به جواب تکراری رسیدن، مدام دارند فشار می‌آورند. من از مادر بهنام موسیوند شنیدم که بهنام از قول نادر گفته، آنها نادر را خیلی اذیت کردن. چون بهنام صدای نادر را شنیده بود و جالب تر از این باز پرسش اعلام کرده نادر قطع تماس با خارج زندان است. نادر را که دیدم فقط گفت: من در بی اطلاعی هستم و تهدید می‌شوم و می خواهند مرا به جایی و کسی وصل کنند.
مار نادر افشار به کمپین گفت: آیا این تفتیش عقاید درست است؟ بدون حضور وکیل اعترافات متهم آیا سندیت دارد؟ آیا ما از قانون به قانون شکایت باید بکنیم؟ بنده را تهدید کردن چرا با رسانه بیگانه حرف زدی پرونده نادر کلفت تر شده. به ایشان گفتم، شما یک رسانه ملی دولتی وطنی نشان دهید تا من صحبت کنم. آیا بی اطلاعی یک مادر درست است؟ به من گفتن برو تو خونت بشین تا ما خودمون خبر بدیم. پسر من باز جویی شده. این‌ها نادر را بردن مثلا تربیت کنند تا درسی برای دیگران شود. آیا نادر ایرانی هست یا خیر؟ چرا یک خبر از نادر و امثال نادر در ایران بالا نمی یاد. پسر من چه کرده که باید داخل زندان از کمترین حق قانونی‌اش محروم باشه.
مریم سبزه‌پرور در پایان به کمپین گفت: سیاست بازداشت آن‌ها تخریب خانه و خانواده است. از شرایط و وضعیت پسرم بی‌اطلاع هستم چرا دیداری من و فرزندم باید حضور مامور باشد و در کابین شنود شود. این نوع ملاقات توهین به شعور انسان است و بی‌احترامی. چطوری پسرم امنیت ملی و نظام را بهم ریخته. تبانی و تجمع، ارتباط با عناصر خارجی، توهین به مقدسات، توهین به رهبری و چیزای دیگه. نادر چرا در این شرایطی است، چرا بلا تکلیفی. نادر یک بچه زحمت کش، مهربان، دلسوز و بی‌تفاوت نبود. سزاوار این گونه رفتار نیست این جوان‌ها سزاوار این گونه رفتارها نیستند. تا الان قرار وثیقه هم صادر نشده به احتمال زیاد فرزندم شکنجه فیزیکی شده است، چون در اعتصاب دوم بشدت ضعیف و ناراحت بود.

احمدی‌نژاد مسوولان قوه قضاییه را متهمان ردیف اول فساد خواند و تلویحا انتقادات شدیدی متوجه رهبر کرد

 پس از بازداشت شب گذشته حمید بقایی معاون محمود احمدی نژاد، بسیاری منتظر واکنش‌های احمدی نژاد بودند. او آن زمان که رییس دولت بود اعلام کرد که خط قرمزش اطرافیانش است و این را مدتیست با نوشتن نامه‌های انتقادی به آیت الله خامنه‌ای در اعتراض به بازداشت اطرافیانش نشان داده است.
اما این بار محمود احمدی نژاد نه رهبری که به امام زمان و مردم ایران نامه نوشته است. او در این نامه مسئولان قوه قضائیه را “پیشانی سفیدان فساد”خوانده است و از بقایی به عنوان “فرزندی پاک، مومن، فداکار و انقلابی” یاد کرده و روند دادرسی را “نمایش سخیف و شرم‌آور” خوانده است.
محمود احمدی نژاد که در هشت سال ریاست جمهوری‌اش در مقابل تمام این دادگاه‌ها سکوت کرد و راضی و خرسند بود از دربند شدن مخالفین و منتقدینش، اینک منتقد دستگاه قضا شده و مدعی می‌شود که “حکم از قبل صادر شده بود.”
در بخش دیگری از بیانیه آمده است: “عناصر حاکم بر دستگاه‌های حکومتی، آشکارا از مسیر ملت جدا شده‌اند و به جای خدمتگزاری و دفاع از حقوق ملت و تلاش برای پیشرفت کشور، به دنبال توسعه و تثبیت سلطه خود بر کشور و مردم و منابع ثروت ملت‌اند. در این موضوع، چپ و راست و همه جناح‌ها متحد، شریک و همسو هستند.”
احمدی‌نژاد در بیانیه خود عنوان می‌کند که “عناصر حاکم بر دستگاه‌های حکومتی” مسیر خود را از مسیر ملت جدا کرده و راه توسعه و تثبیت سلطه خود بر ایران و منابع ثروت کشور را در پیش گرفته‌اند.
گرچه او نامی از این “عناصر حاکم بر دستگاه‌های حکومتی” نمی‌برد، اما آنان را کسانی می‌خواند که “خارج از اراده ملت” بر مراکز قدرت مسلط شده‌اند. و البته اشاره نمی کند که در سال ۸۸ چطور با کمک همین عناصر خارج از اراده دولت رییس دولت شد و به قدرت رسید و حذف و حبس و حصر را رقم زد.
وی می‌نویسد: عجیب آنجا است، در نظمی که برای انسانها هیچ حقی قائل نیست و در حالی که جان و مال و آبروی مردم را بازیچه و قربانی اهداف پست و دنیاطلبانه خود می‌سازند، مستکبرانه و به طور یک طرفه و دائماً انتظار تبعیت واحترام گذاری و بالاتر از آن، انتظار حمایت نیز دارند.
رییس دولت نهم و دهم در ادامه از امام زمان تظلم خواهی میکند و خطاب به او می‌نویسد: “شاهدید در نظامی که باید مظهر عدالت، پاکی و مهربانی باشد، هیچ مرجعی برای تظلم و شکایت از ستم دستگاه‌های حکومتی در برابر مردم وجود ندارد. مقامات ارشد با هم‌اند و شما، مردم و خدا را فراموش کرده‌اند و یک جانبه مشغول ثروت‌اندوزی و بازی‌های کثیف قدرت شده‌ اند.”

عبدالفتاح سلطانی را تنها نگذاریم

اولین بار نام عبدالفتاح سلطانی را در بند ۲۰۹اوین از بازجو یا کارشناس پرونده ام شنیدم.
عصری بود که با چشم بند مرا از سلول به اتاق بازجویی بردند.کارشناس پرونده ام در حالی که عصبانیت شدیدی در کلامش نهفته بود با تندی به من گفت: آیا می دانی همسرت چه کرده است؟
من از لحن کارشناس فهمیدم که اتفاقی خوشایند برای روند پرونده من افتاده است که ایشان چنین عصبانی و خشمگین به نظر می رسد.
پرسیدم، حاج آقا چه اتفاقی مگر چه اتفاقی افتاده است؟
در پاسخ گفت: همسر شما به عبدالفتاح سلطانی مراجعه کرده است و از وی خواسته است که وکالت شمارا بپذیرد.
با لحنی حق به جانب گفتم:حاج آقا من که در طول ۲۴ساعت در این سلول و بی خبر از همه جا هستم.چه باید بکنم؟
بعدها که به بند عمومی آمدم از محمد پورعبدالله ( مسئول انجمن دانشجویان کمونیست ) درباره عبدالفتاح سلطانی پرسیدم, پور عبدالله در پاسخ من چنین گفت:
چند نفر معدود وکیل داریم که به معنای واقعی کلمه مدافع پروپا قرص حقوق بشر هستند. یکی از این عده دکتر عبدالفتاح سلطانی است که بی اعتنا به ایدیولوژی افراد به صورت رایگان وکالت زندانیان سیاسی و عقیدتی را می پذیرد و در راه استیلای حقوق آنها از هیچ تلاشی مضایقه نمی کند.
اولین ملاقات من با دکتر عبدالفتاح ،۳روز بعداز آزادی از زندان به اتفاق همسرم در دفتر وی واقع درخیابان میرزای شیرازی ساعت ۱۹بودکه سر وقت حضور پیدا کردیم و ایشان در جلوی درب اتاق منتظر مابود،وقتی مارا به حضور پذیرفت،آنچنان انرژی مثبتی به اینجانب دست داد که هنوز هم شیرینی آن دیدار را فراموش نکرده ام.
در بدو ورود متوجه شدم ،این وکیل نازنین یک روانشناس مجرب هم است، که بخوبی می داند، چگونه با یک زندانی سیاسی آزرده خاطر و رنج کشیده رفتار نماید.
به جرات می گویم عبدالفتاح سلطانی به خوبی توانست در مدت کوتاهی از یک زندانی افسرده، دوباره یک فعال سیاسی شاداب بسازد.
شاید گرانقدرترین ره آورد ۶۴روزه زندانم، دوستی با عبدالفتاح سلطانی بود که اکنون رنگ خانوادگی به خود گرفته است. همین افتخار بزرگ برای من بس که عبدالفتاح و خانواده محترمش، حقیر را دوست خویش می دانند.
عبدالفتاح سلطانی از فاضل ترین وکلای زمانه ماست. وی جدا از تسلط عجیب برمبانی حقوقی و قضایی ویژگی منحصربه‌فردی دارد.
او در سالیان قبل از انقلاب ۵۷ چندسال در حوزه علمیه نجف دروس عالی حوزه راطی کرده است و بی آنکه ادعایی داشته باشد اسلام شناسی متبحر است.
عبدالفتاح سلطانی داوطلبانه و بی مزد و منت پرونده محکومان یا متهمان سیاسی و عقیدتی را سالیان متمادی پذیرفت و به تنهایی در راه دفاع آزادی یک رکن بزرگ آزادی‌خواهی به شمار می رود که تا کنون نقشی سازنده در دفاع از حقوق زندانیان و خانواده های آنها ایفا کرده است.
ساده زیستی و علو طبع این مرد وارسته باید الگویی برای مسولان کشوری باشد عبد الفتاح سلطانی اگر بخواهد فقط از راه وکالت به کسب و کار بپردازد براحتی می‌تواند بیش از ۱۰۰میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشد.
اما عبدالفتاح اثبات کرد یک آرمانخواه بزرگ است که به قول مرحوم دکتر کاتوزیان ترجمه شرافت و بزرگواری است.
دلیل دیگر محبوبیت عبد الفتاح این است که برای اعاده حق هر مظلومی دست به ریسک می زد تا هزینه سیاسی و قضایی فعالان سیاسی و حقوق بشری کاهش دهد.
سلطانی یک دیده بان بزرگ جامعه مدنی است،اینک که او برای مبارزه با تبیعض در زندان دست به اعتصاب غذا زده است،بر همه آزادی خواهان و تحول گرایان واجب است که به یاری« حامی و غمخوار »روزهای سخت زندانیان عقیدتی و سیاسی دو دهه اخیر بشتابیم.
عبدالفتاح سلطانی از شریف‌ترین وکلای کشور ماست که عمرش را به خیر خواهی و حمایت از همنوعانش گذرانیده است.
اینک نوبت ماست که با او همنوا شویم.

۱۳۹۷ فروردین ۶, دوشنبه

وزیر سابق احمدی نژاد: آنها تحت تاثیر مرشد از نظرپنهان هستند!

سال ۸۸ هنگامی که میرحسین موسوی در یک سخنرانی گفته بود دولت من دولت کف بینی و رمالی نخواهد بود، آیت الله خامنه‌ای که احساس کرد به دولت مورد علاقه‌اش توهین شده در سخنانی شدیدالحن آن هم از تریبون نماز جمعه در حمایت از احمدی نژاد به میرحسین موسوی حمله و انتقاد کرد که به رییس جمهور! نسبت‌های زشت می‌دهند؛ دروغگویی!‌ کف بینی! رمالی!
آنزمان البته هنوز احمدی نژاد نظرش به نظر رهبری نزدیکتر بود و انتقاد از دولت هزینه داشت و بسیاری از روزنامه نگاران و سیاسیون و مردم هزینه انتقاد از دولت پاکدست و راستگوی مدنظر رهبری را با زندان و حصر و تبعید پرداخت کردند.
این روزها اما که انتقاد از احمدی نژاد و باند وی نه تنها هزینه‌ای ندارد که باعث می‌شود حاکمیت خوشش بیاید، زوایای پنهان دولت نهم و دهم و بی‌بصیرتی حاکمان روشن‌تر از قبل می‌شود.
به گزارش کلمه، اینبار حسینی وزیر ارشاد سابق دولت احمدی نژاد در حملاتی وی را متهم کرده است که از یک مرشد از نظر پنهان دستورالعمل می گیرند.
محمدحسینی وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد در گفت و گو با عصر ایران می‌گوید احمدی نژاد و مشایى ظاهرا تحت تاثیر القاءات “مرشد از نظر پنهان “ خود، دچار توهماتى شده اند که باقاطعیت خبر از تحولاتى در کشور مى دهند که؛ بزودى ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم مى دهند تا همه چیز بر وفق مراد آقایان شود و مجدد به قدرت بازگردند!
وزیر ارشاد اسبق گفت: خوب است که به آنها یادآورى شود درگذشته هم بارها با ضرس قاطع در موضوعات مختلف ازجمله رئیس جمهورشدن مشایى پیش گویى کرده بودندکه هیچ کدام ازاین رؤیاها تعبیرنشده بود و داستان منجمى را تداعى مى کند که هنگام اعدامش بخاطر پاره اى جرایم ازاو سوال کردند، آیا این ماجرا و سرنوشت را هم پیش بینى کرده بودى؟ پاسخ داد بله درطالع خود رفعتی دیده بودم، ولى فکر نمى کردم بالا بردنم براى اعدام باشد!

واکنش احمدی‌نژاد به سخنرانی نوروزی رهبری!

 محمود احمدی نژاد در واکنش به اظهارات آیت الله خامنه ای مبنی بر وجود آزادی بیان در کشور در نامه ای به رهبری از برخوردهای شدید سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضاییه ( که زیر نظر رهبری هستند) با همفکرانش گلایه کرد.
به گزارش کلمه، وی ضمن نام بردن از تعدادی از جوانان و سیاسیون که از نزدیکان وی بوده اند به رفتاری های غیرقانونی و خشن سازمان اطلاعات سپاه به ریاست طایب و قوه قضاییه اشاره کرد و خواستار تشکیل یک مرجع صالح و مستقل جهت رسیدگی به شکایات مردم در زمینه مظالم و تخلفات دستگاه قضایی شد.
گفتنی است سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضاییه در سال ۸۸ شدیدترین برخوردها را با منتقدان احمدی نژاد انجام میدادند. بعدها در فایل ویدیویی که از فرمانده سپاه و نیز نماینده ولی فقیه در سپاه منتشر شد مشخص شد که با توجه به نزدیکی نظر رهبری به احمدی نژاد، سپاه تشکیل دولت توسط مخالفان وی را خط قرمز میدانسته است.

عدالت اسلامی دادگاه پاکستان ۲۰ متهم عامل زنده سوزاندن دو مسیحی کشور را تبرئه کرد

دادگاه ایالت پنجاب پاکستان یک گروه ۲۰ نفره اوباش محلی که در سال ۲۰۱۴ یک زن و مرد مسیحی پاکستانی را زنده زنده در آتش انداختند و موجب مرگ فجیع آنها شدند تبرئه کرد.
 
این گروه، شاما شهزاد و شهزاد مسیح، کارگران آجرپزی را به اتهام واهی کفرگویی و آتش زدن قرآن، زنده زنده در کوره آجرپزی انداختند. حادثه در شهر «کوت رادها کیشان» در ایالت پنجاب روی داد.
 
پلیس پس از آن که مشخص کرد آن زوج اصولا مرتکب چنان اقدامی نشده بودند عده زیادی از افراد متهم را بازداشت و به دادگاه معرفی کرد. دادگاه ضدتروریسم پنجاب در سال ۲۰۱۶ پنج تن از عاملان را به اعدام و ۱۰ تن را به زندان محکوم کرد.۹۳ تن دیگر از متهمان تبرئه شدند.
 
روز شنبه دادستان دادگاه پنجاب گفت دادگاه رای تبرئه ۲۰ تن دیگر از متهمان را صادر کرده و آنها آزاد شده اند.
 
پاکستان در دهه ۱۹۸۰ قانونی را از تصویب گذراند که به موجب آن، مجازات کفرگویی اعدام است. این قانون موجب شده است صرف اتهام کفر علیه کسی، اوباش را به کشتن آن شخص وادار سازد.
 
وزارت خارجه آمریکا معتقد است که قانون مجازات کفرگویی پاکستان به دستاویزی برای اوباشی تبدیل شده است که خود در مقام مجری قانون عمل می‌کنند.

اعتراض یک نماینده مجلس به بازگشت مسعود شجاعی به تیم ملی

​​​​​​​یک نماینده مجلس به دعوت از مسعود شجاعی برای حضور در تیم ملی فوتبال ایران اعتراض کرد. او بازگشت شجاعی را غیرقابل پذیرش خواند و خواستار پاسخگویی وزارت ورزمسعود شجاعیش شد. شجاعی پیش‌تر در مقابل یک تیم اسرائیلی بازی کرده بود.

کنایه ظریف به عربستان: برخی از دوشیدن دیگران بسیار خرسند می‌شوند و برخی دیگر حتی خوشحال‌ترند که دوشیده شوند

عصر ایران : ظریف وزیر خارجه کشورمان در صفحه توییتر خود نوشت: برخی از دوشیدن دیگران بسیار خرسند می‌شوند و برخی دیگر حتی خوشحال‌ترند که دوشیده شوند.
 
در همین‌حال یمنی‌ها که برخی مجرمین جوان و تازه‌کار می‌خواهند با بالا رفتن از نردبان دوش آن‌ها یک‌شبه موفق شوند همچنان توسط غرب فراموش شده‌اند.

۱۳۹۷ فروردین ۵, یکشنبه

پاپ فرانسیس فرا رسیدن بهار را تبریک گفت

به گزارش «محبت نیوز» پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان روز چهارشنبه ۲۱ مارس یعنی اولین روز فصل بهار در میدان سنت پیتر واتیکان با شماری از مسیحیان دیدار و گفتگو کرد و به پرسش‌های آنها پاسخ داد.
در میانۀ این گفتگو، هنگامی‌ که او بهاری خوب را برای پیروان این دین آرزو می‌کرد، باد کلاه او را برد. این اتفاق خنده حاضران را در پی داشت.
پاپ در سخنرانی خود شکوفه دادن گیاهان و درختان را نشانۀ سلامت آنها دانست و گفت که پیام بهار به ایمانداران این است که اگر از لحاظ روحی و جسمی در سلامت نباشید، نمی‌توانید بخوبی شکوفا شوید.

مکارم شیرازی: قوانین حجاب، همچون قوانین راهنمایی و رانندگی «الزام قانونی» گردد

به گزارش «محبت نیوز» مکارم شیرازی شنبه چهارم فروردین در دیدار با حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی گفت:
«باید با امر به معروف و نهی از منکر به صورت دوستانه و محترمانه با آن مواجه شد ولی برخورد با عده ای که با حجاب مبارزه طلبی می کنند باید با دیگر افراد متفاوت باشد. اگر برخورد با این موضوع سست شود، ضربه ای به اسلامیت نظام وارد و اسلامیت نظام جمهوری اسلامی متزلزل می شود و کشور تبدیل به جمهوری منهای اسلام خواهد شد.»
به نقل از زمانه، پس از آنکه دختران خیابان انقلاب با پرچم‌کردن روسری‌هایشان و ایستادن بر سکوهای شهرهای مختلف ایران اعتراض به حجاب اجباری را آغاز کردند، مقام‌های امنیتی و قضائی از تشدید برخورد با این معترضان خبر دادند.
این مرجع تقلید حامی حکومت مدعی شد که «حجاب اجباری» تبلیغ «دشمنان نظام» است و باید حجاب را همچون دیگر قوانین، همچون قوانین راهنمایی و رانندگی به «الزام قانونی» بدل کرد: «بحث اجباری بودن حجاب که مفهومی منفی دارد باید حذف و تبدیل به الزام قانونی شود.»
پیش از این احمد جنتی نیز خواسته «برخورد محکم» با زنان معترض شده بود.
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز در سخنان روز زن معترضان به حجاب اجباری را با لحنی تحقیرآمیز خطاب قرار داد و آنها را «فریب‌خورده» خواند و از طرح مسئله «حجاب اجباری» انتقاد کرد.

اسلام ستیزی در آلمان رو به افزایش است

به گزارش «محبت نیوز» مسجد یونس امره در ساختمان مرکز فرهنگی محسن یازیجی اوغلو متعلق به اتحادیه تُرک اروپا در شهر کاسل ایالت هِسِن آلمان هدف حمله با کوکتل مولوتف قرار گرفت.
به نقل از آناتولی، تصاویر ثبت شده توسط دوربین های این ساختمان نشان می دهد که مهاجمین ۴ مهاجر بوده اند که حمله آنها باعث شکستن پنجره های مسجد، آتش گرفتن سطحی چارچوب ها و آسیب به دیوارها شده است.
مصطفی کوچ، مدیر این مرکز در این باره اظهار داشت که تصاویر ثبت شده توسط دوربین های مدار بسته به پلیس تحویل داده شده و خواستار دستگیری فوری مهاجمان هستیم. افزایش این قبیل حملات نگرانی هایمان را بیشتر کرده است و چنین اتفاقاتی برای خود آلمان نیز شرم آور است.
گفتنی است با احتساب حمله شب گذشته، شمار حملات به مساجد مسلمانان در آلمان از آغاز سال جدید میلادی به ۳۸ مورد رسید.

۱۳۹۶ اسفند ۲۹, سه‌شنبه

باز هم کارشکنی مسئولان زندان رجایی شهر، مانع بستری شدن واحد خلوصی شد

واحد خلوصی زندانی سیاسی حاضر در زندان رجایی شهر بدلیل کارشکنی مسئولان آن زندان با وجود وخامت اوضاع جسمی نتوانست در بیمارستان بستری شود.
این فعال حقوق بشر اوایل دی ماه در داخل زندان دچار سنکوب و بیهوشی شده بود که بر اساس گفته‌های پزشکان علت اصلی آن مشخص نشده است، خانواده این زندانی بعد از دو ماه پیگیری و با وجود اعزام چند باره به بیمارستان با کارشکنی مسئولان زندان موفق به بستری کردن فرزند خود نشده‌اند، پزشکان علت اولیه سنکوب و بیهوشی افت فشار ناگهانی تشخیص داده شده که بر همین اساس باید خارج از زندان و بدور از محیط پرتنش تحت کنترل و مداوا قرار گیرد. وی بدلیل وضعیت نامساعد جسمی بشدت کاهش وزن داشته است.
واحد خلوصی، از اعضای «جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی» که سال ۱۳۸۸ تاسیس و پیشتر با نام کمیته پی‌جویی حق تحصیل شناخته می‌شد است. او ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۰ بازداشت و پس از ۲۱ روز سلول انفرادی در بند ۲ الف سپاه با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. این فعال حقوق بشر از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» به ۵ سال زندان محکوم شد که این حکم عیناً از سوی دادگاه تجدیدنظر تایید شد. وی از ۲۲ شهریور ماه ۱۳۹۴ بدون مرخصی در زندان به سر می برد.
پیش از این یکی از نزدیکان این زندانی سیاسی به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت بود: «دکتر گفته علت ناشناخته است باید نوار مغزی گرفته و ام‌ار‌ای انجام شود که بفهمیم مساله چی است اما واحد را به زندان برگردانده‌اند و حالا خانواده درخواست مرخصی کرده‌اند که حداقل یک هفته مرخصی استعلاجی بدهند تا تحت پیگیری و درمان قرار بگیرد اما نمی‌دانیم چه خواهد شد چون دو سال و نیم است که چندین بار هم خود واحد و هم خانواده مرخصی تقاضا داده‌اند اما موافقت نشده و در پاسخ گفته‌اند که ضابط‌اش یعنی سپاه مخالف است. برای آزادی مشروط هم که پی‌گیری کرده‌ایم باز چنین پاسخی داده‌اند که ضابط مخالف است.»
خانواده این زندانی با وجود شرایط نابسامان زندان‌ها و رخدادهای تلخی که طی ماه‌های اخیر برای زندانیان اتفاق افتاده است خواستار دسترسی فرزندشان به حقوق قانونی مندرج در قوانین کشور از جمله امکان مرخصی و بستری شدن در بیمارستان هستند.

اجرای حکم سعید مرتضوی؛ نمایش یا پایانی بر پرونده‌های فساد و جنایت مرتضوی؟

وز گذشته بالاخره حکم جلب سعید مرتضوی صادر شد. وکیل مدافع خانواده محسن روح‌الامینی از قربانیان بازداشتگاه کهریزک از صدور حکم جلب سعید مرتضوی برای اجرای محکومیت دوسال حبس به اتهام معاونت در قتل خبر داده است.
خرداد سال ۸۸، بدنبال اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات، بسیاری از جوانانی که در خیابان بازداشت شده بودند به زندان کهریزک منتقل شدند، زندانی که تا آن زمان کمتر کسی اسم آن را شنیده بود. تا مدتها کسی نمی دانست که بازداشتی‌ها در کجا هستند و خانواده‌های نگران آنان بین اوین و دادستانی و دیگر زندان‎‌ها در رفت و آمد بودند.
به گزارش کلمه، بازداشتگاه کهریزک در نزدیکی شهرری در دوران فرماندهی محمدباقر قالیباف بر نیروی انتظامی در سال ۸۰ تأسیس و طی چندین سال در عملیات‌های مختلف از جمله تخریب محله خاک سفید مورد استفاده قرار گرفت. اما پس از اعتراضات مردمی در خرداد ۸۸ این زندان به محل نگهداری جوانان معترض در کنان مجرمانی با محکومیت‌های سنگین و خطرناک تبدیل شد.
قصه از کجا شروع شد؟
١٨ تیر ٨٨ بود؛ روزهای پر التهاب پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ٨٨، عده‌ای از بازداشت‌شدگان آن روز به بازداشتگاه کهریزک منتقل می‌شوند. نام کهریزک نخستین‌ بار در سال ۸۶ زمانی در اذهان عمومی مطرح شد که در دولت اول محمود احمدی‌نژاد منطقه خاک‌سفید در شرق تهران از وجود قاچاقچیان مواد مخدر پاک‌سازی شد و افراد مقیم در این منطقه را که سابقه شرارت یا پخش مواد مخدر داشتند به آن مکان که در واقع چند کانکس بزرگ بود، منتقل کردند. در این مکان با افراد بازداشتی به ‌عنوان اراذل‌ و اوباش برخوردهایی شد که همان‌ زمان مورد اعتراض سازمان‌های مردم‌نهاد، از جمله انجمن دفاع از حقوق زندانیان واقع شد. این کار با توجه به این که با اعتراضاتی همراه بود، باعث شد با دستور ریاست وقت قوه قضائیه بازداشتگاه کهریزک تعطیل و مقرر شد از این محل تنها برای نگهداری افراد شرور و سابقه‌دار و خطرناک استفاده شود.
در روز ١٨ تیر ٨٨ عده‌ای از جوانان معترض به نتیجه انتخابات را که در سطح شهر بازداشت شده بودند، به ستاد پلیس امنیت در محل ستاد ژاندارمری سابق منتقل کرده و در روز جمعه ١٩ تیر به کهریزک منتقل کردند. این کار به اصرار دادستان وقت تهران و به دستور علی‌اکبر حیدری‌فر، دادیار دادسرای انقلاب تهران و بدون انجام تحقیق لازم از آنان صورت گرفت؛ به‌ گونه‌ای که بر اساس فرم کلی‌ای که از قبل آماده شده بود، برای حدود ١۴٠ نفر از این افراد قرار بازداشت موقت صادر شد و آنان به کانکس‌هایی با فضای محدود و شرایط غیرعادی که محل نگهداری افرادی به نام اراذل‌ و اوباش خوانده می‌شد، منتقل شدند.
محسن روح‌الامینی، محمد کامرانی و امیر جوادی‌فر از جمله دستگیرشدگان تظاهرات جنبش سبز در ۱۸ تیر ۱۳۸۸ بودند که پس از بازداشت به بازداشتگاه کهریزک انتقال داده و کشته شدند. رامین قهرمانی نیز از دیگر کشته شدگان این بازداشتگاه است.
شاهدان عینی و بازداشتی‌های آزاد شده از کهریزک، وضعیت این بازداشتگاه غیرقانونی را این‌گونه توصیف کرده‌اند: “در یک سولهٔ ۲۰۰ متری بدون وجود دستگاه‌های تهویهٔ هوا، چندین معتاد کراکی که امیدی به زنده ماندن آنها نیست و بدن‌هایشان کرم گرفته، دراز به دراز بر روی زمین افتاده‌اند؛ و در کنار آنها، بازداشت شدگان نگهداری می‌شوند. بازداشت‌شده‌ها حدود ۱۰۰ نفرند که به این محیط غیر بهداشتی با هوای نامطبوع منتقل شده‌اند. آنها صف می‌کشند تا بتوانند از زیر در، ولو برای دقیقه‌ای از هوای بیرون تنفس کنند. یکی از بازداشتی‌ها در اثر برخورد باتوم به سرش، کم‌کم بینایی خود را از دست داد؛ ولی با وجود اطلاع شکنجه‌گران کهریزک از وضعیت وی، او را از این محل غیر بهداشتی خارج نکردند. دو روز قبل از آزادی، بازداشت‌شده‌ها به اوین منتقل می‌شوند و فردی که بینایی خود را از دست داده بود، در اتوبوسی که به سمت اوین در حرکت بود، بر روی پای یکی دیگر از بازداشت شدگان جان می‌سپارد. از دیگر شکنجه‌ها در کهریزک آن است که بدن‌ها را خیس می‌کنند و بعد با شلنگ و سیم، بازداشت‌شده‌ها را کتک می‌زنند تا درد تا عمق جان آنها نفوذ کند.”
فریادهایی که شنیده نشد
محمد داوری، روزنامه نگار محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در سال ۹۱ در  نامه‌ای از درون زندان اعلام آمادگی کرده است که بعنوان یکی از افراد مطلع در دادگاه متهمان جنایت کهریزک به عنوان شاهد حاضر شود. به گزارش کلمه، سردبیر سابق سایت سحام نیوز که با نظارت و اطلاع شخصی آقای کروبی با ۱۰ تن از بازداشتی‌های کهریزک و خانواده‌های کشته شدگان این جنایت مصاحبه کرده بود و پیش از نیز در نامه‌ای از فعالیت های خود در دفتر مهدی کروبی و همچنین ملاقات و مصاحبه با شکنجه شده‌های زندان کهریزک و کسانی که در این زندان و دیگر زندان‌ها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند، پرده برداشته و تاکید کرده بود که طی بازجویی‌ها و زندان، هیچ یک از مقامات مسوول نتوانسته‌اند صحت این مستندات را زیر سوال ببرند.
در آن زمان مهدی کروبی پس از نوشتن نامه‌ای در ارتباط با شکنجه بازداشت شدگان پس از انتخابات به هاشمی رفسنجانی، با ارائه مستنداتی نظیر فیلم، CD، نظرات پزشکان و اسناد گواهی پزشکی قانونی از بازداشت شدگان آسیب دیده پس از انتخابات به صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه، خواستار تشکیل کمیته‌ای ویژه جهت رسیدگی به تخلفات صورت گرفته پس از انتخابات در زندانهای ایران به ویژه بازداشتگاه کهریزک شد. او هم چنین از ملاقات یکی از بازداشت شدگان آسیب دیده پس از انتخابات با علی مطهری خبر داد.
مهدی کروبی، شیخ محصور در سال ۸۸ ، در نامه‌ای به عزت الله ضرغامی، رئیس وقت سازمان صدا و سیما خواستار تخصیص یک برنامه تلویزیونی برای ارائه مستندات خود در خصوص کهریزک شد. نامه کروبی در واکنش نسبت به پخش تلویزیونی اظهارات قاضی مقدمی، رئیس بازپرسی شعبه سیزدهم دادسرای دولت و مامور رسیدگی به آزار بازداشت شدگان، ارسال شد. کروبی در نامه خود به عزت الله ضرغامی گفت که “قاضی مقدمی از سوی سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران، به عنوان مامور رسیدگی به مستندات مربوط به آزار بازداشت شدگان حوادث اخیر به وی معرفی شده بود اما اخیرا در بخش های مختلف خبری شبکه رادیو و تلویزیون دولتی، به نقل از این شخص آمده است که مستندات ارائه شده مهدی کروبی غیرقابل استناد بوده است.”
دبیرکل حزب اعتماد ملی در نامه خود تلویحا به وجود اقداماتی توسط برخی مقامات مسئول برای جلوگیری از افشای واقعیات مربوط به آزار بازداشتیان، از جمله تجاوز جنسی به تعدادی از زنان و مردان بازداشتی، اشاره کرده بود.
همچنین در مرداد ۸۸ کروبی در نامه‌ای به هاشمی رفسنجانی به جنایات رخ داده در کهریزک اشاره کرد و نوشت: “دستگیری‌های بی‌حساب و کتاب، ضرب و شتم و وارد کردن جراحات تا جان‌باختن فرزندان این کشور، حمله به خانه‌های مردم تا فاجعه خونین کوی دانشگاه و برخوردهای خشن و وحشت‌انگیز حتی با خانم‌ها در سطح خیابان‌های شهر که تاکنون سابقه نداشته است.”
در بخش دیگری از نامه آورده است: “آنچه در این میان مطرح است در خصوص برخی از رفتارهای […] است که اگر به‌طور متواتر از افراد مختلف که در روزهای اخیر آزاد شده‌اند، نشنیده بودم، باورشان حداقل برای من و شما که در طول قریب به نیم قرن سردی و گرمی روزگار را چشیده‌ایم سخت بود. از برخوردهای خشن و بی‌محابا، آنچنان که بعد از گذشت قریب به ۴۰ روز همچنان اوضاعشان غیرعادی است و عوارض آن روی بدنشان قابل مشاهده است. هتاکی و ابراز دشنام و فحاشی رکیک به افراد و نوامیس بازداشت‌شدگان و مردمی که برای نماز جمعه آمده بودند صورت گرفت. رفتارهایی که در فرهنگ دینی و اسلامی هیچ یک از گروه‌ها جایی ندارد و نشان‌دهنده آن است که افرادی برای این کار استخدام شده‌اند که حتی با اصول بدیهی اسلام آشنایی ندارند و البته شایعاتی نیز مطرح شده که فعلا به آن نمی‌پردازم.”
در همان زمان جبهه مشارکت ایران اسلامی در بیانیه‌ای در تشریح بخشی از آنچه که در بازداشتگاه‌ها علیه بازداشت‌شدگان انجام می‌شود، آورده‌است که در برخی موارد بازداشت‌شدگان “با کتک و شلاق در صف‌های منظم حتی مجبور به فحاشی به خود و ناموس خود نیز می‌شدند یا روی بدن آنها بنزین ریخته و ساعت‌ها در هوای گرم تابستانی در زیر آفتاب نگه می‌داشتند یا مجبور به لیس زدن کاسه توالت کلانتری شده‌اند.”
محمد داوری روزنامه‌نگار و سردبیر سایت سحام به همراه محمدحسین سهرابی راد عضو ستاد انتخاباتی مهدی کروبی و مهدی محمودیان عضو جبهه مشارکت از افشا کنندگان کشتار و شکنجه‌های بازداشتگاه کهریزک بودند که پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم ایران دستگیر و زندانی شدند. این در حالی است که پنجاه و هفت تن از نمایندگان مجلس به دنبال گزارش کمیته حقیقت یاب در نامه‌ای خطاب به رؤسای دو قوه مجریه و قضائیه، خواستار برخورد جدی و بدون ملاحظه با عاملین و مسببین حوادث بازداشتگاه کهریزک به ویژه سعید مرتضوی دادستان وقت تهران شده بودند.
مرگ مشکوک پزشک وظیفه بازداشتگاه
رامین پوراندرجانی پزشکی که دوران خدمت وظیفه خود را در این بازداشتگاه می‌گذرانده‌است در ۱۹ آبان ۱۳۸۸ درگذشت. وی پس از رسوایی شکنجه در کهریزک و مرگ چند تن از زندانیان خصوصاً محسن روح الامینی به قصور در انجام وظایف متهم و بازجویی شده بود. مقامات حکومتی علت مرگ وی را مسمومیت دارویی و فرمانده پلیس خودکشی عنوان کرد، اما خانواده وی این موضوع را به شدت تکذیب کرده و رسانه‌های نزدیک به جنبش سبز معتقد به قتل وی بودند.
سایت موج سبز آزادی در گزارشی نوشت که علت مرگ وی شهادت در دادگاه علیه مجریان کهریزک بوده‌است. او پس از دیدار و ارائه اطلاعاتی پیرامون جزئیات شکنجه‌ها و عوامل آن در کهریزک نگران جان خود بوده‌است. به نوشته این سایت او در کمیته ویژه مجلس گفته بود: محسن را با وضعیت اسفباری بعد از شکنجه‌های جسمی شدید دو روز قبل از مرگش نزد من آورده بودند. حال جسمی او بسیار وخیم بود و امکانات پزشکی من هم بسیار محدود، ولی آنچه توانستم برای نجات وی کردم. در همان زمان بود که از سوی مسوولان کهریزک تهدید شدم که در صورت توضیح علت جراحت‌های وارده بر مجروحان کهریزک از ادامه زندگی باز خواهم ماند.
مسئولان نیروی انتظامی در ابتدا ادعا کرده بودند که روح الامینی بر اثر مننژیت در گذشته‌است، دروغی که از سوی سایر سازمانهای مسئول نیز رد شد.
مسئولان همچنین از کالبد شکافی جسد وی نیز جلوگیری کردند که شائبه قتل وی را قوت می‌بخشد.
عبدالرضا سودبخش پزشک دیگری بود که در ۳۰ شهریور ۱۳۸۹ در تهران کشته شد. گفته می‌شود او نیز از پزشکان مرتبط با بازداشتگاه کهریزک بود که قربانیان تجاوز را معاینه کرده بود و برای اعلام مننژیت به عنوان دلیل مرگ کشته شدگان بازداشتگاه مورد فشار قرار گرفته بود.
گزارش کمیته ویژه مجلس از فاجعه
پس از درز اخباری مبنی‌ بر به‌ وقوع‌ پیوستن جنایاتی عظیم در بازداشتگاه کهریزک، کمیته ویژه مجلس گزارش خود از اتفاقات این بازداشتگاه را در تاریخ ٢٠ دی ٨٨ منتشر کرد. در بخشی از این گزارش آمده بود: “کهریزک یک بازداشتگاه رسمی بوده و همه مسئولان قضایی از بالاترین رده از آن مطلع و حتی بازدیدهایی نیز داشته‌اند. لذا این که برخی مسئولان قضائی طی مصاحبه‌هایی از خود سلب مسئولیت نموده‌اند به هیچ‌ وجه قابل پذیرش نیست و امروز بیش از همه دستگاه قضایی باید پاسخگوی ضعف‌ها و خلل‌های این بازداشتگاه باشد.”
این گزارش می‌افزاید بازداشت‌شدگان را در سالن کوچک قرنطینه به مساحت ٧٠ متر جا می‌دهند و در چهار روز حضور آنان شرایط بسیار سخت و بد آب‌ و هوا در گرمای تابستان، نبود تهویه و امکانات بهداشتی، غذایی و آشامیدنی و همچنین ضرب‌ و شتم و توهین و تحقیر به وسیله مأموران و نگهداری آنان در کنار ٣٠ نفر از اراذل‌ و اوباش باعث بروز چنین فاجعه‌ای شده و طرح مسئله‌ای به عنوان “مننژیت” رد شده است. در گزارش این کمیته، سعید مرتضوی به عنوان صادر کننده دستور انتقال بازداشت‌شدگان روز ۱۸ تیر به بازداشتگاه کهریزک معرفی شد؛ در حالی‌ که او در جلسه‌ای با اعضای این کمیته گفته بود دلیل انتقال برخی از بازداشت‌شدگان به کهریزک “فقدان ظرفیت زندان اوین” بوده است. همچنین این کمیته مرگ سه نفر از بازداشت‌شدگان به دلیل بیماری مننژیت را خلاف واقع دانست.
وکیل خانواده امیر جوادی‌فر پیش از این در همین‌ باره به “شرق” گفته بود: “مرتضوی در همان زمان، مدیر کل بازرسی نیروی انتظامی و فرمانده نیروی انتظامی را به دفتر خود احضار کرده و به دستور او نامه‌ای را به آنها دیکته می‌کند تا اعلام کنند این افراد بر اثر بیماری مننژیت فوت کرده‌اند.”
بالاخره دادگاه
بالاخره دادگاهی برای بررسی پرونده این بازداشتگاه زیر نظر قاضی محمد مصدق در سازمان قضایی نیروهای مسلح ایران و با جلساتی غیر علنی تشکیل شد. ۱۲ نفر از رده‌های مختلف نظامی نظیر سرتیپ و سرهنگ از متهمان در این دادگاه بودند. این دادگاه با برگزاری هشت جلسه تا تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۸۹، به کار خود پایان داد و در تاریخ ۹ تیر ۱۳۸۹، حکم دادگاه مبنی بر قصاص دو متهم، حبس، پرداخت دیه و جزای نقدی، انفصال موقت از خدمت و تحمل شلاق برای ۹ تن دیگر و تبرئه یکی از متهمان صادر شد.
در پی صدور این حکم مادر محسن روح‌الامینی خواستار محاکمه آمران این حادثه شد.
اعترافات احمدی مقدم
سردار احمدی مقدم، فرمانده وقت نیروی انتظامی گفت: “ما در برابر این حادثه زبانی جز عذرخواهی نداریم و تنها قادر به جبران بخشی از آثار تلخ آن هستیم.” احمدی‌مقدم آبان ٩٢ و در گفت‌وگو با “ایسنا” درباره کهریزک گفت: “صبح روز جمعه جلسه‌ای پیرامون اتفاقات آن زمان برگزار شد و آقای مرتضوی اصرار داشت افراد دستگیر شده به کهریزک منتقل شوند. من مخالفتم را به‌ صراحت اعلام کردم و گفتم آنجا نه‌ تنها جا نداریم، بلکه آن مکان جای خطرناکی است اما مرتضوی اصرار داشت این افراد دستگیر شده چاقو، قمه و زنجیر داشته‌اند و از همین حیث اراذل‌ و اوباش محسوب می‌شوند که من در آن جلسه عنوان کردم ضبط کنید و بنویسید که من مخالف هستم و مخالفت ناجا نیز ثبت شد… آمده بودند در هر بند که ظرفیت ۵٠ نفر را داشت، ١٧٠ نفر را جا دادند و قبول کنید در گرمای تابستان کهریزک آن هم در یک مکانی که استاندارد نیست، اگر کاری هم صورت نگیرد، این تراکم آدم در این محل کم امکانات دارای مسئله است.”
اما احمدی‌مقدم در ١۵ مهر ٨٨ و در جمع خبرنگاران موضوع تجاوز به بازداشت‌شدگان در کهریزک را تکذیب کرده و علت جان‌ باختن کامرانی، جوادی‌فر و روح‌الامینی را ناشی از ضرب‌ و شتم ندانسته بود.
اما در نهایت سردار عذرخواهی کرد. احمدی‌مقدم در مراسم تودیع خود از فرماندهی نیروی انتظامی در روز ١٢ اسفند ٩٣ گفت: “ما باید از حوادث تلخ پیش‌ آمده همچون داستان کهریزک عبرت گیریم و امروز در برابر آن حادثه زبانی جز عذرخواهی نداریم و تنها قادر به جبران بخشی از آثار تلخ آن هستیم.”  عذرخواهی او هم شاید پنج سال دیر انجام شد. حرف‌های احمدی‌مقدم با واکنش‌های مختلف مواجه شد. سعید مرتضوی حرف‌های احمدی‌مقدم را تکذیب کرد و نیروی انتظامی را مسئول برخورد تند با تظاهرکنندگان دانست. پدر مرحوم محمد کامرانی هم به روزنامه “شرق” گفت: “کاش فرمانده نیروی انتظامی این اظهارات را قبل از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده آقای مرتضوی مطرح کرده بود.” پدر مرحوم امیر جوادی‌فر نیز گفته بود از احمدی‌مقدم باید بپرسید چرا چهار سال ‌پیش این حرف‌ها را نزد!
نقش قاضی مرتضوی
بیست‌ودوم تیر ٨٨ وقتی خبر “نگهداری بازداشت‌شدگان در کنار اراذل‌ و اوباش و ضرب‌ و شتم بازداشت‌شدگان” به رهبری می‌رسد، او به سعید جلیلی که آن زمان، دبیر شورای عالی امنیت ملی بود، دستور می‌دهد همان روز بازداشتگاه کهریزک تعطیل شود و در صورت نیاز بازداشت‌شدگان همگی به زندان‌های رسمی منتقل شوند. هفته‌نامه پنجره که به بهانه این حادثه ویژه‌نامه‌ای منتشر کرده بود، ماجرای آن روز را این‌ گونه روایت می‌کند: “سعید جلیلی با سعید مرتضوی که دادستان تهران بود، تماس می‌گیرد و دستور رهبر انقلاب را به او ابلاغ می‌کند اما مرتضوی با این استدلال که در زندان‌های دیگر جا وجود ندارد، از اجرای این کار طفره می‌رود اما سعید جلیلی تأکید کرده در صورت نداشتن جا در سایر زندان‌ها بازداشت‌شدگان همین امروز آزاد شوند.”
سعید مرتضوی روایت جلیلی را ناصحیح می‌داند. او در آن زمان گفته بود: “سعید جلیلی ساعت هفت‌ونیم تا هشت عصر بیست‌ودوم تیر با تلفن سیاسی دفتر این‌ جانب تماس گرفته، ولی در این تماس تلفنی اساسا بحث تعطیلی بازداشتگاه کهریزک را نداشته و چنین امری اصلا در تیر ماه رخ نداده است. ابلاغ این امر در مرداد صورت گرفت و از طریق صداوسیما و سایر رسانه‌ها منتشر شد.”
مرتضوی گفته جلیلی در تماس با او بدون ذکر هیچ علتی خواسته بازداشت‌شدگان را به زندان اوین منتقل کند. او هم فردای آن روز دستور انتقال بازداشتی‌ها را از کهریزک به اوین داده و آنها هم در زندان اوین پذیرش شدند. در این‌ باره روایت‌های دیگری نیز موجود است. وکیل مدافع خانواده مرحوم امیر جوادی‌فر در تیر ٩۵ در همین رابطه به شرق گفته بود: “در تاریخ یکشنبه ٢١ تیر جلسه‌ای در ساعت شش بعدازظهر در محل وزارت اطلاعات تشکیل می‌شود و وزیر وقت اطلاعات در آنجا دستورات مقامات عالی کشور را به دادستان وقت تهران ابلاغ می‌کند مبنی بر این که هر چه‌ زودتر بازداشتگاه بسته شود و بازداشت‌شدگان به اوین منتقل شوند که شخص سعید مرتضوی، دادستان وقت، در تحقیقات خود بارها بیان کرده است. با این‌ حال با آن که در آن جلسه حضور داشته است، نه‌ تنها به این امر اقدام نمی‌کند، بلکه به گفته خود فردای همان روز سعید جلیلی، دبیر وقت شورای امنیت ملی، در ساعت ٩ صبح به او دستور می‌دهد بلافاصله به دستور مقامات عالی کشور باید این بازداشتگاه تعطیل شود و همه بازداشت‌شدگان به جای دیگری منتقل شوند و در دستوری که ایشان ابلاغ می‌کنند، حتی گفته شده است اگر جایی هم نباشد، آزادشان کنید. متأسفانه در این روز هم دادستان وقت تهران، برای انتقال آنان به اوین یا به جای دیگر اقدام نمی‌کند؛ در حالی‌ که اگر در آن روز این انتقال صورت می‌گرفت، آن فجایع به‌ وجود نمی‌آمد. به‌ هر صورت پس از اخذ این دستورات در بعدازظهر روز یکشنبه، صبح روز سه‌شنبه، ٢٣ تیر، بازداشت‌شدگان با دو اتوبوس به زندان اوین منتقل می‌شوند. در انتقال و بعد از آن، سه نفر از بازداشت‌شدگان فوت می‌کنند.”
در همان روزها محمود احمدی‌نژاد که تلاش می‌کرد خود را از آتش ماجرا دور نگه دارد و مسئولیتی را نپذیرد، موضع عجیب‌تری حتی نسبت به مرتضوی داشت. به گزارش «تابناک»، محمود احمدی‌نژاد در خطبه‌های پیش از نماز جمعه ششم شهریور ٨٨ درباره عاملان حمله به کوی دانشگاه و جریانات بازداشتگاه کهریزک اظهارنظر جالبی کرد: «حوادث بدی اتفاق افتاد. جمعی از مردم آسیب دیدند. حوادث بسیار تلخ بود. عده‌ای به کوی دانشگاه حمله و کارهای زشتی کردند. در برخی بازداشتگاه‌ها (کهریزک) اقدامات زشتی انجام شد. می‌خواهم اعلام کنم این کارهایی که در کوی دانشگاه و بازداشتگاه و امثال این انجام شد، اینها هم اجزای سناریوی دشمن بود. اینها به دست وابستگان به جریان براندازی انجام شد.»
در همین‌ حال پرویز سروری هم که آن‌ زمان رئیس کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان حوادث بعد از انتخابات بود، در روز ١٢ شهریور ٨٨ به مهر گفته بود: «متأسفانه در مسئله کهریزک برای نظام جوسازی شد؛ به‌ گونه‌ای که چهره پاک نظام را مخدوش کرد.»
البته مرتضوی در دی‌ماه ٨٨ از سوی محمود احمدی‌نژاد به عنوان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب شد، علی‌اکبر حیدری‌فرد، دادیاری را که دستور انتقال بازداشت‌شدگان به بازداشتگاه کهریزک را داده بود، به‌ عنوان مشاور خود در این ستاد منصوب کرد. این اولین انتصاب مرتضوی در یک پست دولتی پس از عزل از دستگاه قضائی بود اما با اعتراض نمایندگان مجلس هشتم مواجه شد. ۵۷ نفر از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به آیت‌الله آملی‌ لاریجانی و محمود احمدی‌نژاد خواستار برکناری مرتضوی از هر گونه منصب دولتی شدند. همچنین مرتضوی اسفند ٩٠ به ریاست سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد. در نهایت همین موضوع باعث استیضاح وزیر کار دولت دهم در ١۵ بهمن ٩١ شد؛ روزی که از آن به عنوان «یکشنبه سیاه» یاد شده است. احمدی‌نژاد در این جلسه فیلمی را که سعید مرتضوی به‌ صورت مخفیانه از جلسه‌ای محرمانه گرفته‌ بود، نشان داد. سرانجام وزیر کار برکنار شد و دو روز بعد سعید مرتضوی دستگیر شد که البته بازداشت او یک روز بیشتر طول نکشید.
از سوی دیگر علی اکبر حیدری فر، دادیار سابق تهران در زمان فاجعه کهریزک و همراه قاضی مرتضوی که در حال حاضر در زندان اوین دوران محکومیت خود را سپری می کند تلاش کرد که مرتضوی را از اتهام نقش داشتن در جنایات کهریزک تبرئه کند و در گفت و گویی مدعی شد: واضح است؛ چنانچه ایشان بنا بر اظهارات خود در تاریخ‌های ١٨ و ١٩ تیر در مرخصی بوده و با تأیید بنده و اظهارات خودش هیچ نقشی در اعزام متهمان دستگیر‌شده به کهریزک نداشته، پس توبه یا عذرخواهی درباره عملکرد دیگران فاقد معنی و آثار شرعی و حقوقی است، بنده تمامی مسئولیت‌های اعزام آن افراد به کهریزک را پذیرفته و می‌پذیرم که آقای مرتضوی هیچ نقشی در آن نداشته است.”
او همچنین از روح الامینی عصبانی است که چرا جنایات رخ داده در کهریزک را رسانه‌ای کرده اقدام او را مصداق تبلیغ علیه نظام می‌داند و اعتراف می‌کند که سه سردار سپاه از جمله جانشین طایب را واسطه کرده تا از پدر محسن روح الامینی رضایت بگیرند.
اما پدر محسن روح الامینی رضایت نداد و کماکان پیگیر پرونده باقی ماند. حتی سعید مرتضوی سعی کرد با نوشتن یک نامه و طلب عفو خود را از این مهلکه نجات دهد. او پیش از نوشتن این نامه کهریزک را بازداشتگاهی رسمی و قانونی و دارای امکانات لازم معرفی کرده و هرگونه شکنجه و تجاوز در آن را تکذیب می‌کند و حداکثر شکایت زندانیان را این می‌دانست که “مثلاً مسئول بند یا زندان‌بان در ورزش اجباری آنان را بسیار اذیت کرده‌است.”
اما او وقتی که دید شاکیان پرونده کهریزک به هیچ وجه کوتاه نمی آیند نامه ای نوشت. مرتضوی در این نامه که یکشنبه ۲۱ شهریور هم‌زمان با برگزاری سومین جلسه محاکمه‌اش به دادگاه داد، از وقایع پیش‌آمده در تیرماه ۸۸ از رهبری، خانواده جانباختگان و ملت ایران عذرخواهی کرد.
به هرحال وکلای خانواده‌های شاکیان کهریزک پس از دوندگی‌های بسیار و پیگیری شکایت توانستند حکم بازداشت سعید مرتضوی را بگیرند. هرچند که او فقط به ۲ سال حبس محکوم شده است و به قولی باید بابت تمام کارهایی که مرتکب شده مجازات شود و ۲ سال حبس نیز برای جنایات کهریزک تقریبا هیچ محسوب می شود.
هفته‌ی گذشته شایعه‌ای مبنی بر انتقال مرتضوی به زندان اوین مطرح شد که او آن را تکذیب کرد و گفت در خانه‌ی خود هستم اما دیروز بالاخره پدر محسن روح الامینی توانست حکم بازداشت او را بگیرد هرچند که او هنوز به اوین منتقل نشده است.

اعتصاب غذای عبدالفتاح سلطانی در اعتراض به رفتارهای وزارت اطلاعات از روز اول فروردین

عبدالفتاح سلطانی از روز اول فروردین در اعتراض به رفتارهای مقامات امنیتی و قضایی دست به اعتصاب غذا خواهد زد. عبدالفتاح سلطانی در اسفند ماه ۱۳۹۰، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی پیر عباس به ۱۸ سال حبس در تبعید به شهر برازجان و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد.
سلطانی در نامه‌ی اعتراضی خود که در واقع اعلام اعتصاب غذای او از رو نخست فروردین ۹۷ است، علت اعتصاب غذا را ” عدم رعایت حقوق شهروندی مورد ادعای دولت و مداخله برخی مامورین وزارت اطلاعات آقای روحانی در تصمیم گیریهای مربوط به زندانیان(سیاسی – عقیدتی) به نحوی که دادستان تهران نیز تحت تاثیر اظهار نظرها و خواسته های آنان از رعایت پاره ای از حقوق قانونی زندانیان مذکور سر باز می زند.” ذکر کرده است.
همچنین وکلای سلطانی نیز در نامه‌ای دیگر با اعتراض به روند طی شده در پرونده این وکیل زندانی و همچنین دخالت‌های فراقانونی در این پرونده اعلام کردند” با توجه به شرایط فعلی، خواهشمند است نسبت به توقف و یا ادامه موضوع وکالت از طریق مراجع صالحه قانونی و یا هر گونه پیگیری لازم، نظر خودتان را به اینجانبان اعلام فرمایید.”
متن نامه سلطانی و وکلای به شرح زیر است:
ملت شریف ایران؛ درود بر شما!
ضمن عرض تبریک نوروز خجسته به اطلاع می رساند:
از آنجا که وجود برخی تدلیسهای ناروای حاکم بر جوّ زندان، به گونه ای می باشد که عده از زندانیان از جمله رانتخواران،اختلاس گران،و وابستگان به قدرت از امتیازاتی برخوردار هستند که برای بسیاری از زندانیان عادی و (سیاسی-عقیدتی) در نظر گرفته نمی شود و با توجه به عدم رعایت حقوق شهروندی مورد ادعای دولت و مداخله برخی مامورین وزارت اطلاعات آقای روحانی در تصمیم گیریهای مربوط به زندانیان(سیاسی – عقیدتی) به نحوی که دادستان تهران نیز تحت تاثیر اظهار نظرها و خواسته های آنان از رعایت پاره ای از حقوق قانونی زندانیان مذکور سر باز می زند.
اینجانب علیرغم اینکه قصد نداشتم این ایام شادی و سرور را به کام عزیزان تلخ نمایم و بر خلاف میل باطنی، در اعتراض به این قبیل رفتارهای ناعادلانه و تبعیض آمیز از تاریخ ۱/۱/ ۹۷ اعتصاب غذا می نمایم و مسئولیت عواقب ناگوار آن به عهده رئیس جمهور ،رئیس قوه قضائیه و سایر مقامات مسئول خواهد بود.
عبدالفتاح سلطانی بازداشتگاه اوین
۲۹/ ۱۲/ ۹۷

۱۳۹۶ اسفند ۲۷, یکشنبه

باز هم فساد افشای دارایی های روحانیون حکومتی، مدیران حوزه را نگران کرده است

روز ۲۴ اسفند کشاورزان “ورزنه” در استان اصفهان در نماز جمعه اصفهان در اعتراض به سخنان سید مجتبی میردامادی، خطیب نماز وسط خطبه‎ها به او پشت کردند و علیه مسؤولان نظام شعار سر دادند.
امام جمعه گفته بود ممکن است کشاورزان بگویند پولی نداریم تا لباسی بخریم و به تن کنیم و همه افراد معمولن در نزدیکی سال جدید به دنبال نو کردن لباس خود هستند، اما قرآن تاکید می‎کند که هیچ لباسی بهتر و زیبنده تر از تقوا نیست؛ زیرا هم در دنیا و هم در آخرت زیبا است.»
این سخنان کشاورزان را خشمگین کرد و آن‎ها با این روش اعتراض خود را اعلام کردند.
رسانه‎های حکومتی طبق معمول این اتفاق را ندیدند اما بازتاب زیادی در فضای مجازی پیدا کرد. این اعتراض یعنی حتی طبقه‏ کارگر و کشاورز که به طور سنتی از اقشار مذهبی هستند نیز از روحانیت در جمهوری اسلامی بُریده‌اند.
این اقدام اعتراضی کشاورزان با واکنش حوزویان اصفهان روبرو شد.
علیرضا باطنی جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان گفته مخروبه نشان دادن حوزه به نفع هیچ کس جز دشمنان نیست.
او تاکید کرده امروز خائنان و غافلان ودشمنان درصدد تضعیف جایگاه روحانیت و حوزه‌های علمیه بوده که خواسته و ناخواسته در زمین دشمن بازی می‌کنند.
وی از هم صنفی‌های خود خواسته برای تقویت روحانیت و حوزه علمیه تلاش کنند و تاکیید کرده متاسفانه شاهد هستیم که عده‌ای نمی‌توانند شکوفایی حوزه‌های علمیه و روحانیت را ببینند و مکرر درصدد آن هستند که هر موفقیت و شکوفایی و دستاوردهایی را منکر و یا دفن کنند.
در روزهای گذشته در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از مانده حساب بانکی ناصر مکارم شیرازی از مراجع بلندپایه حکومتی منتشر شده که رقمی حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است و بسیار سوال برانگیز شده است.
باطنی گفته بدون شک بصیرت و هوشیاری جامعه و طلاب و روحانیت در قبال شایعات و شبهات و سخنان تفرقه افکنانه علیه مرجعیت، روحانیت و حوزه‌های علمیه کارساز و خنثی کننده این توطئه‌ها بوده است.
او انتقاداتی هم سیاسیون کرده و گفته ساکتین با فتنه گران و ظالمین در یک زمره قراردارند، بنابراین نباید در مقابل توطئه‌ها و شبهات علیه روحانیت و حوزه های علمیه جز ساکتین باشیم که به طور قطع همراه با فتنه گران محسوب می‌شویم.
وی بار دیگر دریافت نجومی توسط روحانیون بلند پایه را شایعات و شبهات دانست و گفت، باید همه آگاه باشیم که عدالت به معنی مساوات نیست، دریافت حقوق یکسان یک طلبه جوان تازه در حال تحصیل با یک فرد استاد حوزه و یک کارمند مرکز مدیریت قطعا بی عدالتی است، چراکه وظایف و رسالت ها متفاوت است.

روحانی منتقد حکومت ایران آزاد شد

به گزارش «محبت نیوز» بازداشت او در ایران، باعث اعتراض‌های هواداران آیت‌الله صادق شیرازی در شهر کربلا در عراق و نیز حمله به سفارت ایران در بریتانیا شد. به دنبال این اتفاق، ایران سفیر بریتانیا در تهران را احضار کرد.
حسین شیرازی پانزدهم اسفندماه بازداشت شده بود.
نماینده امور رسانه‌ای آیت‌الله صادق شیرازی گفته بود که مأموران امنیتی با لباس شخصی آیت‌الله شیرازی و حسین شیرازی را پس از درس خارج فقه در قم متوقف کرده و بعد از “توهین” و “ضرب و شتم” به حسین شیرازی او را به مکان نامعلومی منتقل کردند.
حسین شیرازی پیش از بازداشت، به خاطر یک سخنرانی تند در انتقاد از حکومت ایران به دادگاه ویژه روحانیت قم احضار شده بود.
شیرازی در این جلسه، سوگند یاد کرده بود که “ولایت فقیه” فعلی در ایران “موبه مو” همان “جایگاه فرعون” است که براساس تعریف قرآن خود را خداوند قلمداد می‌کند.

۱۳۹۶ اسفند ۲۵, جمعه

هاوکینگ، مردی که مقابل عارضه ای‌ال‌اس ایستاد و فیزیکدانی برجسته شد

در سال‌های پایانی زندگی استیون هاوکینگ، فقط چند عضله روی گونه‌هایش بود که او را به جهان بیرون متصل می‌کرد. هاوکینگ با سرعتی کم– حدود یک واژه در دقیقه – از حرکت عضلات زیر چشم راستش استفاده می‌کرد تا به یک کامپیوتر خاص که برای او طراحی شده بود متصل شود و نظراتش را در مورد زمان، جهان و جایگاه بشریت روی آن بنویسد.
 
نتیجه کار او تولید مقادیر انبوهی از منابع علمی بود که با جهان غیرآکادمیک ارتباط بالایی برقرار کرد و مایه حرکت و امیدواری بسیاری در حوزه فیزیک و تئوری کوانتوم شد. استیون هاوکینگ با حضور در برنامه‌های تلویزیونی پرطرفدار، به دانشمندی تبدیل شد که بیشتر مردم او را می‌شناختند و با کار او در حوزه سیاهچاله‌ها و کیهان‌شناسی ارتباط برقرار می‌کردند.
 
هاوکینگ بخشی از محبوبیتش را در پیروزی علیه عارضه ای‌ال‌اس به دست آورد. عارضه‌ای که به تدریج تمام شبکه سلول‌های عصبی او را از بین می‌برد. وقتی در ۲۱ سالگی این بیماری تشخیص داده شد، به او گفتند که فقط چند سال دیگر زنده است.
 
استیون هاوکینگ ولی آن چند سال را به بیش از ۵۰ سال تبدیل کرد و باعث تعجب جامعه پزشکی و اشتیاق زیاد طرفداران خود شد. هرچند او به دلیل بیماری ذات‌الریه مجبور بود از راه یک لوله تنفس کند، ولی یک دستگاه تولید صدا به او اجازه می‌داد با لحنی شبیه به یک روبات، با دیگران مکالمه کند.
 
او تا سن ۷۰ سالگی روی تئوری‌های مختلف کار کرد، درس داد و کتاب «تاریخچه زمان» را نوشت که میلیون‌ها نسخه از آن به فروش رفت.
 
هاوکینگ هنگام مرگ در سن ۷۶ سالگی، در کنار آلبرت اینشتین به عنوان یکی از شناخته شده‌ترین چهره‌های جهان علم محسوب می‌شود.
 
او در جایگاه پروفسور لوکاسی ریاضیات دانشگاه کمبریج و به عنوان دنبال کننده کار اسحاق نیوتن قرار گرفت و مشغول به تحقیق برای جست‌وجوی هدف بزرگ در علم فیزیک شد؛ پیدا کردن تئوری وحدت وجود.
 
در صورت پیدا شدن این تئوری، تناقض‌های موجود در تئوری نسبیت اینشتین که در مورد قوانین جاذبه و حاکم بر اشیاء خیلی بزرگ است با تئوری کوانتوم مکانیک که در مورد جهان حرکت و رفتار ریزماده‌ها است، حل می‌شود.
 
برای هاوکینگ، پیدا کردن این تئوری به شکل یک ماموریت دینی درآمده بود. او می‌گفت در صورت پیدا کردن این تئوری، بشر می‌تواند به «بینش خدا» دسترسی پیدا کند.
 
او در کتاب «تاریخچه زمان» نوشت: «پیدا کردن یک تئوری وحدت وجود فقط گام اول است؛ هدف ما این است که به درک کامل حوادث اطراف خود و وجود خودمان برسیم».
 
هاوکینگ البته در سال‌های بعد گفت که شاید چنین تئوری‌ای وجود نداشته باشد. او در ادامه کتاب تاریخچه زمان، کتاب دیگری در سال ۲۰۰۱ نوشت با عنوان «جهان به صورت مختصر» و در آن درباره ابرجاذبه و احتمال وجود جهانی در ۱۱ بُعد سخن گفت.
 
استیون هاوکینگ، باور به اینکه خدایی وجود دارد که در کار جهان دخالت می‌کند تا «مطمئن شود آدم‌های نیک یا پیروز می‌شوند یا در زندگی بعدی خود پاداش می‌گیرند» را تصوری آرزومند خوانده بود.
 
او در سال ۱۹۹۱ گفته بود: «اما نمی‌شود جلوی این پرسش را گرفت که: پس چرا جهان وجود دارد؟ من نمی‌توانم راه موثری پیش روی این پرسش یا پاسخ به آن بگذارم– حتی اگر چنین چیزی وجود داشته باشد. ولی این مرا آزرده می‌کند».
 
استیون هاوکینگ برای غلبه بر محدودیت‌های خود از طنز و کمدی بهره می‌گرفت. او در مجموعه کارتونی «سیمپسونز» و در مجموعه تلویزیونی «بیگ بنگ تئوری» حضور داشت و گیتاریست گروه «یو تو» در ژانویه ۲۰۰۲ و در مراسم تولد ۶۰ سالگی او حاضر شد.
 
زندگی وی در فیلم «تئوری همه چیز» با بازی ادی ردمین به تصویر کشیده شد. برخی از همکاران هاوکینگ برای او این اعتبار را قائل می‌شوند که شوق و شوری نوین در حوزه علم در جهان رقم زد.
 
تلاش و کار او به رغم عارضه خطرناکی که به آن دچار بود، این ذهنیت را تقویت کرد که نباید محدودیت را آخر راه دانست و هرکسی که با محدودیت روبرو است، هنوز می‌تواند دستاوردهای زیادی را در زندگی دنبال کند.

تلاش زنی جوان برای دیده شدن در دنیا، از زادگاه طالبان در پاکستان

صدای آمریکا : مبارزه زنان برای دستیابی به برابری، این هفته از خاورمیانه به تگزاس آمده است. یک بانوی ورزشکار پاکستانی در جشنواره «جنوب از جنوب غربی» در آستین داستان زندگی خود را با دیگران در میان گذاشت.
 
برای «ماریه تورپیکی وزیر» راه مبارزه با تبعیض جنسیتی از مسیر ورزش حرفه‌ای گذشته است. این اسکواش‌باز ۲۸ ساله پاکستانی که اصالتاً اهل منطقه قبیله‌ای وزیرستان جنوبی در مرز افغانستان است، امسال در جشنواره «جنوب از جنوب غربی» که یکشنبه در آستین پایان خواهد یافت، درباره رهایی خود از قید و بندها صحبت کرده است.
 
وی می گوید: «من از همان قبیله‌ای می‌آیم که طالبان از آن آمده‌اند. آن‌جا زادگاه طالبان و تروریسم است. چرا آن جا، این‌گونه است؟ چون آن‌جا بهترین فضا را برای پرورش تروریست‌ها ارائه می‌دهد. چون فضای آن‌جا بسیار محافظه‌کارانه است. در آن جا هیچ‌کس به تحصیل کردن و حقوق دختران باور ندارد و ورزش کردن در آن‌جا چیزی غیرقابل تصور است.»
 
ماریه توضیح می دهد که البته پدرش یک استثناء بود که، برخلاف قواعد محافظه‌کارانه، از زمانی که او ۴ ساله بود به او کمک کرد تا لباس پسرانه بپوشد و بیرون از خانه بازی کند.
 
وی می گوید:«در واقع من بسیار خوش‌شانسم که پدرم از من و نیز از خواهرم، که {یکی از} جوان‌ترین سیاست‌مداران پاکستان است، پشتیبانی کرده است.»
 
وقتی که او بزرگ شد و دیگر نتوانست دختر بودنش را پنهان کند، مورد آزار قرار گرفت. اما به رغم تهدیدها، او اسکواش را انتخاب کرد و به آن پرداخت. تا این‌که در سال ۲۰۱۱ برای یادگیری حرفه‌ای این ورزش، به کانادا رفت.
 
وی می گوید:«من امروز می‌بینم که برای دختران زیادی که می‌خواهند ورزش کنند، و نیز برای والدین‌شان، که کم کم باور کرده‌اند دختران از پس هرکاری برمی‌آیند، الهام‌بخش بوده‌ام.»
 
ماریه که هم‌اکنون در رتبه نود هشتم رده‌بندی جهانی قرار دارد برای دخترانی که در پاکستان،‌ و نیز در کشورهای خاورمیانه از جمله در ایران زندگی می‌کنند،‌ پیامی دارد. او می‌گوید: «قواعد را نادیده بگیرید.»

آمریکا: همه کشورها علیه فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه اقدام کنند

هربرت مک‌مستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید،روز پنجشنبه ۲۴ اسفند خواستار اقدام همه کشورها علیه فعالیت‌های «بی‌ثبات‌کننده» ایران در سوریه و منطقه خاورمیانه شد.
 
به گزارش آسوشیتدپرس٬ هربرت مک‌مستر که در موزه یادبود هولوکاست در واشینگتن سخنرانی می‌کرد، همچنین گفته که آمریکا «هیچ برنامه فوری» برای خروج از سوریه ندارد.
 
وی در عین حال از «پیامدهای جدی سیاسی- اقتصادی» علیه ایران و روسیه به عنوان متحدین بشار اسد در جنگ داخلی این کشور که وارد هشتمین سال خود می‌شود٬ خبر داده است.
 
آقای مک‌مستر به جزئیات این «پیامدها» برای دو متحد اصلی دولت سوریه اشاره‌ای نکرده٬ اما افزوده که همه ملل متمدن دنیا باید ایران و روسیه را به خاطر اقدامات جنایتکارانه و رنج‌هایی که به مردم سوریه تحمیل کردند٬ پاسخگو کنند.
 
وی اضافه کرده است که اگر ایران و روسیه از «خشونت‌ها» در سوریه دست برندارند و به قطعنامه‌های شورای امنیت در این زمینه عمل نکنند٬ کشورهای جهان باید اقدامی فراتر از صدور قطعنامه‌های شدیداللحن علیه آنها انجام دهند.
 
مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته که وقت آن رسیده که تهران و مسکو٬ به خاطر اقدامات خود در سوریه٬ «از نظر سیاسی و اقتصادی تنبیه شوند. اسد و حامیانش٬ هیچ‌کدام نباید از مجازات بگریزند.»
 
ژنرال مک مستر تصریح کرده است: ایران در سراسر خاورمیانه بزرگ در حال تکثیر سلاح‌های خطرناک است، به خشونت های فرقه‌ای دامن می‌زند و از گروه‌های تروریستی نیابتی و شبه نظامیان مانند حزب الله حمایت می کند.
 
مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرده است، اقدامات ایران در سوریه مستقیما باعث اخلال در تلاش‌ها برای کاهش تنش و خشونت، شکست دادن داعش و حفاظت از جان غیرنظامیان بی‌گناه شده است.
 
وی اضافه کرده است: از سال ۲۰۱۲ تا کنون، ایران بیش از ۱۶ میلیارد دلار در اختیار حکومت بشار اسد و دیگر گروه های نیابتی در عراق،سوریه و یمن قرار داده است.
 
ژنرال مک مستر همچنین گفته است که هدف ایران ایجاد یک جای پای نظامی دائمی در سوریه است که این تهدیدی است برای اسرائیل، منافع آمریکا را تضعیف خواهد کرد و همچنین باعث تقویت تروریست‌های نیابتی و نیروهایی خواهد شد که ایران از آنها برای تضعیف کشورهای عرب و گسترش خشونت استفاده می کند.
 
مشاور امنیت ملی کاخ سفید تصریح کرده است: ما نباید بگذاریم این اتفاق بیفتد. همه کشورهای مسئولیت پذیر می بایست برای مقابله با فعالیت‌های بی ثبات کننده ایران در سوریه و کل منطقه وارد عمل شوند.
 
وی تصریح کرده است: کسانی که برای لبنان، سوریه، اسرائیل و تمامی مردم منطقه اهمیت قائل هستند، می بایست از هرگونه همکاری با شرکت های وابسته به سپاه پاسداران خودداری کنند.
 
در همین حال گزارش ها حاکی است که سارا سندرز٬ سخنگوی کاخ سفید هم از فعالیت مشترک هربرت مک‌مستر و دونالد ترامپ٬ رئیس جمهور آمریکا برای افزایش فشارها بر روسیه خبر داده است.
 
پیش‌تر نیز سفیر آمریکا در سازمان ملل هشدار داده اگر شورای امنیت در مورد سوریه اقدام نکند، واشینگتن «آماده است اگر لازم باشد خود اقدام کند».
 
نیکی هیلی خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: «این اقدامی نیست که ما ترجیح می‌دهیم، ولی اقدامی است که در گذشته انجام داده‌ایم، و آماده‌ایم دوباره این کار را بکنیم.»
 
اشاره وی به حمله موشکی آمریکا به یک پایگاه هوایی سوریه در سال گذشته است که در واکنش به حملات دولت مرکزی سوریه با سلاح‌های شیمیایی انجام گرفت.
 
در واکنش٬ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه رسما اعلام کرده در صورت هرگونه عملیات نظامی و حمله موشکی آمریکا در سوریه، مسکو به آن واکنش نشان خواهد داد.
 
والری گراسیموف گفته که ارتش روسیه به حمله آمریکا به سوریه پاسخ خواهد داد و هر موشک و سلاحی را که در این حملات دخیل باشد مورد هدف قرار خواهد داد.
 
درباره آنچه اقدامات «بی‌ثبات‌کننده» ایران در خاورمیانه عنوان شده٬ نیز دو روز پیش از این رئیس جمهور آمریکا گفته بود که «پشت هر مشکلی در منطقه خاورمیانه٬ ایران قرار دارد.»
 
ترامپ افزوده که آمریکا و هم‌پیمانان این کشور٬ تلاش دارند با «حمایت» ایران «از تروریسم و خون‌ریزی در سرتاسر جهان مقابله» کنند.
 
مقام های آمریکایی ایران را متهم می کنند که منشا اکثر مشکلات منطقه خاورمیانه است. آنها به مسائلی مانند حمایت ایران از حکومت بشار اسد در جنگ داخلی سوریه یا حمایت تسلیحاتی از شورشیان شیعه حوثی در جنگ داخلی یمن اشاره می کنند.
 
آمریکا ایران را همچنان بارزترین دولت حامی تروریسم می‌داند و تهران را متهم می‌کند که مشاوره، کمک‌‌ مالی، تجهیزات پیشرفته و تاکتیک‌های جدید به «گروه‌های تروریستی» در سراسر خاورمیانه ارائه می کند.
 
تهران از سوی دیگر این اتهام‌ها را همواره رد کرده و آن‌ها را «بی‌اعتبار» یا «کینه‌توزانه» می‌داند.