رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس امروز با ارائه آمار قابل تاملی از وضعیت ازدواج و طلاق در کشور نکاتی را مطرح کرده که حائز اهمیت است. او گفته است ” ۱۲ میلیون جوان مجرد در سن ازدواج داریم که هنوز تمهیدات لازم برای اشتغال و ازدواج آنان اندیشیده نشده است و حضور این تعداد جوان بیکار و در سن ازدواج به مثابه بمب اتم و ابرچالشی بسیار بزرگ برای کشور محسوب می شود”.
سارا آکالین _ موضوعی که پیش از این سمیه محمودی، دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از بعدی دیگر به آن اشاره کرده و از پدیده دختران سالمند در ایران خبر داده و گفته بود پدیده دختران سالمند در کشور به عنوان یک «آسیب اجتماعی» نگرانکننده است.
این نماینده مجلس در تشریح عللی که مانع از تسهیل روند ازدواج دختران شده است، گفته بود عدم تعدیل انتظارات در قشر جوان، افزایش سختگیری خانوادهها و مشکلات اقتصادی برای تامین جهیزیه از جمله عواملی است که ازدواج دختران را با مشکل مواجه ساخته، که در پی آن یا هرگز موفق به ازدواج نمیشوند و یا به ازدواجهای خاص همچون ازدواج با افراد کهنسال یا افرادی که ازدواج ناموفق داشتهاند، راضی میشوند.
به موازات این اظهارات، مسئولان امور اجتماعی و کارشناسان کشور درباره بالا رفتن سن ازدواج در این کشور هشدار داده و نگرانی های خود در این زمینه را اعلام کردند.
با اینهمه خضری به عنوان نماینده مجلس به پیامدهای تاخیر ازدواج جوانان پرداخته و گفت “تاخیر در ازدواج تاثیر زیادی در نرخ باروری و پیری جمعیت دارد، به طور حتم اگر ایران تا سال ۱۴۱۰با این روند پیش برود کشوری پیر محسوب خواهد شد”.
احمد بیگدلی، دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این راستا گفته بود در حال حاضر به اندازه کافی جمعیت جوان برای جایگزین شدن با سالمندان و بازنشستگان در مشاغل مختلف داریم اما باید برای نیروی جوان فعال در۴۰ سال آینده فکری کرد.
گفته می شود جامعه ایرانی در حال حاضر به سمت یک جامعه پیر سوق داده شده است و از جمعیت جوان آن کاسته می شود. به خصوص کمبود زاد و ولد که بیان کننده این بحران است. تاخیر در ازدواج یا عدم ازدواج نیز عامل این مساله است. کمااینکه طبق آمار رسمی که نمایندگان مجلس ارائه می دهند، ازدواج ها نیز در ایران پایدار نبوده و به گفته خضری از هر ۵ ازدواج ۳ مورد به طلاق می انجامد و این در حالی است که ازدواج ها در کشور در حال کاهش است.
حسن لطفی، دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس چندی پیش اعلام کرد ۲۵ درصد ازدواج ها در کشور به طلاق منجر می شود و متاسفانه هر روز به تعداد زنان سرپرست خانوار افزوده می شود.
او بیکاری و اعتیاد را از مهترین عومل موثر در طلاق برشمرد و گفت متاسفانه در حوزه آسیب های اجتماعی دستگاه متولی خاصی ندارد و نبود یک مسئول اجرایی در راس امور باعث شده دولت شورای اجتماعی تشکل دهد و در این شورا ۲۲ دستگاه اجرایی دخیل هستند که وظیفه خود را به دستی انجام نمی دهند و هر کدام دیگری را مقصر جلوه می دهند.
لطفی تصریح کرد که طلاق علت عمده افزایش آمار زنان سرپرست خانوار است و در واقع از دهه ۸۰ با روند افزایشی طلاق در کشور مواجه هستیم البته میزان طلاق در کلان شهرها بیشتر و در شهرهای کوچک نمود کمتری دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر