۱۳۹۹ آبان ۵, دوشنبه

آمریکا بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، را تحریم کرد

 

آمریکا بیژن زنگنه و جمعی از معاونان او که مدیران عامل شرکت های نفتی و پتروشیمی هستند را تحریم کرده استبی بی سی :آمریکا بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران را به فهرست تحریم شدگان این کشور اضافه کرده است. در فهرست جدید آمریکا نام تعداد دیگری از افراد مرتبط با صنایع نفتی ایران نیز دیده می‌شود.

وزارت دارایی آمریکا روز دوشنبه، ۲۶ اکتبر - پنجم آبان، با صدور اطلاعیه‌ای اسامی افراد و موسساتی که به فهرست تحریم شدگان ایران اضافه شده‌اند را منتشر کرده که در میان آنها علاوه بر نام وزیر نفت ایران، مدیران عامل شرکت های ملی نفت و گاز و پتروشیمی این کشور هم دیده می‌شود.

بنابر این اطلاعیه، مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت نفت ایران؛ بهزاد محمدی، مدیر عامل شرکت پتروشیمی و محمود مدنی پور، تاجر نفتی که مرتبط با سپاه پاسداران ایران معرفی شده هم در کنار بیژن زنگنه تحریم شده‌اند. نام آقای مدنی پور چندی پیش و در جریان اعزام نفتکش‌های ایرانی به ونزوئلا هم مطرح شده است.

در واکنش به این تحریم‌ها، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران در توییتر نوشته: «تحریم من و همکارانم واکنش منفعلانه به شکست سیاست واشنگتن برای به صفر رساندن صادرات نفت است. دوران یکجانبه‌گرایی در جهان به پایان رسیده است. صنعت نفت ایران از پا نخواهد نشست. هیچ دارایی هم در خارج از ایران ندارم که شامل تحریم شود.»در این فهرست همچنین نام مدیرانی چون نصرالله سردشتی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران و علیرضا صادق آبادی، مدیرعامل شرکت پخش و فرآورده‌های نفتی ایران که از جوان‌ترین معاونان وزیر نفت ایران هم محسوب می‌شود، دیده می‌شود که وزارت دارایی آمریکا آنها را پیش‌تر در فهرست تحریم شدگان خود قرار داده بود اما اکنون می‌گوید تحریم‌های مضاعفی برای آنها در نظر گرفته است.

علی اکبر پورابراهیم، مدیرعامل شرکت نیکو که از آن به عنوان بازوی بین المللی شرکت ملی نفت ایران یاد می شود و در لوزان سوئیس هم دفتر دارد، یکی دیگر از مدیران نفتی ایران است که در اطلاعیه وزارت دارایی آمریکا شامل تحریم‌های مضاعف شده است.

اطلاعیه وزارت دارایی آمریکا روز دوشنبه در حالی منتشر شد که رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ روز گذشته (یکشنبه ۲۵ اکتبر) گفته بود ایالات متحده گزینه چندان دیگری برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران ندارد.

آقای اوبراین که یکشنبه در واشنگتن با خبرنگاران صحبت می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره واکنش آمریکا به دخالت ایران و روسیه در انتخابات ایالات متحده گفت:‌ "یکی از مشکلات ما با ایران و روسیه این است که در حال حاضر به قدری دو کشور را تحریم کرده ایم که کار چندانی نمانده که انجام دهیم."

به گفته آقای اوبراین، به رغم این موضوع، آمریکا "در پی اقدامات بازدارنده بیشتر علیه این دو کشور و همین طور چین است."
شرکت‌های نفتی و کشتیرانی هم تحریم شدند
در این اطلاعیه همچنین نام چند شرکت ملی و مرتبط با وزارت نفت ایران هم دیده می‌شود: شرکت کشتیرانی آتلانتیک که دفتری در دوبی دارد. شرکت کشتیرانی اطلس که در بندر فجیره امارات مستقر است؛ پالایشگاه نفتی امام خمینی شازند؛ شرکت خط لوله و مخابرات نفت ایران؛ شرکت پتروشیمی مبین؛ شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران و چند شرکت مهم در صنایع نفتی این کشور هم شامل تحریم‌های جدید یا مضاعف شده‌اند.
تحریم نفتکش‌ها
در اطلاعیه جدید وزارت دارایی آمریکا همچنین نام دو نفتکش دیده می‌شود؛ لانگ بو لیک ( Longbow Lake) که بنا بر اطلاعات وبسایت «نفتکش‌یاب» هم اکنون با پرچم کشور جیبوتی در سواحل چین است و نفتکش وو چیان که وزارت دارایی آمریکا می‌گوید با پرچم پاناما در حال حرکت است.

آمریکا پس از خروج یک طرفه از توافق هسته‌ای موسوم به برجام در سال ۲۰۱۸ رویکردی تحت عنوان «فشار حداکثری» را علیه ایران به کار گرفته و می‌گوید به پای میز مذاکره آوردن ایران و کسب یک توافق بهتر و جامع تر با این کشور را مد نظر دارد. اما تهران ضمن رد هرگونه مذاکره جدید با آمریکا می‌گوید دولت دونالد ترامپ و رئیس دستگاه دیپلماسی آن یعنی مایک پومپئو با به راه انداختن یک جنگ اقتصادی علیه تهران به دنبال سرنگون کردن حکومت این کشور و ایجاد ناآرامی در این کشور هستند.

با این حال، دونالد ترامپ که تنها یک هفته دیگر باید برای بقا در کاخ سفید با جو بایدن، نامزد حزب دموکرات رقابت کند، مدعی است در صورت پیروزی در انتخابات ظرف کمتر از یک ماه مذاکره با ایران را آغاز خواهد کرد.

او چند روز پیش و در جریان کنفرانس خبری که به مناسبت برقراری روابط دیپلماتیک میان سودان و اسرائیل در کاخ سفید برگزار شد گفت که امیدوار است تهران هم به جمع کشورهای منطقه که با اسرائیل آشتی کرده‌اند بپیوندد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر