«غلامعلی نعیم آبادی»، امام جمعه بندرعباس متهم است که از اعضای «انجمن حجتیه» است. البته با سخنان شدید او نسبت به بهاییان، این اتهام پر بیراه هم به نظر نمی رسد.
انجمن حجتیه یک تشکیلات ضدبهایی بود که سال۱۳۳۲ توسط شیخ محمود حلبی تاسیس شد.
او دامغانی است و پس از انقلاب بهمن 1357 از سوی روحالله خمینی به عنوان امام جمعه شهر محل تولد خود انتخاب شد. نعیم آبادی با «رضا تقوی»، نماینده این شهر در مجلس شورای اسلامی اختلاف شدیدی داشت اما پس از انتخاب شدنش برای سمت رییس «شورای سیاست گذاری ائمه جمعه»، این رقابت ها و اختلاف ها را کنار گذاشت و عملا ارتقا یافت.این دو البته مورد حمایت «محمدحسن اختری»، از اعضای دفتر رهبر جمهوری اسلامی هم بودند.
نعیم آبادی پیش از انقلاب، از آیت الله خمینی اجازه دریافت «وجوه شرعی» (زکات،خمس..) را داشت. او پیش از انقلاب سه سال هم در زندان بود که به نوشته وبسایت مجلس خبرگان رهبری، «به دلیل ایراد سخنرانیها و موضعگیریهای سیاسی» بوده است. وی پس از 11 سال اقامت نماز جمعه در دامغان، در سال 69 به سمت امام جمعه بندرعباس انتخاب شد.
برخی نعیم آبادی را متهم می کنند که با سخنان تند و تحریکآمیز درباره بهاییان در نماز جمعه و با تالیفاتش، در تحریک نیروهای تندرو مذهبی بر علیه این اقلیت مذهبی در بندرعباس نقش مهمی داشته به طوری که در نهایت در شهریور ۱۳۹۲ به قتل «عطالله رضوانی»، یکی از بهاییان سرشناس این شهر منجر شده است.
به گفته خانواده رضوانی، او از مدتها پیش از کشتهشدنش، بهصورت مستقیم وغیرمستقیم از سوی نهادهای امنیتی تهدید شده بود. عطالله و خانوادهاش مدتها تحت فشار بودند که از بندرعباس بروند. پس از مرگ او هم تعقیب قضایی خاصی برای یافتن قاتل یا قاتلان احتمالی از سوی دستگاه قضایی انجام نشد.
نعیم آبادی بهاییان را متهم به «مشروعیت ازدواج با محارم»، «چپاول دارایی غیربهاییها» و «حقهبازی» کرده و آن ها را «میکروب جامعه» خوانده بود. عطاالله رضوانی و دوتن دیگر از شهروندان بهایی بندرعباس در نامه ای از او خواسته بودند تا حقوق شهروندان بهایی را محترم بشمارد و از تحریک مردم علیه آن ها در خطبههای نمازجمعه خودداری کند.
در سال 1395 نیز بعد از دیدار جنجالبرانگیز «فائزه هاشمی» با «فریبا کمال آبادی»، یکی از همبندان سابق خود که از رهبران جامعه بهایی ایران است، نعیم آبادی در مصاحبه با «تسنیم» گفت:«نشست و برخاست با غیرمسلمانان اگر برای اثرگذاری باشد، مانعی ندارد. انسان میتواند با بوداییها با رعایت مرزهای اسلامی نشست و برخاست کند. اما بهاییان غیر از عقاید فاسدشان، یک جریان تند ضداسلامی و در تضاد با اسلام و در واقع یک جریان جاسوسی هستند.»
نماز جمعه جای اعتراض کارگران نیست
خرداد سال 1396، واکنش منفی نعیم آبادی به حضور کارگران مجتمع «المهدی» برای طرح مطالباتشان در نمازجمعه خبرساز شد. او درخطبه پیش از نماز گفت:«این که در قضیه المهدی حق با چه کسی است، چه ربطی به من دارد؟ چرا من را به صحنه می آورید؟»
وی در واکنش به کارگرانی که در اعتراض به این سخنان، نماز جمعه را ترک می کردند نیز گفت: «آقایانی که تشریف می برید! به سلامت.نماز جمعه جای این کارها نیست. نماز جمعه را جای سر و صدا قرار ندهید.»
امام جمعه بندرعباس در خطبه های هفته بعد توضیح داد:«من به کارگران گفتم که جای این حرفها در نماز جمعه نیست و اگر شکایتی دارید، توسط جمعی از نمایندگانتان اعتراض خود را از طریق حضور در دفتر بنده و صحبت با هم پیگیری کنید. اگر قرار باشد هر هفته عدهای در نماز جمعه به شکایت از عدهای دیگر اعتراض کنند، اینجا تبدیل به میتیگ میشود. هر کسی بخواهد در محل نماز جمعه این کارها را انجام دهد، من جلوی او میایستم و نمیگذارم.»
وی تاکید کرد: «چرا سنگر نماز جمعه را زیر سوأل میبرید؟ چرا میکوبید؟ توبه کنید!»
فعالیت های اقتصادی
نعیم آبادی نیز مانند برخی از دیگر امامان جمعه در کشور، متهم به فعالیت های اقتصادی است. هر چند که شواهد موثقی از اقدامات او منتشر نشده و این اتهامات درحد حرف و حدیث باقی مانده اند.
مخالفان امام جمعه بندرعباس او را متهم می کنند که در برخی زد و بندها با گمرک برای ورود کالاهای خاص دست دارد. این موضوع از آن جایی اهمیت پیدا می کند که استان هرمزگان یکی از استان های مرزی است و بخشی از کالاهای قاچاق از طریق گمرک یا با قایق وارد ایران می شود.
الحاق پارسیان به فارس
نعیم آبادی یکی از مخالفان جداسازی بخشهایی از شهرستان «پارسیان» در استان هرمزگان و الحاق آن به شهرستان «لامرد» در استان فارس بود. او در بحبوحه اعتراضها و جنجالها درباره این جداسازی، به شهرستان پارسیان رفت و بعد از آن سفر اعلام کرد: «تمامی استان هرمزگان در این خصوص، یکپارچه یک حرف دارد.»
او این سخنان را در حالی گفت که گزارش هایی از حضور اهالی پارسیان در جشن پیوستن این شهرستان به استان فارس منتشر شده بود.
او این سخنان را در حالی گفت که گزارش هایی از حضور اهالی پارسیان در جشن پیوستن این شهرستان به استان فارس منتشر شده بود.
«محمد افشانی»، شهردار فعلی تهران که در سال 1395 استاندار فارس بود اما در همان زمان بار دیگر قول اجرای این طرح را به مردم این استان داد و به این ترتیب، پرونده آن همچنان باز است.
مهربان با برجام
فارغ از اختلافات محلی که این امام جمعه با نمایندگان دولت بر سر منافع اقتصادی پیدا کرده است، در مجموع میتوان او را در زمره مدافعان دولت «حسن روحانی»، به ویژه در زمینه سیاست خارجی وی دانست.
نعیم آبادی در یکی از سخنرانیهای خود در نماز جمعه، تندروهای داخلی مخالف با «برجام» را سرزنش کرده و گفته بود:«عدهای نباید با کارهایی همچون تسلیت گفتن بابت مذاکرات، به تخریب این اقدامات بپردازند.»
نعیم آبادی در یکی از سخنرانیهای خود در نماز جمعه، تندروهای داخلی مخالف با «برجام» را سرزنش کرده و گفته بود:«عدهای نباید با کارهایی همچون تسلیت گفتن بابت مذاکرات، به تخریب این اقدامات بپردازند.»
در آخرین حمایتهای این امام جمعه از دولت روحانی، میتوان به سخنرانی وی در نماز جمعه بندرعباس بعد از سخنان تند رهبر جمهوری اسلامی در تخطئه دستگاه اجرایی برای مشکلات اقتصادی و برجام اشاره کرد. او در خطبهاش گفته بود:«برای اجرایی کردن فرامین رهبر انقلاب اسلامی باید از تخریب دولتمردان دوری کرد... بیانات مقام معظم رهبری به دولتمردان، نفی اختلاف سلیقه نبوده بلکه تخریب را عاملی برای نفوذ دشمن می دانند.»
نعیم آبادی افزوده بود: «در حالی که دشمن تلاش میکند خود را در مذاکرات هستهای پیروز نشان دهد اما با پذیرفته شدن حق هستهای ایران، ملت ایران پیروز این مذاکرات بوده است و ما باید به تصمیم گیران در شکلگیری این نرمش قهرمانانه کمک کنیم.»
او در سالهای بعد اما با تغییری در مواضع خود، اعلام کرد: «برجام عاقبت به خیر نمیشود.»
بعد هم گفت: «اگر آن روز دوستان ما از رهبر معظم انقلاب اسلامی اطاعت میکردند، سرنوشت برجام این چنین نبود.»
بعد هم گفت: «اگر آن روز دوستان ما از رهبر معظم انقلاب اسلامی اطاعت میکردند، سرنوشت برجام این چنین نبود.»
درباره «محمود احمدینژاد»، رییس جمهوری سابقا محبوب اصولگرایان هم مانند بسیاری از همقطاران خود، بعد از نافرمانی او از رهبر جمهوری اسلامی، نسبت به وی بدگمان شد و در زمان انتخابات سال 1392 خطاب به وی گفت ارادت بیاطاعت او به رهبری هیچ ارزشی ندارد: «مطرح کردن انتخابات آزاد و مدیریت مردمی انتخابات بسیار خطرناک و زمینه سازی برای فتنه جدید است.»
او احمدینژاد را فردی «فریبکار» و «توطئهگر» خواند و گفت مردم در انتخابات آینده ریاست جمهوری به «اسفندیار رحیممشایی» (که در آن زمان هنوز رد صلاحیت نشده بود) رای نخواهند داد.
نعیم آبادی درباره مسایل اجتماعی هم دیدگاه هایی مانند دیگر امامان جمعه دارد. او معتقد است که فقر نباید مانع فرزندآوری شود زیرا روزی انسان ها دست خدا است و در هر صورت باید افراد را به داشتن فرزندان بیش تر تشویق کرد: «اگر روند جمعیتی کشور به همین وضعیت تداوم پیدا کند، باید برای کمک به جمعیت مسن کشور، برای تهیه عصا به چین سفر کنیم.»
او اخیرا نیز در واکنش به گرانی ها پیش از بالا رفتن قیمت ارز گفته بود: «اگر تخممرغ گران شد، حتما که نباید تخممرغ بخوریم، نخوریم تا ارزان شود! مردم هر چیزی كه گران میشود را نخرند.»
مطالب مرتبط:
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر