۱۳۹۷ آبان ۴, جمعه

یک خبرنگار به اتهام «توهین» به امام سوم شیعیان بازداشت شد

آن‌طور که میزان‌آنلاین نوشته، آقای پویان «تحت تعقیب قضایی» قرار داشته و «در پی اقدامات سریع و قاطع قضایی» چهارشنبه شب دوم آبان «در حالی که قصد خروج از کشور را داشت»، بازداشت شد.
 
عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، درباره این خبرنگار گفته که معاون دادستان و سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه در پی گزارش «منابع مردمی و ضابطین قضایی در مورد فردی که در یکی از روزنامه‌های کثیر الانتشار فعالیت رسانه‌ای می‌کرد و مطالب متعدد توهین‌آمیز علیه حضرت اباعبدالله منتشر کرده است اعلام جرم کرد».
 
به گفته دادستان تهران، پس از درخواست تعقیب قضایی این خبرنگار، پرونده برای رسیدگی به یکی از شعبات بازپرسی این دادسرا ارجاع شد.
دلایل بازداشت خبرنگار روزنامه ابتکار توسط دادستانی تهران
پس از گزارش ۲۹ مهرماه روزنامه «ابتکار» به قلم پویان خوشحال به نام «بیماری در کمین زائران بی‌ملاحظه!» که وی به جای عبارت «شهادت» برای حسین بن علی، از عبارت «درگذشت» استفاده کرده بود، محمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی به این موضوع انتقاد کرد.
 
موضوع گزارش وی «آسیب‌های بهداشتی در انتظار مسافران شهر کربلا» بود.
 
حسینی در صفحه توئیتر خود به این اقدام خوشحال چنین واکنش نشان داده بود: «زهی بی‌شرمی».
 
پس از آن بود که فعالان حزب‌الله در فضای مجازی و رسانه‌های محافظه‌کار به طور گسترده شروع به انتشار تصویر این مطلب پویان و سایر مطالب وی در صفحه‌های مجازی شخصی او کردند.
 
آنها می‌گویند که این خبرنگار «در صفحه فضای مجازی خود نیز چندین بار به ساحت ائمه هدی توهین و جسارت کرده است که این موضوع باعث جریحه دار شدن اذهان مومنین و عاشقان ائمه معصومین» شده است.
 
شماری از روزنامه‌نگاران همچنین در فضای مجازی از «اخراج» خوشحال از روزنامه ابتکار خبر داده‌اند که با واکنش برخی دیگر از روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب مواجه شده است.
 
امیرحسین مصلی، روزنامه‌نگار به نقل از محمدعلی وکیلی، صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه ابتکار نوشته‌اند که مجتبی، پسر وی سردبیر این روزنامه بوده و بنابراین مسئولیت مطالب منتشر شده بر عهده وی است.
 
وی در توئیتر خود نوشته است: «مگه محمدعلی وکیلی نگفت پسرم سردبیر روزنامه ابتکار هست؟ مگه وظیفه سردبیر این نیست تمام مطالب رو چک کنه؟ حالا که مشکلی پیش اومده چرا این آقازاده نماینده مجلس مسئولیت قبول نمی‌کنه! نمی‌شه که فقط برای گرفتن طرح ترافیک سردبیر بود! چرا همه کاسه کوزه‌ها رو سر پویان خوشحال می‌شکنن؟»
 
مصلی اضافه کرده است: «جناب وکیلی! لطفا خبر سایت میزان وابسته به قوه قضاییه را بخوانید! دلیل اصلی بازداشت پویان خوشحال گزارش روزنامه ابتکار بود! و بعد توئیتر! گزارشی که باید دبیر، سردبیر و مدیرمسئول چک می‌کردن! حتی در سایت هم بدون هیچ نظارتی بازنشر شده! به جای اخراج خبرنگار باید مسئولیت‌پذیر باشید!»
 
این در حالی است که مجتبی وکیلی در پاسخ به وی توئیت کرده است: «اینکه دانسته ندانسته حرفی نادرست رو نشر بدیم چه دستاوردی دارد یا چه گرهی از مشکلات باز می‌کند؟ دوست عزیز خود شما هم خوب می‌دانید که ایراد گزارش به این حد پیچیده نبود. در اصل مشکل از توئیت‌هایی هست که خود دوستان داغش کردند. برای لجن مال کردن دیگران از روش‌های دیگه استفاده کنیم».
 
روزنامه ابتکار، روز پنج‌شنبه (سوم آبان) نیز در توضیحی درباره گزارش پویان خوشحال نوشته که در این گزارش، «سهوا» به جای «شهادت، از واژه‌ای اشتباه استفاده شده است که از محضر حضرت ولی‌عصر، امام حسین و عموم شیعیان عذرخواهی می‌کنیم».
 
مدیریت این روزنامه افزوده که تحریریه ابتکار، «به اهل بیت و به ویژه امام حسین ارادت دارد» و بار دیگر از «همه کسانی که به دلیل این اشتباه آزرده خاطر شده‌اند»، عذرخواهی کرده است.
 
این برای نخستین‌بار نیست که روزنامه‌نگاری به اتهام «توهین» به امامان شیعه بازداشت یا زندانی می‌شود.
 
امیرحسین میراسماعیلی، روزنامه‌نگار روزنامه جهان ‌صنعت نیز که در ماه‌های گذشته به دلیل انتشار مطالبی طنزآمیز درباره امام هشتم شیعیان بازداشت شده بود، به ۱۰ سال حبس، دو سال محرومیت از فعالیت در رسانه‌ها و فضای مجازی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و جزای نقدی محکوم شده است.
 
به گفته حسین احمدی‌نیاز، وکیلی مدافع وی، به میراسماعیلی چهار اتهام «توهین به مقامات و ماموران و مسئولان دولتی و قضایی حسب انجام وظیفه، توهین به مقدسات و ائمه طاهرین، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی» نسبت داده شده است.
 
حبس برای عضو شواری شهر نیشابور به اتهام «توهین» به امام حسین 
 
باشگاه خبرنگاران جوان نیز در گزارشی از صدور «یک سال حبس تعزیری و دو سال حبس تعلیقی» برای یکی از اعضای شورای شهر نیشابور به اتهام «توهین به ساحت» امام سوم شیعیان خبر داده است.
 
بر اساس این گزارش و به نقل از یک «منبع آگاه»، این حکم هنوز «به صورت رسمی اعلام نشده و قرار است روز شنبه عملا این موضوع به صورت رسمی اعلام شود».
 
با آنکه باشگاه خبرنگاران جوان به نام این عضو شورای شهر نیشابور اشاره‌ای نکرده، اما در شبکه‌های اجتماعی، نام وی «رضا مهرداد» عنوان شده است.
 
این خبرگزاری نوشته که مهرداد در واکنش به یک پست اینستاگرامی، به «ساحت مقدس» امام حسین «توهین» کرده و موجب تجمع و صدور بیانیه اعتراضی از سوی «کانون بسیج مداحان و هیات‌های مذهبی نیشابور» شده است.
 
رضا مهرداد ۲۵ شهریور ماه امسال درباره یکی از ویدئوهای منتشره مداحی محمود کریمی در اینستاگرام نوشته بود که «اگر حسین نبود. چطور این گونه مردم را تحمیق می‌کردید؟»
 
این نوشته وی با واکنش بسیار تند نیرو‌های حزب‌الله در خراسان رضوی مواجه شد و حتی امام جمعه این شهر هم خواستار تعلیق این عضو شورای شهر از سمت‌های خود تا زمان رسیدگی به اتهاماتش شده بود.

امام زمان بالاخره ظهور کرد

https://youtu.be/8hG6Zjhyb-o

پرداخت ارز به زائران ایرانی در عراق از "سوراخ دیوار"

ایرانیان تنها در داخل کشور با مشکلات مرتبط با بازار ارز مواجه نیستند. حتی زائران ایرانی در عراق نیز برای تهیه دینار مشکل جدی دارند. مشکل چنان جدی است که ایران مجبور به فرستادن تیمی به این کشور برای حل موضوع شده است.
 
زائران ایرانی اربعین با مشکل تهیه ارز در عراق مواجه‌اند. شهریار حیدری، سخنگوی ستاد اربعین ایران، روز جمعه چهارم آبان (۲۶ اکتبر) ضمن اشاره به ازدحام این زائران در نجف برای دریافت ارز گفت: «یک تیم ۵۰ نفره برای حضور در این صرافی‌ها به نجف اعزام شده‌ اما توصیه ما این است که زائران ارز را از داخل کشور تهیه کرده و به کشور عراق سفر کنند تا در عراق برای دریافت ارز معطل نشوند.»
 
به گفته سخنگوی ستاد اربعین، زائران برای دریافت ارز در ایران مشکلی نخواهند داشت و "دریافت ارز در داخل کشور با عراق تفاوت زیادی ندارد." آقای حیدری ضمن ابراز امیدواری برای حل این "مشکل" باز هم تأکید کرد که "مردم ارز مورد نیاز خود را از داخل کشور تهیه کنند."
 
شهریار حیدری همچنین با اشاره به اینکه "تاکنون یک میلیون و ۷۸۰ هزار نفر در سامانه سماح [ساماندهی مشتاقان ایام حضور در اعتاب مقدسه] ثبت نام کرده‌اند و یک میلیون و ۶۸۰ هزار نفر نیز روادید دریافت کرده‌اند"، همچنین اعلام کرد که بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیز از مرزها خارج شده‌اند.

"جلسه اضطراری" بانک مرکزی و ملی
مشکل زائران ایرانی در عراق برای تهیه ارز چنان جدی است که برای "رفع مشکلات پیش‌آمده" و تأمین ارز مورد نیاز، بانک مرکزی و بانک ملی ایران شامگاه گذشته جلسه‌ای مشترک تشکیل دادند. روابط عمومی بانک مرکزی در همین رابطه اعلام کرده که مشکل زائران برای تهیه ارز "عمدتا به خاطر قطعی پی‌درپی اینترنت عراق و محدودیت باجه‌ها" بوده است.
 
روابط عمومی بانک مرکزی همچنین با اشاره به "جلسه اضطراری" این بانک و مسئولان بانک ملی در دفتر عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، از اتخاذ "تصمیمات مهم و ضربتی" و صدور "دستورات ویژه‌ای برای بسیج امکانات و نیروها و اعزام شبانه آن‌ها به عراق و اتخاذ روش‌های متفاوت برای تأیید و پرداخت ارز" خبر داده است.این گزارش همچنین روشن می‌کند که "ذخایر دیناری بانک مرکزی که تا چند روز پیش در بانک عراقی توسط بانک مرکزی عراق مسدود شده بود، بلافاصله بعد از آزاد شدن منابع، قصد انتقال اسکناس به داخل کشور بود که به دلیل مقررات بانک مرکزی عراق، انتقال آن مقدور نشد؛ بنابراین تنها راه باقیمانده تحویل دینار در داخل عراق بود که بانک ملی ایران مسئولیت توزیع آن را به عهده گرفت."
 
این گزارش تأکید می‌کند که بانک مرکزی ایران مبلغ ۲۰۰ میلیارد دینار عراق را برای این منظور اختصاص داده است.
"اعزام نیرو و ارسال تجهیزات" برای رفع مشکل
در این میان انتشار فیلمی در رابطه با معضل زائران ایرانی در نجف عراق برای تأمین ارز جنجال آفریده است. این فیلم نشان می‌دهد که زائران پس از ایستادن طولانی‌مدت در صف دریافت ارز، نهایتا دینار خود را از سوراخ‌های تعبیه شده در یک دیوار دریافت می‌کنند.
 
خبرگزاری فارس در رابطه با شکل تهیه دینار در یکی از مکان‌هایی که در نجف به این کار اختصاص داده شده، نوشته است: «زائرانی که در ایران برای تبدیل ریال به دینار به حساب بانک ملی پول واریز کرده بودند، در این مکان شلوغ باید از یکی از افراد فرمی را دریافت کنند و پس از تکمیل فرم آن را به شخص دیگری بدهند. یکی از این زائران ایرانی می‌گوید من بیش از یک ساعت است فرمم را تحویل دادم ولی کسی هنوز اسمم را صدا نکرده است. پس از اینکه اسم افراد خوانده می‌شود آن‌ها باید بیرون از حیاط بیایند و وارد یک صف دیگر شوند.» فارس ادامه می‌دهد: «اما شاید بدترین قسمت کار آن جاست که افراد داخل صف باید از این سوراخ توی دیوار دینار را دریافت کنند.»
 
شکل دریافت دینار عراق توسط زائران ایرانی چنان عجیب بوده که بانک ملی ایران مجبور به توضیح شده است. روابط عمومی این بانک در همین رابطه اعلام کرده است که در روزهای اخیر تحویل ارز به زائران ایرانی در نجف "به دلیل عدم همکاری طرف عراقی" دچار مشکل شده و این بانک "با ارسال نیروها و تجهیزات جهت رفع مشکلات" اقدام کرده است.
رایزنی‌های بی‌نتیجه
طبق توضیح بانک ملی ایران، بر اساس "مذاکرات قبلی" قرار بوده تحویل ارز در نجف از طریقفرودگاه این شهر، سه باجه در هتل‌های نجف و شعبه بانک ملی انجام شود که "متاسفانه مقامات عراقی به دلیل مسایل امنیتی، تمامی باجه‌ها غیر از شعبه بانک را تعطیل کردند."زائران ایرانی در پایانه مرزی چذابهبانک ملی ایران به گفته خود "رایزنی‌های متعددی" را در همین رابطه با مقام‌های عراقی انجام داده و "باجه‌های متعدد و مناسبی" را هم اجاره کرده، اما در ادامه اظهار داشته: «متاسفانه مسئولان عراقی آنها را هم تعطیل کردند و در نهایت ساختمان مورد اشاره در فیلم که در شأن مردم عزیزمان نیست، تحویل بانک ملی ایران شد و بانک مجبور شد به خاطر مصالح زائران از حداقل امکانات برای ارایه خدمات استفاده کند و در صورت عدم تحویل ارز توسط بانک در این شرایط، زائران دچار مشکلات دیگری می‌شدند.»
 
مقام‌های جمهوری اسلامی پیش‌تر نیز به زائران ایرانی توصیه کرده بودند که ارز مورد نیاز خود را داخل کشور تهیه کرده و "به هیچ عنوان به مراکز توزیع ارز در عراق مراجعه نکنند." یک "مقام مطلع" ایران روز گذشته در گفت‌وگو با ایسنا، دلیل این توصیه را "عدم همراهی و هماهنگی بانک مرکزی عراق در ارائه خدمات مناسب در ارائه ارز" عنوان کرده بود.

۱۳۹۷ مهر ۱۵, یکشنبه

زن بسیجی در کمال بی شرمی به دختری که روی ویلچر نشسته می گه: چون حجابت رو رعایت نکردی خدا این بلا رو سرت آورده!

https://youtu.be/obgjDDzYPhI

توضیحات احمد منتظری درباره انتقال مواد منفجره در جریان حج ۶۵

احمد منتظری، روحانی شیعه منتقد حکومت ایران و فرزند آیت‌الله حسینعلی منتظری، می‌گوید رسوایی انتقال مواد منفجره به عربستان، در جریان حج سال ۱۳۶۵، توسط گروهی سپاهی انجام شده که زیر نظر اکبر هاشمی رفسنجانی کار می‌کردند. او گفته علی شمخانی از این قضیه "مطلع" است، اما آقای شمخانی اطلاع از آن را تکذیب کرده است.
 
آقای منتظری به ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران، گفته است شش نفر از نیروهای سپاه پاسداران که زیر نظر آقای هاشمی رفسنجانی بودند بدون اطلاع ده‌ها نفر از حجاج ایرانی، در ساک‌هایشان مواد منفجره جاسازی کردند.
 
او گفته است: "یکی از شش سپاهی، شخصا به آقای منتظری گزارش داده بود که ما با ایشان (هاشمی رفسنجانی) کار می‌کردیم."
 
حسینعلی منتظری، قائم مقام رهبر جمهوری اسلامی تا پایان سال ۱۳۶۷، پیشتر در خاطرات خود نوشته بود که شش سپاهی مسئول آن کار بودند، و حال فرزندش می‌گوید آن افراد زیر نظر اکبر هاشمی رفسنجانی کار می‌کرده‌اند.
 
یک سال پس از رسوایی انتقال مواد منفجره به عربستان سعودی با کاروان حجاج، تظاهرات زائران ایرانی به درگیری با ماموران سعودی انجامید و صدها نفر در جریان آن کشته شدند.
 
احمد منتظری در حالی می‌گوید سپاهیان زیر نظر اکبر هاشمی رفسنجانی مسئول انتقال مواد منفجره به عربستان بودند که روایت رسمی در حکومت ایران، سید مهدی هاشمی را مسئول آن معرفی می‌کند.
 
سید مهدی هاشمی از بستگان آیت‌الله منتظری و مسئول "واحد نهضت‌های آزادیبخش" در سپاه بود که در سال ۱۳۶۶ پس از اعترافاتی اعدام شد.
 
احمد منتظری گفته است مقام‌های عالی ایرانی برای مواجهه با رسوایی ارسال مواد منفجره به عربستان در مشورت با یکدیگر "گفته‌اند که سید مهدی هاشمی که اشکالات دیگری هم داشته، این اشکال را هم متوجه ایشان کنیم تا پرونده بسته شود."
مهدی هاشمی مهر ۶۶ اعدام شددر شهریور ۱۳۶۵ گزارش‌هایی از بازداشت مهدی هاشمی وجود دارد. رسوایی ارسال مواد منفجره با کاروان حجاج در مرداد ۱۳۶۵ رخ داد.
 
احمد منتظری تاکید کرده است که سپاهیان مورد اشاره او ضرورتا با اطلاع آقای هاشمی رفسنجانی مواد منفجره را به عربستان نفرستادند.
 
او گفته است: "ممکن است خودسرانه این کار را کرده باشند... صرف اینکه با آقای هاشمی کار می‌کردند دلیل براطلاع آقای هاشمی رفسنجانی نیست."
 
آقای منتظری در عین حال گفته است هرچند اکبر هاشمی رفسنجانی با عربستان روابط نزدیکی داشت، اما این هم ضرورتا به آن معنی نیست که ارسال مواد منفجره قطعا بی‌اطلاع آقای هاشمی رفسنجانی انجام شده بود.
 
او به ایرنا گفته است: "می‌گویم این اقدام با مشی آقای هاشمی رفسنجانی نمی‌خواند، ولی ممکن است در مقطعی کاری کرده باشند. مثلا در دادگاه میکونوس نقش ایشان چه بود؟ شما بهتر می‌دانید."
آقای منتظری پیش از این برای افشای مطالبی با برخورد قضایی و امنیتی مواجه شده استاشاره آقای منتظری به قتل چهره‌های کرد و چپگرای مخالف حکومت ایران در رستوران میکونوس در برلین است.
 
'شمخانی مطلع است' 
 
احمد منتظری چند روز پیش از مصاحبه با ایرنا در مصاحبه‌ای با برنامه ویدئویی "خشت خام" با اجرای حسین دهباشی، به طور خلاصه به این مساله اشاره کرد که سپاهیان عامل انتقال مواد منفجره با اکبر هاشمی رفسنجانی مرتبط بوده‌اند.
 
او در مصاحبه‌اش با ایرنا گفته است که رسوایی انتقال مواد منفجره به عربستان چنان بزرگ بوده که مقام‌های زیادی باید در جریان ابعاد مختلف آن باشند.
 
او گفته است: " مسئله‌ای به این بزرگی در وزارت خارجه و یا وزارت اطلاعات در سپاه و ارتش مسلما خیلی‌ها اطلاع داشتند حالا اینکه تا چه حد می‌دانند و چه درباره آن بگویند موضوع دیگری است."
 
او از جمله علی شمخانی، دبیر شورای امنیت ملی در ایران را یکی از اشخاص "مطلع" معرفی کرده است.
 
احمد منتظری گفته نمی‌داند شخص سپاهی مرتبط با اکبر هاشمی رفسنجانی که به آیت‌الله منتظری در این زمینه خبر داده بود کیست، اما می‌گوید بر اساس یکی از نامه‌های آقای منتظری "معلوم است که آن فرد ناشناس نبوده، لابد یکی از کسانی بوده که از قدیم با ایشان (مرحوم منتظری) در ارتباط بوده است و فرد مجهول الهویه‌ای نبوده است. ولی نمی‌خواستند که نامی از ایشان ببرند."
 
او اضافه کرده است: "شما می‌توانید از آقای شمخانی در این باره اطلاع دقیقی بگیرید."
 
آقای منتظری توضیح بیشتری نداده و در مقابل پرسش‌های متعدد خبرنگار ایرنا تنها گفته است: "ایشان می‌تواند اطلاعاتتان را تکمیل کند. مطلع هستند. عرضم این است که مطلع هستند."
 
با این حال علی شمخانی به ایرنا گفته است که از این ماجرا اطلاعی ندارد.
نقل قول‌های تاریخی مرتبط
خاطرات آیت‌الله حسینعلی منتظری: سپاه برای انتقال مواد منفجره به عربستان از ساک‌های زائران بدون اجازه آن‌ها استفاده کرد. پس از افشای این در عربستان و رفتن آبروی ایران، در همه جا زمزمه راه انداختند که خوب است بگوییم این نیز تقصیر سید مهدی هاشمی است. این درحالی بود که سید مهدی آن موقع درگیر مشکلات خودش بود. یکی از افراد سپاه که از متصدیان این امر ناجوانمردانه بود آمد نزد من و گفت که مسئولین من اصرار دارند تا بگوییم این امر توسط سید مهدی هاشمی انجام شده ‌است.
 
"رنج‌نامه" احمد خمینی خطاب به آیت‌الله منتظری: اولاً معروف است که این کار را هم سید مهدی هاشمی و یا ایادی ایشان انجام داده اند. ثانیاً، آیا راهی برای کارهای انقلابی غیر از آنچه در مکه شد وجود دارد البته اینگونه کارها گاهی بدون گیر و اشکال انجام می گیرد و گاهی لو می رود. این به معنای موافقت من با این گونه کارها نیست ولی به طور کلی معمول این گونه کارها همین است.
 
خاطرات هاشمی رفسنجانی ۲۰ مرداد ۶۵: آقای بشارتی اطلاع داد که عربستان اعلان کرده چند نفر از حجاج ایرانی در ساک‌های خود تی.ان.تی داشته‌اند... درباره کاروانی که در جده گیر افتاده و جمعی از حجاج که در ساک آنها مواد منفجره کشف و بازداشت شده‌اند، پیگیری کردم. معلوم شد. که حجاج بی‌اطلاع بوده‌اند. فقط رئیس کاروان می‌دانسته. به وزارت خارجه و اطلاعات گفتم که برای ملاقات با رئیس کاروان در حج تلاش کنند.
 
خاطرات هاشمی رفسنجانی ۲۹ شهریور ۶۵: پیش از ظهر احمدآقا و آقای ری‌شهری آمدند. آقای ری‌شهری گفت آیت‌الله منتظری از کشف و بازداشت مرکز و وسائل مخفی سید مهدی‌هاشمی ناراحت‌اند و می‌گویند این اشیاء را برای کار نهضتها لازم دارند. ولی آقای ری‌شهری نپذیرفته که مواد منفجره و اسناد سری دولت و وسائل جعل و... برای این کار لازم باشد، ضمن آنکه خود نهضتها هم به او واگذار نشده است. ضمناً آیت‌الله منتظری این بازداشت را با اشاره من و احمدآقا می‌دانسته‌اند که کاملا اشتباه است. امام در جریان قرار دارند.
 
خاطرات هاشمی رفسنجانی ۳۱ شهریور ۶۵: حاج احمدآقا آمد و گفت امام نظر قاطع دارند که گروه سید مهدی هاشمی باید طرد و تعقیب شوند. نگرانیمان این است که آیت‌الله منتظری سخت برنجند و ضرر کنیم. پیشنهاد کردم که برای تعدیل نظراتشان خدمت امام برسم.
 
بخشیاز استعفانامه ۱۴ مهر ۱۳۶۷ میرحسین موسوی به علی خامنه‌ای: "همه جا صحبت از سیاست‌های خارجی دولت جمهوری اسلامی است بدون آن که دولت از این سیاست‌ها که در همه جای کشور و جهان بیان می‌شود، خبر داشته باشد... عملیات برون مرزی که بدون اطلاع و دستور دولت صورت می‌گیرد، شما بهتر می‌دانید که تاکنون فاجعه آفرینی و اثر نامطلوب آن‌ها برای کشور چه قدر بوده است... پس از کشف مواد منفجره از حجاج ما در جده، این‎جانب از این امر آگاه می‌شوم. متاسفانه و علی رغم همه ضرر و زیانی که این حرکت متوجه کشور کرده است، هنوز نظیر این عملیات می‌تواند هر لحظه و هر ساعت به نام دولت صورت گیرد."
 
کروبی در مناظره ۸۸ با محمود احمدی‌نژاد: یک هواپیما از ما گیر افتاد و معلوم شد یک مشت مواد منفجره در آن بوده، نگهش داشتند. بنده هیچ خبر نداشتم . با قاطعیت ایستادم و همه را برگرداندم. سه تاشان (بازداشتی‌ها) ماندند که اصلی بودند.

۱۳۹۷ مهر ۱۳, جمعه

"دشمن چیز مفیدی است، اگر کم آوردید خودتان درست کنید"

۱- دشمن یعنی کسی که شما می توانید همه ضعف ها و کم کاری هایتان را بر گردن او بیندازید
۲- دشمن یعنی چیزی که شما می توانید مردم را با آن بترسانید تا ناگزیر به آغوش شما پناه بگیرند.
۳- دشمن یعنی کسی که اگر کاری کردید، با وجود او مهم تر جلوه اش دهید و اگر نکردید او را مقصر جلوه کنید.
۴- دشمن یعنی کسی که وقت و بی وقت به او فحش دهید، بی آنکه جواب فحش بشنوید.
۵- دشمن یعنی کسی که حواس مردم را پرت او کنید تا هوس نکنند که از شما چیزی بخواهند.
۶- دشمن یعنی مترسکی که با آن می توانید بچه های بزرگ را بترسانید.
 
پس دشمن، با این همه خاصیت، یک موضوع حیاتی است. ولی همه خوبی اش به این است که نباشد، که اگر باشد دَمار از روزگارتان در می آورد.
 
 

معمای ناپدید شدن روزنامه‌نگار منتقد ولیعهد عربستان عمیق‌تر شد

کنسولگری عربستان سعودی در استانبول گفته است جمال خاشقجی، یک روزنامه‌نگار سرشناس منتقد دولت این کشور که از روز سه‌شنبه ناپدید شده، در ساختمان کنسولگری نیست و این ساختمان را ترک کرده است.

خبرگزاری رسمی سعودی به نقل از کنسولگری این کشور در استانبول ترکیه گفته است که گزارش‌های ناپدید شدن آقای خاشقجی را دنبال می‌کند.

آقای خاشقجی برای کارهای اداری به این کنسولگری رفته بود و از آن زمان تا کنون خبری در دست نیست.

نامزد آقای خاشقجی او را تا دم در ساختمان همراهی کرد اما بیرون کنسولگری منتظر او ماند. او خروج نامزدش از این ساختمان را ندیده است.

مقام‌های ترکیه روز چهارشنبه گفتند که به گمان آنها این روزنامه‌نگار منتقد دولت عربستان سعودی کماکان در داخل ساختمان کنسولگری است.

وزارت امور خارجه ترکیه سفیر عربستان سعودی را احضار کرده و خواهان توضیح دولت عربستان در این باره شده است.

سفیر عربستان به معاون وزیر امور خارجه ترکیه گفته است اطلاعاتی در این باره ندارد اما این مقام ترک گفته است این مساله باید "سریعا حل شود."

وزارت امور خارجه آمریکا هم خواهان اطلاعاتی در باره موقعیت آقای خاشقجی شده و در باره امنیت او ابراز نگرانی کرده است.

روزنامه‌نگار ۵۹ ساله سعودی از سال پیش در تبعیدی خودخواسته در آمریکا زندگی می‌کرد. او پس از انتقاد از سیاست‌های محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی این کشور را ترک کرد.

او ستون‌نویس روزنامه‌نگار واشنگتن‌پست بوده است. این روزنامه خواهان کمک برای یافتن آقای خاشقجی شده است.

روز سه‌شنبه چه اتفاقی افتاد؟ 

جمال خاشقجی به کنسولگری رفت تا مدرکی دال بر جدایی از همسر سابقش دریافت کند تا بتواند با با خدیجه، نامزد ترک خود ازدواج کند.
خدیجه، نامزد جمال خاشقجی روز گذشته، یازده مهر جلوی در کنسولگری در استانبول منتظر او بودخدیجه گفته است جمال خاشقجی از این که مجبور بود به کنسولگری برود، "ناراحت و عصبی" بود.

در هنگام ورود، به آقای خاشقجی گفته شد تلفن موبایل خود را تحویل دهد، اقدامی که در شماری از سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها انجام می‌شود. خدیجه گفته است تلفن نامزدش پیش او است و آقای خاشقجی به او گفت در صورتی که از کنسولگری برنگشت با یکی از مشاوران رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه تماس بگیرد.

خدیجه گفته است او از ساعت یک بعد از ظهر تا بعد نیمه‌شب جلوی کنسولگری منتظر ماند و خروج نامزدش را ندید. او روز بعد پس از بازگشایی کنسولگری برگشت و باز منتظر ماند.

عربستان سعودی چه می‌گوید؟ 

یک مقام عربستان سعودی روز چهارشنبه تائید کرد که آقای خاشقجی برای کارهای اداری به کنسولگری وارد شده بود اما افزود او "پس از مدت کوتاهی ساختمان را ترک کرد."
کنسولگری عربستان سعودی گفته است آقای خاشقجی ساختمان را ترک کرده استاین مقام سعودی گفته است آقای خاشقجی در کنسولگری نیست و عربستان او را حبس نکرده است.

روز پنجشنبه خبرگزاری رسمی عربستان به نقل از کنسولگری این کشور در ترکیه گفت "با هماهنگی" مقام‌های ترک در تلاش برای "کشف شرایط ناپدید شدن جمال خاشقجی پس از خروج او از ساختمان کنسولگری است."

ترکیه چه می‌گوید؟ 

ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: "طبق اطلاعاتی که به دست ما رسیده، این فرد که تبعه عربستان سعودی است، کماکان در کنسولگری عربستان در استانبول است." او گفته است "ما اطلاعاتی که بخواهد این موضوع را رد کند، نداریم."

آقای کالین گفت مقام‌های ترک این موضوع را پیگیری می‌کنند. او ابراز امیدواری کرده این موضوع "به راحتی حل شود."

رئیس اتحادیه رسانه‌ای ترک-عرب به نیویورک تایمز گفته است نیروهای امنیتی ترک که مسئولیت تامین امنیت کنسولگری را به عهده دارند، تصاویر دوربین‌های مداربسته خود را مشاهده کرده‌اند و خروج این روزنامه‌نگار با پای پیاده را ندیده‌اند. او گفته است در این مدت، خودروهای دیپلماتیک وارد ساختمان و از آن خارج شده‌اند.

مارک لوئن، خبرنگار بی‌بی‌سی در ترکیه می‌گوید معمای ناپدید شدن این روزنامه‌نگار، ممکن است به تشدید تنش‌ها در روابط میان ترکیه و عربستان سعودی منجر شود.

به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی، ترکیه در ماجرای انزوا و محاصره قطر، در کنار قطر ایستاد و از عربستان و متحدانش دفاع نکرد. همچنین نزدیکی ترکیه به ایران با خشم عربستان مواجه شده است.

چرا ممکن است عربستان خاشقجی را در اختیار داشته باشد؟ 

جمال خاشقجی یکی از سرشناس‌ترین منتقدان ولیعهد عربستان سعودی است، ولیعهدی که اصلاحاتش با ستایش غرب مواجه بوده اما همزمان ظاهرا به سرکوب منتقدان پرداخته که در این میان فعالان حقوق بشر و حقوق زنان و روشنفکران و روحانیون بازداشت شده‌اند. جنگ در یمن هم باعث بروز بحران انسانی شده است.

جمال خاشقجی، سردبیر سابق روزنامه الوطن و یک شبکه تلویزیونی سعودی بوده که تنها برای مدت کوتاهی فعال بود. او برای سال‌ها به خاندان حاکم در عربستان نزدیک بوده و مشاور چندین مقام ارشد سعودی بوده است.

پس از آن که چندین تن از دوستان او بازداشت شدند، ستون او در روزنامه الحیات لغو شد و گفته شده که به او هشدار داده شده بود دیگر توییت نکند. او سپس از عربستان خارج شد و به آمریکا رفت و از آنجا برای واشنگتن پست نوشت و در شبکه‌های تلویزیونی عربی و غربی به عنوان کارشناس حاضر شد.

جمال خاشقجی در سپتامبر امسال در روزنامه واشنگتن پست نوشت: من خانه‌ام، خانواده‌ام و شغلم را ترک کرده‌ام و صدایم را بلند می‌کنم و کاری غیر از این، خیانت به افرادی خواهد بود که در حال پژمردن در زندان هستند. من موقعی که خیلی‌ها نمی‌توانند حرف بزنند، حرف می‌زنم."

هفتاد دقیقه سخنرانی برای دو کلمه: دشمن و آمریکا

دشمن و آمریکا: این دو کلمه روح و جان سخنرانی تقریبا ۷۰ دقیقه‌ای آیت‌الله خامنه‌ای در ورزشگاه آزادی تهران در جمع بسیجیان بود.
 
اشاره به دشمن و اسم بردن از آمریکا به عنوان نماد دشمن امر تازه‌ای در سخنرانی‌های آیت‌الله خامنه‌ای نیست، اما شاید این تنها سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای باشد که تمامی آن به دشمن و آمریکا اختصاص یافت. نشانه‌ای مهم از این که آمریکا و راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران امروز مسئله اول جمهوری اسلامی و دغدغه اصلی ذهنی رهبر جمهوری اسلامی است.
 
اگر کسی در این ماه‌های اخیر منتظر باز شدن روزنه‌ای برای کنترل و مدیریت چالش‌های ایران و آمریکا و نوعی شبیه‌سازی مذاکره آمریکا و کره شمالی در اوج تنش بوده باشد، دو سخنرانی اخیر رهبر جمهوری اسلامی را باید به معنای بستن چنین روزنه‌ای دانست.
 
آیت‌الله خامنه‌ای پیش از سفر حسن روحانی به نیویورک مذاکره با آمریکا در هر سطحی را رد کرد و امروز پنج‌شنبه، ۱۲ مهرماه، در ورزشگاه آزادی نیز بر ادامه چالش با آمریکا که خود آن را ایستادگی در برابر دشمن نام گذاشته تاکید کرد. ایستادگی که شاید حضور یکجای تمامی فرماندهان ارشد سپاه و ارتش در ورزشگاه آزادی تأکیدی نمادین بر آن بود.
 
جان‌مایه سخنان آیت‌الله خامنه‌ای عدم مذاکره و ایستادگی در برابر آمریکا بود. هم به آمریکا پیام مقابله و جنگ لفظی فرستاد و هم امیدواران داخلی در ایران به تعامل با آمریکا را با الفاظی شدید به خیانت متهم کرد، اگرچه نتوانست نگرانی‌اش از شکاف بین مسئولان جمهوری اسلامی درباره نحوه تعامل یا رویارویی با آمریکا را پنهان کند و نسبت به خطر چنین شکافی در حاکمیت هشدار داد.
 
راهبرد پیشنهادی رهبر همانند ماه‌های اخیر ترکیبی است از چند جمله مشخص: مشکل اقتصادی داریم، ولی آن را کنترل می‌کنیم. تحریم‌ها شکست خواهد خورد و این سیلی به آمریکا خواهد بود. ایستادگی می‌کنیم و نظام رو به پیش است.
 
این نگاه یعنی نپذیرفتن مشکلات اساسی از جمله اقتصادی در درون کشور، بی‌اعتنایی به منتقدین داخلی و ادامه چالش و تنش با آمریکا بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی و نظامی حال حاضر جهان... دست‌کم معنای این نگاه در تهران به واشینگتن، در کنار نگاه ماه‌های اخیر آمریکا به ایران، یعنی افزایش تصاعدی چالش و تنش بین ایران و آمریکا در آینده نزدیک....

ولایتی خود چگونه زندگی می‌کند؟

علی‌اکبر ولایتی زاده ۴ تیر ۱۳۲۴هست او پزشک متخصص اطفال است اما او را کمتر به‌عنوان پزشک اطفال می‌شناسند او یکی از سیاست‌مداران کهنه‌کار جمهوری اسلامی است.

او هم‌اکنون مشاور امور بین‌الملل رهبر ایران، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی است اما این‌همه مسئولیت‌های وی نیست، او هم‌اکنون:

سهامدار اصلی بیمارستان‌های عرفان
عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ایران (۲۶ آبان ۱۳۹۴ تاکنون)
عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام (از بدو تأسیس تاکنون)
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی (از سال ۱۳۶۸ تاکنون)
رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
عضو هیئت‌مدیره نظام پزشکی تهران (از ۳ مهرماه ۱۳۷۰)
عضو شورای عالی سیاست‌گذاری دائره‌المعارف دفاع مقدس
عضو پیوسته منتخب فرهنگستان علوم پزشکی ایران (از سال ۱۳۶۹)
عضو هیئت‌امنای بنیاد دائره‌المعارف اسلامی
عضو هیئت‌امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران (از سال ۱۳۷۰ تا سال کنون)
عضو هیئت‌امنای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (از سال ۱۳۷۰ تاکنون)
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری (از سال ۱۳۷۰ تاکنون)
عضو شورای عالی انستیتو تحقیقاتی سل و بیماری‌های ریوی کشور (از سال ۱۳۷۱)
رئیس هیئت تحریریه مجله پزشکی جمهوری اسلامی ایران
رئیس هیئت‌مدیره انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران (از سال ۱۳۷۱ تاکنون)
رئیس شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان ایران (از ۱۳۷۱ تاکنون)
رئیس گروه اسلام معاصر ـ بنیاد دائره‌المعارف اسلامی (از سال ۱۳۷۷)
رئیس مرکز آموزشی پژوهشی درمانی سل و بیماری‌های ریوی
نماینده فرهنگستان علوم پزشکی در هیئت‌امنای فرهنگستان‌ها
دبیر شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان ایران
مدیرمسئول و صاحب‌امتیاز مجله بیماری‌های عفونی گرمسیری
عضو شورای عالی نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران (از ۱۳۷۰ تاکنون)
رئیس گروه علمی طب سنتی و طب اسلامی فرهنگستان علوم پزشکی (از ۱۱ تیرماه ۱۳۷۱ تاکنون)
رئیس هیئت‌مدیره انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران (از سال ۱۳۷۱ تاکنون)
نماینده فرهنگستان علوم پزشکی در هیئت‌امنای فرهنگستان‌ها (از ۱۸/۵/۱۳۷۳ تاکنون)
عضو هیئت تحریریه مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی قزوین
عضو انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان اروپا، آمریکا و اقیانوسیه (از ۱۳۷۴ تاکنون)
عضو افتخاری انجمن علمی پیوند اعضاء (از ۱۳۷۴ تاکنون)
عضو هیئت ممتحنه و ارزشیابی رشته تخصصی بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران (از ۱۳۶۵ تاکنون)
عضو هیئت ممتحنه و ارزشیابی رشته فوق تخصصی عفونی اطفال وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (از ۱۳۷۱ تاکنون)
عضو هیئت ممتحنه و امتحانات برد تخصصی بیماری‌های عفونی و گرمسیری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (از ۱۳۶۵ تاکنون)
عضو هیئت ممتحنه و ارزشیابی رشته و فوق تخصصی عفونی اطفال وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (از ۱۳۷۴ تاکنون)

این‌ها مجموعه‌ای است از مشاغل ایشان که احتمالاً بیش از این‌ها هم باشد، بخش بسیاری از این سمت‌ها دولتی است و ورای قانون بازنشستگی فعلی قانون ممنوعیت دو شغله بودن نیز در مورد ایشان هرگز لحاظ نشده است، اما فقط محاسبه کنید که ایشان جای چند نفر را اشغال کرده که هرکدام می‌تواند سرپرست یک خانواده باشند؟! و بالاخره مافیای قدرت و ثروتی که نامبرده از طریق این‌همه پست و مقام به دست می‌آورد!

علی‌اکبر ولایتی در روزهای گذشته در همایشی در دانشگاه آزاد به «مقاومت مردم یمن» در برابر شرایط فعلی کشورشان اشاره‌کرده و گفته: «از یمنی‌ها یاد بگیریم که چگونه در برابر تهدید و تحریم مقاومت می‌کنند. به‌جای لباس لنگ می‌بندد و اسلحه به دست دارند و چندتکه نان خشک‌دستشان است با پای پیاده و سعودی‌ها از دست این‌ها عاجز شدند.»
اما ولایتی خود چگونه زندگی می‌کند؟ 
 
او در سال ۱۳۴۸ با مریم خوشنویسان، نوه محمدحسین خوشنویسان از استادان خوشنویسی کشور ازدواج کرد، حاصل این ازدواج سه فرزند پسر و یک فرزند دختر است.
 
در سال ۱۳۸۳ همسر او در میان عمل زیبایی لیپوساکشن (لاغری) فوت کرد و او در سال ۱۳۸۶ با لیلا عنایت ازدواج کرد و از او صاحب یک پسر و یک دختر شد.دو فرزند پسر ولایتی، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت «سیف بنا» هستند. این شرکت ۱۴۰۰ پرسنل دارد و در سال ۱۳۸۵ با سرمایه ابتدایی ۳ میلیارد تومان به ثبت رسیده است.
 
محمد مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت «سیف بنا» و برادرش علی‌اصغر قائم‌مقام مدیرعامل و عضو هیات مدیره این شرکت است.
 
پروژه ۲۰۴ واحدی جاسک، مجتمع اداری تجاری فرج الهیه از پروژه‌هایی است که توسط این شرکت ساخته‌شده است.
 
مجتمع اداری ترکمنستان، مجتمع مسکونی یاسمن الهیه، شهرک مسکونی شقایق ساری و مجتمع مسکونی کوثر الهیه از دیگر پروژه‌هایی است که توسط این شرکت ساخته‌شده است.آقازاده‌هایی که نام خود را از سایت شرکتشان حذف می‌کنند.
 
محمد و علی‌اصغر ولایتی در روزهای گذشته نام، عکس و سمت خود را از سایت شرکت حذف کردند؟ و این شرکت فعلاً در رزومه خود فاقد مدیرعامل و قائم‌مقام مدیرعامل است! مگر در آن شرکت کار خلافی انجام می‌شد؟ تصویر زیر دیروز بود و امروز نیست!
 
این‌ها بخشی از فعالیت‌های برادران ولایتی در مجموعه شرکت ساخت و سازی بانام سیف بنا است.
 
قطعاً کسی باکار کردن و جمع‌آوری سرمایه مخالف نیست اما آقای ولایتی باید به چند سؤال پاسخ دهند.
 
سؤال اول در خصوص نحوه تأمین سرمایه فرزندان ایشان است که باوجود سن کم آن شرکت را راه‌اندازی و پروژه‌های عظیم ساختمان‌سازی را فراهم کردند؟
 
سؤال دوم؛ در خصوص محل زندگی ایشان و فرزندان ایشان است؛ هزینه خرید و احداث آن ساختمان‌ها چگونه تأمین‌شده است؟
 
کسی باکار و تلاش صادقانه مشکلی ندارد اما طبعاً اگر قرار است مردم ایران نیز همانند مردم یمن مقاومت کنند؛ این مقاومت در ویلای ۳۰۰۰ متری سعدآباد و الهیه و زعفرانیه رخ نخواهد داد!
 
اکبر ولایتی در حالی نسخه لنگ بستن و نان خشک خوردن را برای مردم ایران می‌پیچد که خود در مطبش نه‌تنها از پذیرفتن بیمه معذور است بلکه ۳ برابر قیمت مصوب پزشکان متخصص حق ویزیت می‌گیرد آن‌هم نه مثل همه پزشکان و بیماران بلکه چون آقای دکتر گرفتارند فقط پرونده بیمار را مطالعه می‌کنند!مقایسه تصویر ۳ سال پیش رهبر حوثی های یمن با اکنون 
 
فرزندان ایشان هم بجای نون خشک خوردن در کنار «مستر تستر» در حال خوردن لقمه‌های چرب در رستوران‌ها هستند، این در حالی است که تصویر ۳ سال پیش رهبر حوثی‌ها با تصویر این روزهای او مؤید این مطلب است که او «نان خشک خوردن» را اول از خود شروع کرده!

رابین هود عصرمدرن :رئیس بانکی که از حساب ثروتمندان به نیازمندان کمک می کرد

رئیس یک بانک ایتالیایی که از حساب ثروتمندان پول برمی‌داشت و به نیازمندان کمک می‌کرد، توانست از زندانی شدن رهایی پیدا کند.
 
گیلبرتو اسکیرا که رئیس بانک فورنی دی اسپورا، شهرستانی کوچک و کوهستانی در ایتالیا بود طی هفت سال حدود یک میلیون پوند از حساب مشتریان پولدار دزدیده و به عنوان وام به حساب نیازمندان واریزکرده بود.
 
آقای گیلبرتو اسکیرا این مبلغ را از حساب مشتریان پولدار برداشت و به حساب کسانی که نمی‌توانستند وام دریافت کنند، واریز می‌کرد تا بتوانند واجد شرایط دریافت وام بشوند
 
این بانکدار حتی یک پنی هم به جیب خود نمی‌ریخت.
 
گیلبرتو اسکیرا به روزنامه کوریره دلا سرا گفت :"من همیشه فکر می‌کردم که وظیفه ما فقط حفظ پس‌انداز مشتریان پولدار نیست بلکه باید به نیازمندان هم کمک کنیم."
 
گیلبرتو اسکیرا به دوسال زندان محکوم شد ولی با توجه به این که قبلا سابقه ارتکاب جرم نداشت و مدت حبس او کوتاه بود، طبق قوانین ایتالیا از رفتن به زندان معاف شد.
سیستم مالی در سایه
اما این ماجرا در این جا پایان نیافت.
 
اقای اسکیرا که در بعضی جراید ایتالیا به او "رابین‌هود عصر مدرن" لقب داده شده، فرجام خوبی نداشت.
 
وکیل مدافع او به بی‌بی سی گفت که اسکیرا هم خانه و هم شغل خود را ازدست داده است:"او می خواست به کسانی که نمی‌توانستند به صورت عادی وام دریافت کنند کمک کند."
 
ماجرای افسانه ای گیلبرت اسکیرا در بحران مالی سال ۲۰۰۹ شروع شد.
 
در آن سال یکی از ساکنین شهر برای دریافت وام به او رجوع کرد اما واجد شرایط لازم نبود و اسکیرا تصمیم گرفت از موجودی پولدارها بردارد.
فورنی دی اسپورا یک شهرستان کوچک کوهستانی در ایتالیاست که رئیس بانک آن رابین‌هود زمانه نام گرفته استاسکیرا به روزنامه لارپوبلیکا گفت :"نظام بانکی حداقل ملاحظات را برای بازنشسته ها در نظر می گیرد و جوانان را بدون هیچ گونه منبعی به حال خود رها می‌کند. بحران مالی معیارها را تغییرداد و اعطای وام نه براساس ارزیابی کلی بلکه بر پایه میزان اطمینان از بازپرداخت وام انجام می‌گیرد که این منبع اطمینان، از موجودی بانکی از طریق کامپیوتر است.
 
اسکیرا سپس به این روزنامه گفته است که در ازای این کمک‌ها بهای سنگینی پرداخته است و فکر نمی‌کند باردیگر به اقدام مشابهی دست بزند.
 
مشتریان قدرشناس این رئیس بانک اکثرا وام خود را به موقع پرداخت کردند اما بعضی دیگر قادر به بازپرداخت آن نبودند.
 
وکیل اسکیرا در باره دلیل اقدام او گفت:" اسکیرا به مقامات ایتالیا گفته است که تصور می‌کرد این وام ها بازپرداخت می شود و به مشتریان اطمینان کرده بود اما بعضی از آن ها چنین نکردند و باعث شد که دست او رو شود."
 
اما این واقعیت که او هیچ مبلغی به نفع خود برداشت نکرده بود، به رهایی‌اش از رفتن به زندان کمک کرد هر چند که اطمینان او به گیرندگان وام سبب شد که هم شغل و هم خانه خود را از دست بدهد.

۱۳۹۷ مهر ۱۰, سه‌شنبه

استفاده از سوخت رسانهای افغانستان برای شکستن اعتصاب کامیون داران

https://youtu.be/KnsVUXbcevg

ماست فروش میلیاردر آمریکایی: انسانیت راه حل مسئله مهاجرت است

حمدی اولوکایا، میلیاردر آمریکایی که با فعالیت در عرصه تولید ماست به این ثروت رسید، می گوید «انسانیت» راه حل مسئله مهاجرت است.
 
«حمدی اولوکایا» که شرکت بزرگ «چوبانی» را در آمریکا تاسیس کرد، اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی به آمریکا مهاجرت کرد. او در خانواده ای کرد در ترکیه بزرگ شد.
 
«چوبانی» در آمریکا یک برند اصلی برای ماست های چکیده است که در ایالات متحده به ماست یونانی شهرت دارد.
 
اولوکایا در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت با سیاست «آمریکا اول» مشکلی ندارد اما «انسانیت هم اول باشد.»
 
اولوکایا یک مرکز غیرانتفاعی برای کمک به آوارگان دارد. به نوشته سی‌ان‌ان، این مسئله برای اولوکایا عمیقا شخصی است. او در مناطق روستایی ترکیه از بزها و گوسفندها نگهداری می کرد اما در آمریکا توانست میلیاردر شود.
 
اولوکایا در سال ۲۰۱۰ مهاجران و آوارگان را به استخدام شرکت چوبانی درآورد. به نوشته سی‌ان‌ان، این استراتژی از سوی برخی از راستگراها در آمریکا که تئوری های توطئه منتشر می کنند، محکوم شد و او را متهم کردند که مخفیانه قصد اجرای این توطئه را دارد که جمعیت مسلمانان آمریکا را افزایش دهد. حدود ۳۰ درصد کارمندان چوبانی را مهاجران و آوارگان تشکیل می دهند. او می گوید کارمندانش نگران هستند.
 
اولوکایا با اشاره به جایگاه تاریخی آمریکا به عنوان مشعلی برای امید و فرصت، آن را سرزمینی جادویی می خواند. او پس از آنکه دولت ترکیه فعالیت های سیاسی اش را به پرسش کشید، به آمریکا مهاجرت کرد.

دادگاه حوثی های یمن 'سه بهایی را به مرگ محکوم کرد'

جامعه بهائیان بریتانیا می گوید یک دادگاه حوثی های یمن سه شهروند بهایی را به اتهام ارتداد و جاسوسی به مرگ محکوم کرده است. این افراد بخشی از یک گروه ۲۴ نفره هستند که محاکمه آنها در اواسط ماه سپتامبر امسال آغاز شد.
 
دیان علایی، نماینده جامعه بهائی در مقر سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس، روز دوشنبه (۱ اکتبر) گفت که این افراد "به دروغ و بدخواهانه و بنا بر دستاویزهای مسخره متهم شده اند."
 
او از جامعه بین المللی خواست که قویا این "اقدام های بی اساس" را محکوم بکنند و خواهان آزادی همه بهائیان زندانی در یمن بشوند.
 
بهائیان می گویند حکم این سه نفر روز شنبه گذشته و توسط قاضی ای صادر شد که در ماه ژانویه امسال یک بهائی دیگر را به اعدام محکوم کرده بود.
 
مقامات حوثی هنوز به این خبر واکنش نشان نداده اند.
 
خبرگزاری رسمی حوثی ها روز شنبه از صدور حکم اعدام سه نفر به اتهام "همکاری با یک کشور خارجی" خبر داده بود. بنا بر آن گزارش، یک مرد به اتهام تلاش برای جذب نیرو برای عربستان سعودی و دو مرد دیگر به اتهام دادن اطلاعات نظامی، گناهکار شناخته شدند.
 
گروه عفو بین الملل پیشتر به محاکمه آن ۲۴ یمنی بهایی اعتراض و روند محاکمه آنها را "ناعادلانه" توصیف کرده بود.
 
یک وکیل که نخواست نامش فاش شود به عفو بین الملل گفته بود که روند محاکمه سریع بوده است و بیشتر متهمان به طور غیابی محاکمه می شوند زیرا فقط پنج نفر آنها تحت بازداشت هستند.
 
عبدالملک حوثی رهبر حوثی ها - گروهی که از طرف حکومت ایران حمایت می شود - در ماه مارس گذشته بهائیت را هدف قرار داده و آنها را "ضاله" خواند.
 
قاضی دادگاه حوثی ها همچنین در ماه ژانویه امسال یک شهروند بهائی به نام حامد کمال محمد بن حیدره را به اتهام به خطر انداختن استقلال جمهوری یمن و اشاعه آئین بهایی به مرگ محکوم کرد. وکیل مدافع وی می گوید شماری از جلسات دادگاه از جمله جلسه صدور حکم اعدام، بدون حضور موکلش برگزار شد و به او فرصت دفاع در برابر اتهامات را ندادند.
 
سازمان ملل متحد می گوید بهائیان یمن در مناطق تحت کنترل شورشیان حوثی به طور مستمر با آزار و اذیت و بازداشت های خودسرانه مواجه هستند.

سرباز شجاع وطن یا سرباز منحرف هوسباز؟

این تصویر احتمالا جنجالی‌ترین عکس از حادثه روز شنبه اهواز است، اکثر مردم از این سرباز را به خاطر فداکاریشhttps://youtu.be/Q_mXgPx6ykY برای نجات یک دختر جوان تقدیر کردند ولی او منتقدانی هم داشته است.