۱۳۹۷ شهریور ۸, پنجشنبه

برگزاری نشستی با محور یهودی‌ستیزی و مسیحیت ستیزی برای بسیجیان

نهادهای امنیتی و حوزویان در برنامه‌هایی مشترک که از پیش اجرای آن را اعلام کرده‎ بودند به دنبال استفاده از ایام محرم برای پیاده کردن پروژه‌هایی از جمله یهودی ‏ستیزی و مسیحی‎ستیزی و ارتبط دادن آنها به مسائل سیاسی هستند.
 به مناسبت دهه اول محرم و سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق که در تقویم جمهوری اسلامی «هفته دفاع مقدس» ثبت شده نشستِ سیاسی عقیدتی در پایگاه «زکیه» حوزه زینبیه ناحیه مرکزی یزد برگزار شد که سخنران آن با استناد به آیات قرآن به شدت به یهودیت حمله کرده است.
فردی به اسم میرزایی در این نشست گفته دشمن‌ترین دشمنان اسلام طبق آیه صریح قرآن کریم یهودی‌ها هستند که در زمان حال یهودیان با آمریکا و اسرائیل متحد هستند.
برگزاری چنین نشست‌هایی در پادگان‌ها و مراکز بسیج و تبلیغ علیه مسیحیان و یهودیان سال‌هاست که در جریان است، اما مدتی است که گفتن از مدافعین حرم و جنگ سوریه و نسبت دادن آن با اسلام ناب ترویج پیدا کرده است.
او در این سخنرانی درباره جنگ نرم هم صحبت کرده و گفته دشمنان با فاصله انداختن بین خانواده‌ها و بی‌حجاب کردن خانم‌ها به دنبال بی‌غیرت کردن آقایان با استفاده از ماهواره هستند و مبارزه کردن بصیرت می‌خواهد تشخیص دادن بد از خوب کار مشکلی نیست.
اظهاراتی سطحی برای مردمی که در این ایام برای گرفتن نذری و یک وعده غذایی پای منبر روحانیون و موعظه‌خوان‌ها می‌نشینند هم در شهرهای کوچک بازار خوبی دارد و هم شهرهای بزرگ و حوزویان از این فرصت برای تبلیغ انقلاب و اسلام انقلابی استفاده می‌کنند.
۲۶ شهریور “سعید روستا آزاد” معاون دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خبر داد که در دهه اول محرم ۱۰ هزار نفر برای تبلیغات به نقاط مختلف کشور اعزام می‌شود. این که این تعداد مبلغ از چه سطح سوادی برخودار باشند مشخص نیست و اما به آنها دیکته شده پای منبرشان برای عوام‌الناس چه بگویند.
چندی پیش بود که سرویس‌های اطلاعاتی اسراییل گزارش دادند سپاه از ستاره داوود به عنوان هدف موشک‌های خود در بیابان‌ها استفاده می‌کند.

شیخ علی اکبر رشاد: مسیحیت با علم طبیعی سازگار نیست و آغشته به خرافات است

رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران در سخنانی گفته است آفات عظیم که هم‌اکنون حوزه علمیه را تهدید می‌کند ظهور روحانیون فوکولی و کت و شلواری است، تجربه تلخی که در عالم مسیحیت اتفاق افتاد!
«محبت نیوز»- سخنرانی حسن رحیم‌پور ازغدی در گردهمایی ۲۵ مرداد طلبه‌ها در مدرسه فیضیه قم زنگ خطری برای مرجعیت شیعه بود. دعوا بر سر تعداد مراجع و انفعال آن‌هاست که در نظر منتقدان در «فقه جواهری» که همانا صدور احکامی درباره نجاست و طهارت است، جلوه‌گر شده.
ناصر مکارم شیرازی روز گذشته در صدد پاسخگویی برآمده بود. اکنون علی اکبر رشاد، رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران هم در سخنانی در مصلی حرم عبدالعظیم در ادامه این مشاجره گفته است:
«تهاجم به نهاد مرجعیت به هر بهانه‌ای تهاجم به اساس حوزه است و بلکه به تبع آن، تهاجم به اساس تشیع است. کسانی به بهانه‌هایی به مرجعیت حمله می‌کنند، این حملات بر اساس اهداف مشخصی است و همانند دیگر توطئه‌ها ممکن است از آن سوی مرزها هدایت شود و چنین است.»
رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران به آخوندها هشدار داده که عبا و عمامه «یونیفورم» نیست که بتوان آن را به دلخواه از تن درآورد و دوباره پوشید:
«تصور نکنیم لباس روحانی یک یونیفورم شغلی است که وقتی مسجد می‌رویم لباس بر تن کنیم و اگر به خیابان می‌آییم به بهانه آزار و اذیت لباس نداشته باشیم. یکی از آفات عظیم که هم‌اکنون حوزه علمیه را تهدید می‌کند ظهور روحانیون فوکولی و کت و شلواری است: تجربه تلخی که در عالم مسیحیت اتفاق افتاد.»
رئیس شورای حوزه علمیه تهران در ادامه با اشاره به اهمیت تولید علوم اسلامی انسانی در حوزه های علمیه، مدعی شد: علوم انسانی امروز رقیب شریعت است. آنچه از تعارض علم و دین شنیده ایم؛ در غرب تعارض علم طبیعی با الهیات اسلامی است زیرا مسیحیت با علم طبیعی سازگار نیست و آغشته به خرافات است.
به نقل از رادیو زمانه، رشاد علاوه بر پدیده «آخوندآزاری» در ایران، احتمالن به پروتستانتیسم فرهنگی در جهان مسیحی اشاره می‌کند که واسطه‌ای شد میان الاهیات مسیحی و فلسفه جدید. بعد از مشروطیت در ایران هم کسانی مانند احمد کسروی و علی دشتی که در حوزه‌های علمیه تحصیل کرده بودند لباس آخوندی را از تن درآوردند و با تکیه بر «اشرافیت بافرهنگ»، تلاش کردند به هویت ایرانی سکولار شکل دهند.

محمود عباس: نابودی «اسرائیل» را نمی پذیریم

طبق اظهار دو اسرائیلی که با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی ملاقات و سپس با تایمز اسرائیل گفتگو کردند، محمود عباس گفته در مورد مساله حساس پناهندگان فلسطینی، از راه حلی که منجر به «نابودی اسرائیل» شود، حمایت نخواهد کرد.
 مقام رسمی فلسطینی مضمون عبارت را تایید کرد، اما گفت عباس در بیان این معنی از کلمات متفاوتی بکار برده است – که مایل نیست اسرائیل را در [سیل] پناهنده های فلسطینی «غرق کند».
به نقل از تایمز اسرائیل، طبق اظهار دو اسرائیلی که روز سه شنبه با محمود عباس ملاقات کرده و روز چهارشنبه با تایمز اسرائیل گفتگو کردند، رئیس تشکیلات خودگردان گفته است در مورد مساله حساس پناهندگان فلسطینی، از راه حلی که منجر به «نابودی اسرائیل» شود، حمایت نخواهد کرد.
ایلای آلون، پروفسوری در مرکز بینارشته ای هرزلیا، که به مکالمه به زبان عربی کاملن مسلط است، در گفتگویی تلفنی گفت «او به ما گفت از هیچ راه حلی برای مساله پناهندگان که منجر به «نابودی اسرائیل» شود حمایت نخواهد کرد.
سخنان عباس در میانه گزارش هایی مطرح شد حاکی از این که ایالات متحده مطالبه فلسطینیان مبنی بر «حق بازگشت» میلیون ها فلسطینی که از سوی سازمان ملل پناهنده به شمار می آیند را «رد خواهد کرد» و بودجه آژانس کار و امداد که در سازمان ملل به أمور پناهندگی رسیدگی می کند را قطع خو
چنان که پیش از این نیز گزارش شده بود، عباس همچنین به اسرائیلی هایی که روز سه شنبه با او ملاقات کرده اند گفته است به گمان وی کشور آتی فلسطینی می بایست غیرنظامی باشد، و به این ترتیب از یکی از مطالبات کلیدی اسرائیل در هر قرارداد صلحی، به طور کم سابقه حمایت کرده است.
عباس ۸۳ ساله روز سه شنبه با آلون ملاقات کرد؛ آلون، پسر کفیر آلون، رئیس یک سازمان غیرانتفاعی توسعه تجاری اسرائیلی؛‌ یاکوف کرکوکلی از ساکنان نواحی مرکزی اسرائیل که اصلیت اش از بغداد است؛‌ و امیر شوآلی، افسر بازنشسته موساد، در مقر ریاست تشکیلات خودگردان فلسطینی در رام الله.
کمیته فلسطینی روابط متقابل با جامعه اسرائیل، نهادی از سازمان آزادیبخش که تحت رهبری محمود المدنی از اعضای کمیته مرکزی فتاح فعالیت می کند، این جلسه را ترتیب داد.
کفیر آلون، سخنان پدر خود را منعکس نمود. وی گفت «عباس گفت منطقی نیست که اسرائیلی تمامی پناهنده های فلسطینی را جذب کند». «به ما گفت مخالف این امر است زیرا این به نابودی اسرائیل منجر خواهد شد. اما همچنین گفت ما هنوز هم می بایست راه حلی برای مساله پناهنده ها پیدا کنیم».

مهرانگیز کار: هدف نهادهای امنیتی ایران حذف نسرین ستوده است

از مخالفت با حجاب اجباری تا جاسوسی؛ نسرین ستوده به چه جرمی در زندان است؟ مهرانگیز کار، حقوقدان، پرونده ستوده را پرونده‌ای ساختگی و سیاسی می‌داند که تنها برای حذف او طراحی شده است.
 
نسرین ستوده، وکیل و فعال مدنی از ۲۳ خرداد در بازداشت به سر می‌برد. او از تاریخ سوم شهریور در اعتراض به بی‌قانونی‌های صور‌ت‌گرفته در مورد خود دست به اعتصاب غذا زده است. اتهامات او از "جاسوسی" تا عضویت در "کارزار لغو گام به گام اعدام" و نیز مخالفت با حجاب اجباری ذکر شده است.
 
اما به واقع نسرین ستوده به چه جرمی در زندان است و دلیل وارد کردن این اتهامات گوناگون به او از سوی دستگاه امنیتی و قضایی ایران چیست؟
 
مهرانگیز کار، وکیل و حقوقدان در گفت‌وگو با دویچه‌وله فارسی می‌گوید سیبل اصلی حملات نهادهای امنیتی و قضایی، نه مخالفان حجاب اجباری است و نه کنشگران لغو اعدام، بلکه هدف این نهادها حذف نسرین ستوده است.
 
او می‌گوید: «نسرین ستوده تبدیل شده به یک مدل مقاومت در برابر جمهوری اسلامی و این مقاومت تنها منحصر به دفاع از حقوق زنان نیست بلکه مقاومتی است که یک چهره زنانه و شجاع در برابر قانون‌شکنی‌ها از خودش نشان می‌دهد.»
 
مهرانگیز کار به امتناع نسرین ستوده از حضور در دادگاه به خاطر نقض قوانین جاری در پرونده‌اش اشاره می‌کند و نتیجه می‌گیرد: «نسرین ستوده تبدیل شده به نمادی از مطالبه قانون‌مداری در جمهوری اسلامی ایران بنابراین شگفت‌انگیز نیست که این حکومت قانون‌شکن از چنین نمادی بترسد. وقتی حکومتی از یک شخص می‌ترسد و هراس دارد که این شخص به یک جریان برای مطالبه قانون‌مندی تبدیل شود، شروع به پرونده‌سازی برای او می‌کند.»
 
نسرین ستوده در نامه‌ای که ۳۱ مرداد از داخل زندان به بیرون فرستاد دلایلش برای حاضر نشدن در دادگاه را شرح داد.
 
مهرانگیز کار کل پرونده ستوده را پرونده‌ای سیاسی و ساختگی می‌داند و می‌گوید همین که متهمی نتواند وکیل تعیینی خود را داشته باشد نشان می‌دهد که این پرونده ساختگی است و تنها به این منظور ساخته شده که نسرین ستوده آزاد نباشد و نتواند از حقوق مردم و از قانون‌مندی دفاع کند.
 
ستوده در نامه خود نوشت که بازپرس پرونده‌اش حق انتخاب وکیل او را نپذیرفته است.
 
این اولین بار نیست که نهادهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی برای فعالان مدنی و سیاسی "پرونده‌سازی" می‌کنند و آنها را به اتهامات واهی که هیچ‌گاه هم اثبات نمی‌شوند به حبس‌های طولانی محکوم کرده و یا مجبور به خروج از کشور می‌کنند.
 
مهرانگیز کار و شیرین عبادی را شاید بتوان دو نمونه از شناخته‌شده‌ترین کسانی دانست که قربانی این پرونده‌سازی‌ها شده و هردو در نهایت مجبور به ترک ایران شدند.
 
مهرانگیز کار در این باره می‌گوید: «برای نظام امنیتی و قضایی ایران مهمترین موفقیت این است که آن چهره‌ای که به نظر آنها ظرفیت نفرگیری دارد و این ظرفیت را دارد که مردم به او اعتماد کنند و او را دنبال کنند، از کشور خارج شود و از آن به بعد به او بگویند فراری و نوکر امپریالیسم و بسیاری اتهامات جدید دیگر.»
 
به عقیده این حقوقدان، جمهوری اسلامی به آینده درازمدت این گونه حرکات نمی‌اندیشد بلکه برای حکومت ایران تنها ماندگاری لحظه به لحظه مهم است. او می‌گوید: «همین که نسرین ستوده حذف بشود، این را موفقیت می‌دانند.»
 
به همین دلیل مهرانگیز کار از نسرین ستوده می‌خواهد که به اعتصاب غذایش پایان دهد: «به عنوان یک دوست دیرین و یا یک مادر از او خواهش می‌کنم این تسهیلات را برای جمهوری اسلامی به وجود نیاورد که او را به بهانه اعتصاب غذا حذف جسمانی کنند و تاکید می‌کنم خدای نکرده مرگ او بر اثر اعتصاب غذا باعث خشنودی جمهوری اسلامی می‌شود و ما نمی‌توانیم از زحماتی که نسرین ستوده تا کنون برای دفاع از حقوق مردم کشیده بهره ببریم.»

تمسخر فرهنگ عید نوروز و آداب و رسوم لحظه تحویل سال توسط علی‌اکبرعرفات«شادی‌های‌تان را برای عید غدیر بگذارید»!

https://youtu.be/Jjk5j1a5FCo

عمده مشکلات اقتصادی ایران ناشی از عملکرد خامنه ای است

خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، از حسن روحانی و کابینه اش خواسته است برای مقابله با فشارهای بی سابقه سیاسی و اقتصادی به طور شبانه روزی کار کنند.
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی اخیرا از پاسخ های آقای روحانی، به سوالات مربوط به مشکلات اقتصادی کشور، قانع نشدند.
 
حدود دو ماه دیگر به بازگشت بخش دیگری از تحریم های آمریکا علیه ایران و اجرای دور دوم تحریم ها زمان مانده است.
 
کارشناسان امور ایران، در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا، اما معتقد هستند که مسئولیت مستقیم وضعیت کنونی در ایران با رهبر جمهوری اسلامی ایران است.
 
مایکل پریجنت، تحلیلگر مسائل ایران در اندیشکده هادسن، می گوید که آیت الله خامنه‌ای حتی در زمان برجام منافع مالی حاصل از این توافق را برای طرح های توسعه طلبانه خود در منطقه هزینه کرد.
 
او می گوید: «خامنه‌ای در حال قربانی کردن روحانی است. اهمیت ندارد چه کسی رئیس جمهوری کشور باشد، رهبر جمهوری اسلامی مسئول وضعیت کنونی اقتصاد کشور است. منافع مالی برجام به خاطر ماجراجویی های رژیم که توسط رهبر جمهوری اسلامی مدیریت می شود، بر باد رفت. روحانی توسط رژیم فدا خواهد شد. البته باید بگویم که تفاوتی بین میانه روها مانند روحانی و تندروها مانند رئیسی وجود ندارد. تصمیم نهایی در کشور توسط رهبر جمهوری اسلامی اتخاذ می شود. این افراد صرفا به عنوان چهره میانه رو برای تعامل با غرب بر سر کار هستند. نمی توان خود را میانه رو بنامی و اوامر رهبری را اجرا کنی.»
 
اتحادیه اروپا با آمریکا در مورد ادامه برجام اتفاق نظر ندارد، اما مقامات آمریکا و حتی اروپاییان که جزو امضا کنندگان برجام هستند، اذعان دارند که رفتار تهران پس از برجام در منطقه، به ویژه در کشورهای سوریه و یمن، تغییر نکرده است.
 
میتو برادسکی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در اندیشکده مطالعات امنیتی می گوید که نقش سپاه که به طور مستقیم تحت امر رهبری جمهوری اسلامی ایران است، از مسببین وضعیت اقتصادی کنونی در کشور است.
 
برادسکی می گوید: «رژیم اقتصادش را طی سالیان دراز بد اداره کرده است. پولی را که در چارچوب برجام از بلوکه بودن خارج شد، برای ماجراجویی خارجی اش پمپاژ کرد. مردم ایران این مساله را دیده اند. و به همین دلیل در خیابان اعتراض می کنند، اقتصاد کشور را بد مدیریت کرده اند و همچنان ثروت مردم را صرفا با هدف صدور انقلابشان در جاهایی مانند سوریه و یمن هزینه می کنند. حالا اگر روحانی و یا فردی از کابینه اش اخراج شود، برای مردم به امری غیر مرتبط در آمده است. همه می دانند که این خامنه ای و سپاه پاسداران هستند که همه امور را در کنترل دارند. اقتصاد کشور در دستان این افراد است و ممکن است فردی را هم که به او اختیاراتی جزئی داده اند، اخراج کنند.»
 
جیمز فلیپس، تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه در اندیشکده بنیاد هریتج، می گوید که وضعیت کنونی ناشی از سوء مدیریت سالیان دراز در جمهوری اسلامی است.
 
فلیپس می گوید: «اگر چه کانون توجه مجلس ایران بررسی تاثیر اجرای مجدد تحریم های آمریکا بود، عمده مشکلات اقتصادی ایران ناشی از عملکرد خود رژیم است که همان سوءمدیریت اقتصادی و فساد فراگیر است. به گمانم از دلایل دادن رای عدم اعتماد به وزیر دارایی، قربانی کردن او برای مشکلات اقتصادی و سرپوش گذاشتن بر دخالت تندروها در اقتصاد کشور بویژه دخالت سپاه پاسداران در بسیاری از نهادهای اقتصادی کشور بود. دولت روحانی نه تنها به خاطر مسائل اقتصادی مورد هجمه است، بلکه به خاطر مقابله کردنش با فساد است که تهدیدی برای دیگر نهادهای رژیم است.»
 
دولت آمریکا و متحدان آن بارها به مقامات جمهوری اسلامی ایران هشدار داده اند و آنها را متهم کرده اند که منابع گروه های تروریستی و نیابتی اش را تامین می کند و وضعیت منطقه را بی ثبات می کند.

علام جنگ رئیس ستاد نیروهای مسلح ایران: اگر آمریکا فروش نفت ما را منع کند بهای سنگینی خواهد پرداخت

محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران عصر چهارشنبه 29 اوت ضمن تهدید به ناامن کردن منطقه خلیج هشدار داد که اگر ایالات متحده آمریکا و دیگر نیروهای بیگانه حاضر در منطقه خاورمیانه تلاش کنند صادرات نفت ایران را متوقف کنند باید بهای سنگینی را برای انتقال نفت از این منطقه بپردازند.
 
باقری در پایان نشست فرماندهان نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت:«ارتش آمریکا و دیگر نیروهای بیگانه که در خاورمیانه حضور داشته و نیتهایی در سر دارند به خوبی میدانند اگر کوچکترین خطایی در منطقه انجام دهند بهای سنگینی برای آن خواهند پرداخت».
 
وی در ادامه تکرار تهدیدات کشورش در متوقف کردن صادرات نفت منطقه در صورت ممانعت از صادرات نفت آن از سوی آمریکا گفت:«اگر شرایطی توسط دشمن ایجاد و از صادرات نفت ایران جلوگیری شود دشمن باید بهای سنگینی را برای خروج نفت از این منطقه بپردازد».
 
به گزارش مهر، باقری افزود:«:«دشمن در این رویارویی هزینه زیاد و تلفات سنگینی خواهد داد و آنها به هیچ هدفی دست نخواهند یافت».
 
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران تاکید کرد:«اگر دشمن روزی را بیاورد که نفت ایران از تنگه هرمز به هیچ وجه صادر نشود امنیتی برای دیگران هم وجود نخواهد داشت و نفت دیگری نیز از منطقه به بیرون صادر نخواهد شد».
 
باقری همچنین توضیح داد:«اگر در این شرایط نفتی هم بخواهد از منطقه خارج شود باید بهای سنگینی را برای آن بپردازند و این حرف نهایی ایران است».
 
وی در ادامه به حضور ناوهای آمریکایی در منطقه خلیج اشاره کرده اظهار داشت:«تحرکات نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج به دقت رصد می شود و اگر اقدامی خلاف قوانین بین المللی انجام دهند از این اقدام جلوگیری شده و به آنها تذکر داده می شود».
 
پیش از این مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در واکنش به اظهارات مقامات ایرانی مبنی بر کنترل تنگه هرمز، تاکید کرده بود ایران قادر به کنترل تنگه هرمز نبوده و نخواهد بود.
 
پومپئو دوشنبه 27 اوت با انتشار توئیتی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «تنگه هرمز، تحت نظارت قوانین دریانوردی بین المللی قرار دارد و ایران بر خلاف ادعایش، قادر به کنترل آن نیست.
پومپئو در این توئیت ضمن تاکید بر اینکه «تنگه هرمز آب راهی بین المللی است» افزود:«ایالات متحده به همکاری با متحدان در منطقه برای تضمین آزادی دریانوردی بینالمللی حرکت بازرگانی در آبهای بین المللی ادامه خواهد داد».

۱۳۹۷ شهریور ۶, سه‌شنبه

توهین به «کدام مقدسات»؟

پیش از این هم امیرحسین اسماعیلی، روزنامه‌نگار، به دلیل توییتی طنز درباره درگذشت امام هشتم شیعیان بازداشت و به ده سال زندان، دو سال محرومیت از فعالیت در رسانه‌ها و فضای مجازی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور و جزای نقدی محکوم شد.
سهیل عربی، وبلاگ‌نویسی که به اتهام آنچه اهانت به مقدسات اسلامی در صفحات فیس‌بوک خوانده شده هم به اعدام محکوم شده است.

در برنامه این هفته دیدگاه‌ها این پرسش را مطرح کرده‌ایم که توهین به مقدسات چیست و مرز آزادی بیان تا کجاست؟ همراه با فرج سرکوهی، نویسنده و منتقد ادبی و سروش دباغ، پژوهشگر حوزه دین، فلسفه و ادبیات.
دیدگاه‌ها- توهین به «کدام مقدسات»؟- توهین به مقدسات چیست و مرز آزادی بیان تا کجاست؟
No media source currently available
0:0034:000:00
 لینک مستقیم 

یا خامنه‌ای معزول و مجلس بی‌کفایت است، یا سپاه باید از سیاست و اقتصاد خارج شود

نظریه یا ادعای ولایت فقیه -ولایت بر کودکان، ولایت بر یتیمان، ولایت بر دیوانگان، و...- امری است که تصورش موجب تکذیبش می‌شود. برای اینکه مردم کودک و یتیم و دیوانه و ...نیستند که به ولی نیاز داشته باشند. مدعیان حکومت به نام دین؛ قصد دارند دین را دولتی و دولت را دینی سازد. هر دو هدف، اگر هم قابل دستیابی باشند، بی‌فایده و به زیان دولت، دین و مردم هستند.
حکومت دینی مردم را دین ستیز می‌سازد و راه‌های دین‌گریزی را سنگفرش می‌کند. دین هم فاقد ارکان ضروری حکومت‌های مدرن است و هیچ برنامه و راهکاری برای رژیم سیاسی ندارد. بدین ترتیب، جدایی نهاد دین از نهاد دولت، به سود مردم، نظام سیاسی و خود دین است. اما منافع فقها اجازه نمی‌دهد تا این استدلال‌ها را بپذیرند. ناچار، از سر بیچارگی، باید در چارچوب‌های مقبول زمامداران جمهوری اسلامی آنان را به چالش کشید.
اول) آیت‌الله خامنه‌ای گفته است که رهبر اگر یک گناه مرتکب شود یا یک دروغ بگوید، خود به خود از ولایت معزول است و حتی نیازی به عزل او توسط مجلس خبرگان رهبری نیست.
دوم) آیت‌الله خامنه‌ای یا راست گفته که کاملاً موافق ۲۰ راهکار ۳۸ اقتصاددان است و دولت باید آنها را عملی سازد، یا دروغ گفته است (رجوع شود به مقاله «فرصتی برای حذف نظامیان از اقتصاد با طرح دو فوریتی مجلس»).
سوم) اگر راست گفته، آن راهکارها باید به قانون تبدیل شوند، اگر دروغ گفته خود به خود از ولایت ساقط است.
چهارم) اگر راست گفته، مجلس تابع رهبری باید آن راهکارها را به قانون تبدیل سازد تا سپاه و بسیج و دیگر نهادهای نظامی از قلمرو اقتصاد و سیاست خارجی به کلی خارج شوند.
در مورد خروج نظامیان از اقتصاد، حسن روحانی در ۷ آذر ۱۳۹۶ در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم، گفت: «یکی از هدف‌های ما در دولت دوازدهم این است که بنگاه‌های اقتصادی به مردم واگذار شود و فکر می‌کنم که غیر از دولت، بقیه آنهایی که بخش‌های عمومی و غیردولتی هستند، یا نیروهای مسلح، آنها هم باید واگذار کنند. در این زمینه در این دولت با مقام معظم رهبری هم صحبت کردم و ایشان کاملاً موافقند که همه اینها به مردم واگذار شود. بنابراین این باعث رونق اقتصادی شده و در اقتصاد تحول ایجاد می‌کند.»
امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در ۳۰ دی ۱۳۹۶ از پیگیری واگذاری بنگاه‌های اقتصادی در ارتش و سپاه خبر داد و گفت: «مسئولیت این کار از طرف مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا به ستاد کل نیروهای مسلح واگذار شده و ستاد کل در کل نیروهای مسلح این موضوع را دنبال می‌کند تا این نیروها از کارهای اقتصادی غیرمرتبط به هر دلیل، خارج شوند...این سیاست، سیاست کل نیروهای مسلح است که سپاه و ارتش را هم شامل می‌شود».
پنجم) فهرست امید با حمایت سید محمد خاتمی و اصلاح‌طلبان وارد مجلس شد. اما «فراکسیون امید»، با بی‌عملی و دنبال کردن منافع شخصی و فامیلی، تنها کارکردش «ناامیدسازی» جامعه بوده است. آنان مشتی آدم بی‌عرضه‌اند که کل سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان را بر باد دادند. این فراکسیون باید این ۲۰ راهکار را در طرحی دو فوریتی به مجلس ارائه کرده و به تصویب برسانند.
ششم) اصلاح‌طلبان اگر خواهان اصلاحات و تحولات بنیادین هستند، باید به مجلس -خصوصاً «فراکسیون ناامیدسازان تحت ریاست محمدرضا عارف» فشار بیاورند تا این ۲۰ راهکار مورد تأیید آیت‌الله خامنه ای را تصویب کنند.
هفتم) اگر نمایندگان مجلس این ۲۰ راهکار را تصویب نکنند، نمایندگی‌شان نامشروع، فاسد و «رأی دزدی» است. برای اینکه این راهکارها برای بستن راه‌های رانت‌خواری، فساد، دزدی، چپاول، کمک به اقشار فقیر جامعه، و خروج نظامیان از اقتصاد و سیاست خارجی است.
هشتم) نمایندگانی که حتی شجاعت تصویب ۲۰ راهکار مورد تأیید ولی فقیه را فاقد هستند، بهتر است استعفا داده و به طور نامشروع نمایندگی مردم را «غصب» نکنند.
نهم) سیدمحمد خاتمی در ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ برای خروج از بحران‌های ساختاری جمهوری اسلامی ۱۵ راه حل ارائه کرد و گفت: «با همه وجود از رهبری معظم درخواست می‌کنم که با فرمان و دستورات خود مسائل و مشکلاتی که امروز کشور را دچار چالش کرده حل فرمایند». خاتمی در ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ هم گفت: «اگر این حاکمیت[جمهوری اسلامی] اصلاحات را بپذیرد، می‌تواند ادامه یابد و جایگاه مردم هم حفظ شود اما اگر تن به اصلاحات ندهد، محکوم به شکست است؛ البته نه اینکه فردا فرو می‌پاشد اما با شکست مواجه می‌شود». (در مورد موت و بقای جمهوری اسلامی رجوع شود به مقاله «جمهوری اسلامی در حال سرنگونی است یا ماندگار است؟»).
اگر خاتمی واقعاً به دنبال اصلاحات بنیادین است، به نمایندگان مجلس فشار بیاورد تا همان ۲۰ راهکار ۳۸ اقتصاددان را به قانون تبدیل سازند. مگر خاتمی با همه وجود از علی خامنه‌ای درخواست نکرد که فرمان و دستور اصلاحات را صادر کند؟ خامنه‌ای فرمان و دستور داده که به ۲۰ راهکار ۳۸ اقتصاددان عمل کنید تا مسائل و مشکلات حل شوند.
قدرت اقتصادی و سیاسی نظامیان نه تنها بزرگترین مانع اصلاحات بنیادین است، بلکه بزرگترین مانع گذار مسالمت‌آمیز به نظام دموکراتیک ملتزم به آزادی و حقوق بشر و عدالت به مثابه عدم تبعیض‌های قومی و مذهبی و جنسی است. برای این که قدرت نظامی، قدرت‌های اقتصادی و سیاسی را در چنگ گرفته و نمی‌گذارد مردم قدرتمند شوند. برای گذار به دموکراسی، باید مردم در نهادهای مدنی و صنفی قدرتمند شوند، نه اینکه سازمان اطلاعات سپاه هر کس را که کوچکترین اقدامی برای سازماندهی مردم کند، به جرم جاسوسی بازداشت کند (فعالان محیط زیست یک نمونه‌اند که وزیر اطلاعات تاکنون سه بار به صراحت در مجلس و دولت گفته که آنها جاسوس نیستند).
دهم) وقتی اصلاح‌طلبان و نمایندگان مجلس برای تصویب این راهکارها به قانون پیش قدم نمی‌شوند، معنای آن این است که همه آنها براین باورند که «آیت‌الله خامنه‌ای دروغ گفته است» و خواسته توپ را به زمین دولت روحانی بیندازد. ابتدا حسن روحانی از موافقت آیت‌الله خامنه‌ای با واگذاری بنگاه‌های اقتصادی نظامیان سخن گفت. پس از آن وزیر دفاع از فرمان ولی فقیه در این مورد سخن گفت. در نهایت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی علنی ۲۰ راهکار را تأیید کرد که یکی دو تای آنها خروج کلیه نهادهای نظامی از اقتصاد و سیاست خارجی بود.
اگر اصلاح‌طلبان حاضر در مجلس -«فراکسیون ناامیدسازان»- بر این باورند که آیت‌الله خامنه‌ای در هر سه مورد دروغ گفته است، با استناد به سخنان خود او بگویند: «آقا شما خود به خود از ولایت ساقط شده‌اید».
نه تنها خروج نظامیان از سیاست و اقتصاد مطالبه ملی است، بلکه جمع شدن بساط ولایت فقیه و حکومت دینی هم خواست ملی است. عدالت به مثابه عدم تبعیض- قومی، مذهبی، جنسی، طبقاتی- 

رازی که داریوش مهرجویی درباره محمدرضا شاه افشا کرد

داریوش مهرجویی می‌گوید: بعد از ساخت دایره مینا محمدرضا پهلوی دستور داد سازنده این فیلم را پیدا کنند و اگر دروغ گفته، محاکمه شود.
 
داریوش مهرجویی شب گذشته (یکشنبه چهارم شهریور) بعد از نمایش فیلم «دایره مینا» در جشنواره فیلم سلامت گفت: یکی از دوستانم به نام دکتر کیومرث فرد در شیراز روزی به من تلفن کرد و از من دعوت کرد نزد او بروم تا مراکز انتقال خون را مشاهده کنم. این مراکز از معتادان خون می‌گرفتند و وضعیت فجیعی داشتند. این پیشنهاد باعث شد به شیراز بروم و یکی دو مرکز را ببینم و تحت تأثیر قرار بگیرم.
 
او افزود: هدف این بود که یک فیلم مستند بسازیم منتها آنقدر این قضیه پیچیده بود که فیلم مستند برای آن کافی نمی‌نمود. در آن زمان من با رییس شیر و خورشید وارد مکالمه شدم. او به من گفت معتادان اماکنی را دارند که صبح‌های زود به آنجا می‌روند و خون می‌فروشند. این مکان‌های مخوف بعداً در فیلم من استفاده شد. براساس این قضایا شروع کردیم به فکر برای ساخت یک فیلم داستانی. در آن زمان غلامحسین ساعدی به من گفت داستانی در مورد بیمارستان نوشته و می‌توان آن را در فیلم من گنجاند.
 
مهرجویی ادامه داد: این داستان منتهی ربطی به قضیه خون و خون فروشی نداشت. با این حال فیلمنامه نوشته شد و به وزارت فرهنگ و هنر آن زمان رفت. آنها در ابتدا مخالفت کردند و اجازه ندادند که فیلم ساخته شود. من از طریق بهمن فرمان آرا و سایر دوستانم اجازه ساخت فیلم را از مراکز خاصی گرفتم و این کوشش به ثمر رسید. البته فیلم ساخته شده سه سال توقیف بود. توقیف در واقع از زمان ارائه فیلمنامه شروع شده بود. دکتر اعلا، بنیانگذار سازمان انتقال خون ایران، تنها کسی بود که در جلسات از من دفاع کرده و به ضرورت ساخت چنین فیلمی تاکید می‌کرد.
 
کارگردان «دایره مینا» ادامه داد: تأیید فیلمنامه حدود ۸ ماه طول کشید ولی بعد از ساخت مجدداً توقیف شد. دکتر اعلا در این زمان با رییس نظام پزشکی یعنی دکتر اقبال وارد مذاکره شد و حتی من روزی به دفتر دکتر اقبال رفتم و تنها با ایشان جلسه‌ای برگزار کردم. دکتر اقبال انگار قرص آرام بخش خورده بود و به من گفت: این چه فیلمی است که ساخته‌ای. این فیلم مثل این است که انگار شما یک هتل درجه یک و مجلل داری و به جای اینکه هتل و مجلل بودن آن را نشان دهی، یک ضرب به آشپزخانه رفتی و فقط کثیفی‌ها را نشان می‌دهی. چرا این کار را کردی؟ گفتم: می‌خواستم نسبت به کمبود خون در ایران آگاهی رسانی کنم و مردم را تشویق به اهدای خون کنیم.
 
مهرجویی ادامه داد: آن موقع مردم از اهدای خون هراس داشتند و از مزایای بهداشتی آن با خبر نبودند. دکتر اقبال گفت: تو باید نشان می‌دادی یک فردی افتاده و حالش بد است. بعد به او شیشه خون تزریق می‌کنند و او کم کم حالش خوب می‌شود. من گفتم این فیلم و سناریو یک یا دو دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد و به هیچ دردی نمی‌خورد. دکتر اقبال در نهایت موافقت نکرد. یک روز به طور خصوصی شاه با همسرش در قصر این فیلم را دید و گفت: باید کسی که این قصه را نوشته اگر دروغ گفته، محاکمه شود و اگر راست گفته باید ببینیم این دیگر چه وضعی است؟ به این ترتیب بود که بعد از سه سال توقیف، در جشن هنر شیراز، آقای قطبی، رییس وقت تلویزیون، این فیلم را پخش کرد و مورد استقبال مردم قرار گرفت. در واقع طلسم نشان دادن فیلم شکست.
 
او گفت: شخصیت دکتر داوود زاده در فیلم، برگرفته از دکتر علا بود. بهمن فرسی نیز این نقش را بازی کرد و البته در بازی کردن نقشش وجدان کاری زیادی داشت. شخصیت دکتر سامری نیز برگرفته از شخصیت دکتر گیلانی بود که البته من او را زیاد نمی‌شناختم. جالب است که جیب مدیر تهیه ما، علی نقی کنی پر از تریاک بود و وقتی معتادان سر صحنه سر و صدا به راه می‌انداختند، به آنها تریاک می‌داد تا آرام شوند و بگذارند فیلمبرداری کنیم.
 
این کارگردان ادامه داد: فیلم دایره مینا به شکل غیرمستقیم باعث شد که سازمان انتقال خون تأسیس شود و این خیلی مهم است. من در مورد فیلم بمانی نیز این کار را کردم. در این فیلم خودسوزی دختران و زنان را نمایش دادم. برای ساخت این فیلم هم مشکلاتی داشتیم و البته پروژه بعدی من نیز به موضوع سلامت تاکید دارد. من طرفدار مساله هنر برای هنر نیستم و می‌خواهم هنرم نقش سازنده‌ای در جامعه داشته باشد که هم برای مخاطب جذاب باشد و هم به او اطلاع‌رسانی کند. فیلم بمانی همینطور بود. به طوری که میزان خودسوزی‌ها را به ۵ تا ۶ بار در ماه کاهش داد.

اگر ایران تنگه هرمز را ببندد، شورای امنیت اجازه اقدام نظامی می‌دهد

ابراهیم المهنا، مشاور وزیر انرژی عربستان روز سه‌شنبه گفت ایران نمی‌تواند تمام یا بخشی از تنگه‌های هرمز یا باب‌المندب را مسدود کند. وی همچنین افزود که تحریم‌های کنونی علیه ایران نمی‌تواند صادرات (نفت) این کشور را به شکل کامل متوقف کند.
 
تنگه هرمز یکی از هشت گذرگاه استراتژیک حمل و نقل دریایی نفت جهان است و حدود ۳۰ درصد از نفت عبوری از گذرگاه‌های استراتژیک جهان از این تنگه می‌گذرد.
عربستان اعلام آمادگی کرده که با افزایش صادرات نفتی خود جای خالی احتمالی نفت ایران در بازار جهانی را پر کند.با نزدیک شدن به موعد اجرای تحریم نفتی آمریکا علیه ایران حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران گفت «معنی ندارد ایران نتواند نفتش را صادر کند و دیگران صادرکنند.» شماری از فرماندهان سپاه پاسداران در هفته‌های گذشته احتمال بسته شدن تنگه هرمز از سوی ایران سخن گفتند.
 
تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران از ۱۳ آبان به مرحله اجرا درمی‌آید و ایالات متحده اعلام کرده است با پشتیبانی دیگر کشورها از طرح قطع خرید نفت ایران و اعمال تحریم‌های ثانویه صادرات نفت این کشور را متوقف خواهد کرد.

فرانسه دیپلمات‌هایش را از سفر غیرضروری به ایران منع کرد

خبرگزاری رویترز می‌گوید به سندی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد دولت فرانسه از دیپلمات‌ها و مقام‌های وزارت خارجه این کشور خواسته تمام سفرهای غیرضروری خود را به ایران تا مدتی نامعلوم به تعویق بیندازند.
 
به گزارش رویترز در این یادداشت به خنثی شدن طرح یک بمب‌گذاری و همین طور تندتر شدن رفتار ایران در قبال فرانسه اشاره شده است.
 
در سندی که به دست رویترز رسیده، طرح ادعایی بمب‌گذاری در گردهم‌آیی سازمان مجاهدین خلق در حومه پاریس که رودی جولیانی، وکیل ترامپ هم در در آن شرکت داشت، به عنوان نشانه‌ای از خصمانه‌تر شدن روابط ایران با فرانسه ارزیابی شده است.
 
در این یادداشت که تاریخ آن ۲۰ اوت ۲۰۱۸ است، نوشته شده: "رفتار مقام‌های ایرانی نشان از تند شدن موضع آنها در قبال کشور ما و همین طور تعدادی از متحدان ما دارد."
 
"با توجه به تهدیدهای شناخته‌شده امنیتی... همه ماموران وزارت خارجه، که در فرانسه یا پست‌های خارج از کشور مشغول هستند، باید تا اطلاع ثانوی از هر گونه سفر به ایران -مگر برای موارد ضروری - اجتناب کنند."
 
به گزارش رویترز وزارت امور خارجه فرانسه حاضر به اظهار نظر درباره این سند و دستورالعمل‌های آن نشده است.
 
فرانسه یکی از کشورهای اروپایی امضا کننده برجام است که در موضعی مشترک با دیگر امضا کنندگان این توافق، بعد از خروج آمریکا همچنان بر حفظ توافق و ماندن در آن تاکید کرده است.
 
با وجود این شرکت‌های بزرگ فرانسوی از جمله توتال و خودروسازانی مانند پژو-سیتروئن و رنو اعلام کرده‌اند که از بیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران از فعالیت در این کشور دست می‌کشند.
 
روز دوشنبه ۲۷ اوت (پنج شهریور) حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در تماسی تلفنی با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از طرف‌های باقی‌مانده در برجام خواست که برای حفظ آن تلاش کنند.
 
رئیس جمهور فرانسه در این تماس با وجود تاکید بر حفظ برجام خواهان گفت‌وگو درباره برنامه موشکی و نقش ایران در منطقه خاورمیانه شده؛ مسائلی که سه قدرت اروپایی حاضر در برجام، مانند آمریکا، آن را نگران‌کننده می‌دانند.

وزیر دفاع آمریکا: به ایران هشدار داده‌ایم

وزیر دفاع آمریکا روز سه‌شنبه ششم شهریور گفت، به ایران هشدار داده شده است که باید پاسخگوی رفتار و «شرارت‌های خود» در منطقه باشد.
 
جیم متیس که در نشستی خبری با ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در پنتاگون حاضر شده بود، عنوان کرد: «به ایران درباره شرارت‌هایی که همچنان در منطقه انجام می‌دهد هشدار داده شده است، درباره قتل‌هایی که مرتکب شده‌اند، کاری که همراه با اسد در سوریه انجام می‌دهند، تهدیدشان به بستن تنگه هرمز و حمایت‌شان از حوثی‌ها با موشک‌هایی که به عربستان سعودی شلیک می‌شود».
 
وزیر دفاع ایالات متحده تاکید کرد که واشینگتن این رفتار را تحمل نمی‌کند و ایران باید پاسخگوی همه این اقدامات باشد.
 
به گفته وی، ایران اگرچه اخیرا از رفتارهای تهاجمی خود کاسته و کمتر میل به تقابل دارد، اما هنوز بزرگ‌ترین عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.
 
آمریکا بر خروج کامل نیروهای ایرانی از سوریه تاکید دارد. واشینگتن همچنین شروط دیگری برای دستیابی به توافق دوباره با ایران بر سر برنامه اتمی‌اش تعیین کرده که از جمله آنها توقف حمایت تهران از شورشیان حوثی در یمن و حزب‌الله لبنان است.
 
مقامات جمهوری اسلامی به دنبال خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و تلاش واشینگتن برای تحریم نفت ایران تهدید کرده‌اند که تنگه هرمز را خواهند بست، منطقه‌ای که مهم‌ترین آبراه نفتی جهان محسوب می‌شود.
 
واشینگتن اما می‌گوید که تنگه هرمز بخشی از یک آبراه بین‌المللی محسوب می‌شود و در کنترل ایران نیست و آمریکا حتما آزادی رفت‌وآمد از این تنگه را حفظ می‌کند.
 
وزیر دفاع آمریکا در بخش دیگری از این نشست خبری به حمایت کشورش از عربستان و متحدان آن در جنگ یمن پرداخت و گفت که این حمایت نامشروط نیست.
 
وی افزایش تلفات غیرنظامیان در یمن اشاره کرد و در این باره به عربستان هشدار داد و عنوان کرد که هدف واشینگتن کوچک‌ کردن ابعاد این تراژدی است.
 
به دنبال حمله هوایی نیروهای ائتلاف نظامی به رهبری عربستان به اتوبوس مدرسه‌ای در یمن که به کشته شدن ده‌ها کودک منجر شد، کنگره آمریکا از دولت دونالد ترامپ درباره کمک‌های واشینگتن به ائتلاف توضیح خواسته است.
 
یکی دیگر از محورهای اظهارات روز سه‌شنبه جیم متیس رزمایش مشترک آمریکا با کره جنوبی بود که وی گفت این رزمایش‌ها متوقف نخواهد شد.
 
به گفته وی، ایالات متحده برای نشان دادن «حسن نیت» خود در مذاکره با کره شمالی اوایل تابستان امسال انجام برخی رزمایش‌های بزرگ را متوقف کرد، اما این به معنای آن نیست که رزمایش‌های بعدی را نیز متوقف خواهد کرد.
 
واشینگتن و پیونگ‌یانگ در میانه مذاکراتی پیرامون غیراتمی کردن شبه جزیره کره هستند. ترامپ به تازگی مانع از سفر وزیر خارجه آمریکا به پیونگ‌‌یانگ شد و گفته که در اجرای فرایند غیراتمی شدن کره شمالی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای حاصل نشده است.