۱۳۹۷ تیر ۶, چهارشنبه

نسرین ستوده از زندان اوین: «وکالت تخصص و در کنار آن شهامت و شجاعت نیز می‌طلبد بخصوص در حکومتی که تمامی حریم‌ها را می‌شکند»

نسرین ستوده، وکیل دادگستری که به دنبال پیگیری پرونده دختران خیابان انقلاب در بازداشت به سر می‌برد، در نامه ای از جزییات پرونده اش سخن گفته و اعلام کرده «یک بار دیگر با صدای بلند بر الزامات حرفه‌ی وکالت تاکید کنم که بدون رعایت آنها، از عدالت اثری باقی نمی‌ماند.»
متن این نامه که برای انتشار در اختیار تارنگار حقوق بشر در ایران قرار گرفته است، در پی می آید:
«سخنی با هموطنانم:
هموطنان و فعالان حقوق بشر
اینجانب نسرین ستوده، وکیل دادگستری در روز ۲۳ خرداد ۹۷ برای دومین بار بازداشت و به زندان اوین منتقل شدم. این بار هم چون بار گذشته، بابت وکالتم در پرونده‌هایی که مورد قبول ماموران وزارت اطلاعات و قوه قضائیه نبوده است، بازداشت شدم. سال‌هاست قوه قضائیه برخلاف همه‌ی اصول مربوط به استقلال این قوه به طرز آشکار و روشنی در کنار نیروهای امنیتی اعم از وزارت اطلاعات و سپاه ایستاده است و در حمایت آشکار از آن‌ها، مجری فرامین مربوطه گردیده است.
اما این بار شاکی پرونده‌ی من، آقای مهدی پِیتام، بازپرس شعبه سوم دادسرای کاشان بازپرس رسیدگی به اتهام موکلم، شاپرک شجری زاده بوده است. این بازپرس که از گذاشتن عکس موکلم  در صفحه ایستاگرامش به شدت خشمگین و آشفته شده بود و بر این تصور بود که هیچکس هم نباید از ایشان دفاع کند، از ورود من به پرونده جهت دفاع و انجام وظایف قانونی‌ام عصبانی شده بود. به نحوی که در دستوری غیرقانونی به مامور مستقر در بازپرسی شعبه سوم دادسرای کاشان دستور تفتیش بدنی مرا داه بود که البته اینجانب به دلیل غیرقانونی بودن دستور مذکور از اجرای آن جلوگیری به عمل آوردم.
اما بازپرس مربوطه که برای عمل کاملا قانونی موکلم، قرار بازداشت صادر کرده بود نهایتا مجبور به آزاد کردن موکلم شد و آنگاه خشم و عصبانیت خود را از طریق طرح شکایت دردادسرای امنیت (مستقر در زندان اوین) متوجه من کرد.
اقدام بازپرس مربوطه به دلایل زیر غیرقانونی بوده است:
۱ – عمل موکلم با قرائت همین قانون «بد» قانونی بوده است و قرار دادن عکس بدون حجاب به هیچوجه غیرقانونی نبوده است.
۲ – بازپرس مربوطه برای عمل قانونی موکلم بالاترین قرار تامینی، یعنی بازداشت موقت را صادر کرده بود و متعاقب آن جهت تحقیر موکل که دست به چنین اقدام شجاعانه‌ای زده بود او را مجبور به استفاده از چادر می‌کردند که فقط با ایستادگی موکل و تذکر من به زندان، این اجبار از دوش موکلم برداشته شد.
۳ – در جامعه ای که نیروهای اطلاعات و امنیت جهت محافظت از مردان خاصی که دست به تجاوز زده‌اند مداخله می‌کنند تا آسیبی به آنان نرسد، فورا بابت عکس بی‌حجاب زنان آژیرهای خطر را به صدا در می‌آورند.
این گوشه‌ای از مخاطرات هر روزه‌ی وکالت در ایران است، مخاطراتی که با سکوت تعجب‌آور کانون‌های وکلای دادگستری مواجه شده است.
با این حال دوست دارم یک بار دیگر با صدای بلند بر الزامات حرفه‌ی وکالت تاکید کنم که بدون رعایت آنها، از عدالت اثری باقی نمی‌ماند. وکالت تخصص می‌طلبد و در کنار آن شهامت و شجاعت نیز می‌طلبد. بخصوص در حکومتی که تمامی حریم‌ها را می‌شکند. پافشاری بر حریم استقلال نهاد وکالت مهم و حیاتی است. آنچنان که بدون الزامات این حرفه تمامی حقوق‌مان بیش از پیش به دست باد سپرده خواهد شد،
بی‌آنکه دست‌های متجاوزان را شناسایی کنیم.
نسرین ستوده
خرداد/۹۷ – زندان اوین»

شبکه همبستگی: فراخوان برای جلوگیری از اعدام رامین حسین پناهی و آزادی نسرین ستوده

هنوز چند روزی بیش نیست که حکومتگران جمهوری اسلامی محمد ثلاث را پس از اقرار گرفتن در زیر شکنجه های شدید و با مدارک ساختگی اعدام کرده اند. “زینب طاهری، وکیل مدافع محمد ثلاث یک روز پس از اعدام موکلش بازداشت شد. زینب طاهری گفته بود اسنادی دارد که نشان می‌دهد موکلش بیگناه اعدام شده و این مدارک را افشا می‌کند.”
رامین حسین‌ پناهی نیز هر لحظه ممکن است اعدام شود. امجد حسین‌ پناهی می‌گوید، خطر اعدام برادرش هر لحظه وجود دارد. رامین نیز ماه ها زیر شکنجه های وحشیانه مأموران امنیتی قرار داشته تا به جرم های ناکرده خود اعتراف کند.
دگراندیشان، فعالان سیاسی و حقوق بشری و ستمدیدگان و دادخواهان ایران هر روز در گوشه ای از کشور برای بدست آوردن حقوق انسانی و ابتدایی پایمال شده خود شجاعانه به پا می خیزند. قوه قضائیه ، سپاه و اطلاعات فاسد و دست نشاندگان خامنه ای و تمامی مسئولان اجرایی کشور نیز مانند تمامی این سال ها متحدانه، برای مقابله با خیزش و اعتراضات مردم به ایجاد رعب و وحشت و زندان، شکنجه و اعدام و دروغ گویی متوسل می شوند.
بازداشت های گسترده و احکام ناعادلانه اعدام و شکنجه و زندان، دستگیری دوباره نسرین ستوده، وکیل پرونده های فعالان سیاسی و حقوق بشری را نیز می بایستی در ارتباط با اوجگیری نارضایتی ها و مبارزات کنونی مردم ایران دانست. سرکوبگران جمهوری اسلامی توان پاسخگوئی به مطالبات بر حق مردم را ندارند. آنان تلاش می کنند با زندانی کردن فعالان سیاسی و حقوق بشری و وکلا وهم چنین با قانون حذف وکلای مدافع مستقل، وکلای برجسته و شناخته شده ای چون نسرین ستوده، عبدالفتاح سلطانی، محمد نجفی، ناصر زرافشان و … یعنی وکلای مدافع و شجاعی که دفاع از متهمان سیاسی و امنیتی را وظیفه وجدانی خود قرار داده اند، خاموش سازند تا دیگر هیچ وکیل مدافعی جرأت نکند به پرونده های سیاسی و حقوق بشری که از طرف دستگاه قضائی فاسد جمهوری اسلامی برچسب “امنیتی”می خورند، نزدیک شود و از حقوق رامین ها و ثلاث ها و فرزاد کمانگرها در بیدادگاه های در بسته و غیر صالح جمهوری اسلامی دفاع کند.
برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام رامین حسین پناهی و آزادی نسرین ستوده و حذف قانون وکلای دست نشانده حکومت و هم چنین برای لغو مجازات اعدام و برای آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی، به یک کارزار دفاعی وسیع جهانی نیاز است. ما امضاکنندگان این فراخوان از تمامی شخصیت ها و نهادهای حقوق بشری در سراسر جهان درخواست می کنیم که ضمن افشای اعمال سرکوبگرانه و ضد حقوق بشری حکومت جمهوری اسلامی، افکار عمومی و رسانه های همگانی را در جریان وضعیت وخیم و ناهنجار نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران قرار دهند و از آنان بخواهند تا تمام ظرفیت های خود را برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام رامین حسین پناهی و لغو مجازات اعدام و هم چنین برای آزادی فوری و بدون قید و شرط نسرین ستوده و دیگر زندانیان سیاسی و عقیدتی به کار گیرند.
همچنین ما پشتیبانی خود را از اعتراضات و مطالبات حق طلبانه جاری مردم ایران در تهران و شهرستان ها اعلام داشته و به نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی هشدار میدهیم که تا دیر نشده است به صفوف مردم ایران بپیوندند، که سرکوبگران و ناقضان حقوق بشر در ایران در آینده ای نه چندان دور به پای میز محاکمه کشیده خواهند شد.
شبکه همبستگی حقوق بشر برای ایران
امضاء:
۱ – انجمن زنان ایرانی – مونترال
۲ – انجمن تئاتر ایران و آلمان ـ کلن
۳ – انجمن همبستگی ایرانیان – تگزاس
۴ – انجمن جمهوریخواهان ایران – پاریس
۵ – انجمن حقوق بشر و دموکراسی برای ایران – هامبورگ
۶ – بنیاد اسماعیل خویی
۷ – مادران پارک لاله ایران
۸ – حامیان مادران پارک لاله – دورتموند
۹ – حامیان مادران پارک لاله – هامبورگ
۱۰- حامیان مادران پارک لاله – فرزنو
۱۱- صدای موج آزادی – لندن
۱۲- شبکه همبستگی ملی فرزنو – کالیفرنیا
۱۳- فدراسیون اروپرس
۱۴- کانون مدافعان حقوق بشر کردستان
۱۵- کمیته مستقل ضد سرکوب شهروندان ایرانی – پاریس
۱۶- کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – شیکاگو
۱۷- کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
۱۸- مادران صلح مونترال
۱۹- نهاد «همه حقوق بشر، برای همه، در ایران»
۲۰- همبستگی برای حقوق بشر در ایران – کلگری
۲۱- همبستگی جمهوری خواهان ایران (هجا) – مونترال
۲۲- همبستگی جمهوری خواهان ایران (هجا) – نیویورک
۲۳- همبستگی جمهوری خواهان ایران (هجا) – لوس آنجلس

شروع مجددا بازجویی‌ها و تحت فشار قرار دادن فعالان محیط زیست در زندان

 یک منبع نزدیک به خانواده‌های فعالان محیط زیست بازداشت شده از شروع بازجویی‌های دوباره و آزار و اذیت آنها در بند دو الف سپاه پاسداران در زندان اوین خبر داد.
به گفته این منبع که نخواست نامش فاش شود در آخرین ملاقات‌های خانواده‌ها با فرزندانشان که در هفته گذشته صورت گرفته «دماغ سام رجبی زخم شده بود، دندان جلوی طاهر باقریان شکسته بود و ماموری که نیلوفر بیانی را برای ملاقات با چشم‌بند به نزد خانواده‌اش برده به مادرش گفته است باید با ما همکاری کند.»
این منبع گفت طبق خبرهای رسیده به انها ب«ازجویی‌ها دوباره شروع شده و در داخل زندان تحت فشار هستند. این موضوع بسیار برای خانواده‌ها نگران ‌ننده و ترسناک است. چرا دوباره بعد از پنج ماه بازداشت بازجویی‌ها شروع شده است.»
از سوی دیگر مادر سام رجبی یکی از فعالان بازداشت شده و کارمند موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» به کمپین گفت پس از پنج ماه بازداشت هنوز «وکلا اجازه ملاقات و مطالعه پرونده را نیافته‌اند.»
لیلی هوشمند افشار در پاسخ به این سوال که آیا فرزندش مجددا مورد بازجویی قرار گرفته گفت: «ما دقیقا نمیدانیمبرخی میگویند که بازجوییها تمام شده و پرونده در دست دادستانی است و برخی می‌گویند بازجویی دوباره شروع شده است. هیچکس به ما پاسخ درست نمیدهد
همچنین به گفته مادر سام رجبی «بازپرس پرونده اتهام سام و بقیه را جاسوسی برای اسراییل» عنوان کرده است. خانم لیلی هوشمند افشار گفت: «بازپرس به من این اتهام را گفت اما این اتهام کذب محض است.»
پیش از این مقامات قضایی ایران نیز در گفت‌وگوهای خود اتهام «جاسوسی» را برای فعالان محیط زیست بازداشت شده عنوان کرده‌اند اما پس از گذشت پنج ماه هنوز مشخص نیست مصادیق این اتهام چیست.
مادر سام رجبی یکی از فعالان محیط زیست بازداشت شده گفت در آخرین ملاقات با فرزندش در زندان اوین در تاریخ یکشنبه ۲۷ خرداد ماه «زخمی را روی دماغ فرزندم دیدم.» او گفت: «ملاقات‌های ما در حضور ماموری صورت می‌گیرد و ما جز سلام و احوالپرسی اجازه نداریم درباره موضوع دیگری صحبت کنیم. بنابراین علت این زخم را نمی‌دانم.»
مادر این فعال محیط زیست بازداشت شده درباره وضعیت فرزندش نیز گفت: «پس از پنج ماه حبس نمیتوان از وضعیتش توقع زیادی داشت، ضعیف و لاغر و رنگ پریده است. تا تاریخ ۲۷ اسفند ماه در انفرادی بود و از آن پس با دو سه نفر دیگر هم بند است.»
خانم افشار درباره اینکه تاکنون به کدام نهادها مراجعه کرده است، گفت: «ما به سپاه پاسداران که مسوول بازداشت آنهاست دسترسی نداریم اما با نهادهای دیگر صحبت کردیم که یا اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند یا حرف‌ درستی نمی‌زنند. ظاهرا کاری از دست کسی برنمی‌آید. مقامات قضایی هم ضدونقیض حرف می‌زنند. ظاهرا خودشان هم نمی‌دانند با این پرونده چه کار کنند.»
کاووس سیدامامی، سام رجبی، هومن جوکار، نیلوفر بیانی، مراد طاهباز، طاهر قدیریان، امیرحسین خالقی و سپیده کاشانی، کارکنان و مدیران سابق و فعلی موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» هستند که که چهارم و پنجم بهمن ماه بازداشت شدند. دفتر میراث حیات‌وحش پارسیان نیز پس از بازداشت کاووس سیدامامی و همکارانش در تاریخ چهارم بهمن ماه پلمب شد. کاووس سیدامامی هم در زندان اوین به دلایل نامشخصی جان خود را از دست داد و مسوولان زندان از مرگ او در تاریخ چهارم بهمن ماه به خانواده‌اش خبر دادند.
پس از مدتی علیرضا فرهاد‌زاده، عکاس و مستندساز حوزه محیط زیست و مرتضی آریانژاد، فعال حوزه حفاظت از طبیعت، محمود صالح احمدی فعال محیط زیست، عبدالرضا کوهپایه، کوهنورد و عکاس طبیعت، حسن راغ، عارف زارغ و محمد زارع همیاران محیط زیست در منطقه بندر لنگه و بستک که فعال در حفاظت از قوچ و میش لارستان بودند نیز بازداشت شدند.
علاوه بر این طی دو روز ۱۷ و ۱۸ اردبیهشت ماه ۹۷ تعداد دیگری از فعالان محیط زیست به اضافه تعدادی از اعضای خانواده آنها در شهرهای لاوردین، بندرلنگه، جناح و بستک در جنوب ایران بازداشت شدند. در میان بازداشتی‌ها پدر محمد و عارف زارع نیز وجود دارند. در حال حاضر علیرضا فرهاد‌زاده و مرتضی آریانژاد با قرار وثیقه آزاد شدند.
عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست روز اول خرداد ماه اعلام کرد «وزارت اطلاعات «هیچ مدرکی دال بر جاسوس بودن »این افراد نیافته است و گفت بنا بر تشخیص وزارت اطلاعات و کمیته چهار نفره هیات دولت: «فعالان بازداشت شده باید آزاد شوند چون هیچ سندی برای اثبات تهمت‌هایی که به این افراد زده شده وجود ندارد.»
اما جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران روز دوم خرداد ماه گفت نه کلانتری و نه هیات دولت  «حق اظهارنظر و مداخله در پرونده» را ندارند.
با این حال نمایندگان مجلس، گفته‌های محمود علوی وزیر اطلاعات به آنها را درباره جاسوس نبودن بازداشت‌شدگان بارها اعلام کرده‌اند. از جمله محمود صادقی نماینده مجلس که در تاریخ ۱۸ اردبیهشت ماه در توییتر خود به نقل از صحبت‌های وزارت اطلاعات نوشت:‌ «صریحا، مستدلا و مستندا اعلام کردند هیچ دلیلی بر جاسوسی آنها نیافته‌اند.» صادقی در توییترش نوشته بود: «در جلسه دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، کارشناسان ضدجاسوسی واجا در پاسخ به نمایندگان اصول‌گرا، که از وزیر اطلاعات درباره علت عدم برخورد با فعالان محیط زیستی سوال کرده بودند، صریحا مستدلا و مستندا اعلام کردند هیچ دلیلی بر جاسوسی آنها نیافته‌اند.»

امضای دادستان تهران بر حکم ماموران امنیتی برای حمله به خانه کاووس سیدامامی و بازجویی از همسرش در مقابل دوربین

 پیام درفشان یکی از وکلای مرحوم کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیستی که در زندان اوین فوت کرد یک روز پس از حمله ۲۰ مامور امنیتی به خانه‌ او و بازجویی از همسرش در مقابل «دوربین فیلم‌برداری» به کمپین حقوق بشر در ایران گفت حکم ورود به منزل و تهیه فیلم پلیسی -امنیتی از مریم ممبینی با امضا جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران صادر شده است.
پیام درفشان گفت: «مگر آقای دولت‌ابادی وزیر ارشاد است که مجوز تولید فیلم صادر می‌کند و اساسا چرا دادستان تهران باید مجوز ورود به خانه یک شهروند را صادر کند مگر بازپرس پرونده وجود نداشته است؟ و چرا  ۲۰ نفر مامور به خانه زنی هجوم می‌برند مگر می‌خواهند سرکرده مافیای مواد مخدر را بگیرند؟  هدف از هجوم پانزده بیست مامور به خانه یک زن تنها چیست.»
جعفری دولتآبادی دادستان تهران  روز سه‌شنبه پنجم تیرماه در کنفرانس مطبوعاتی درباره هجوم ماموران امنیتی به منزل سیدامامی گفت: «حتما مجوز قانونیوجود داشته است.» با این حال او هیچ اشاره‌ای نکرد که این مجوز را خودش صادر کرده است.
دادستان تهران در این کنفرانس مطبوعاتی در مقابل سوالی در مورد توییت محمود صادقی نماینده مجلس که درباره هجوم ماموران امنیتی به منزل سیدامامی و انتقال جعبه‌های در داخل خانه نوشته است، گفت: «من نمی‌دانم، جعبه را نشنیدم ولی برای کاری که انجام شده حتما مجوز قانونی وجود داشته است.»
حدود ۲۰ مامور امنیتی عصر روز دوشنبه چهارم تیرماه (ساعت ۴،۵ عصربا شش جعبه بزرگ که هنوز محتوای آن نامشخص است به همراه دوربین فیلمبرادری وارد منزل کاووس سیدامامی شدند و چندین ساعت از خانم ممبینی «به زور» برای تهیه فیلمی که از آن به نام «هبوط» نام برده شده در مقابل دوربین فیلبمبرداری بازجویی به عمل آمده است.
به گفته وکلایش همسر کاووس سیدامامی مرتب جیغ می‌زده و صدای گریه‌اش از پایین پنجره خانه شنیده می‌شده. او پس از چند ساعت بازجویی غش می‌کند که مجبور به انتقال او به بیمارستان می‌شوند.
طبق گفته پیام درفشان ماموران امنیتی تا چند ساعت پس از انتقال خانم ممبینی به بیمارستان در خانه او حضور داشته‌اند.
باز نشدن شش جعبه علیرغم تقاضای وکیل
آقای درفشان با ابراز اینکه وکیل دیگر پرونده کاووس سیدامامی (آرش کیخسروی) در محل حاضر شده اما اجازه بودن در کنار موکلش را نیافته است به کمپین گفت: «آقای کیخسروی به منزل مرحوم امامی و خانم ممبینی می‌‌رود اما متاسفانه ماموران اجازه ورود به داخل خانه را نمی‌دهند و او تمام مدت در بیرون خانه ایستاده بوده. اما از ماموران حکم ورود به خانه را می‌خواهد و آنها حکمی را به او نشان می‌دهند که امضا دولت‌آبادی دادستان تهران برای ورود به خانه و تهیه فیلمی به نام «هبوط» را داشته است.»
این وکیل همچنین درباره جعبه‌های با محتوای نامشخص گفت: «آقای کیخسروی به ماموران گفته باید شش جعبه باز شود تا به عنوان وکیل ببیند چه چیزهای وارد خانه موکلش می‌شود اما ماموران اعتنانی نکرده و جعبه‌ها را به داخل زیرزمین برده‌اند.»
محمود صادقی نماینده مجلس امروز در توییتر خود با بازنشر حمله ماموران امنیتی به خانه کاووس سیدامامی نوشت: «طبق اظهار فرزند و وکیل خانواده هم‌زمان با بازی  تعداد زیادی مأمور امنیتی به خانه آن مرحوم هجوم برده اند؛ آنها چند جعبه بزرگ داخل خانه برده اند و با اظهار اینکه از دادستان تهران مجوز دارند برای ساخت فیلمی با عنوان هبوط از محل فیلمبرداری کرده اند!»
مهران امامی: دیگر بس است!! 
مهران امامی فرزند کاووس سیدامامی و مریم ممبینی با اظهار اینکه ساعت‌ها از کوچه و خانه و مادرش فیلم گرفته شده است، گفت: «نمی دانیم برای چه کاری و برای چه استفاده‌ای این فیلم‌ها را گرفتند و به چه دردی می‌خورد.»
نگرانیم که این فیلم‌ها بر علیه پدرم استفاده شود، پدری که دیگر نمی‌تواند از خودش هم دفاع کند. می‌دانیم که جعبه‌های که وارد کرده‌اند را با خود بیرون برده‌اند. اما نمی‌دانیم داخل این جعبه‌ها چه بوده است. قبلا زیرزمین خانه پدرم در فیلمی که در شبکه ۲۰ و ۳۰ پخش شد محل جرم تعریف شده بود.»
فرزند کاووس سیدامامی درباره محتوای سوال‌های مادرش در مقابل دوربین نیز گفت: «از مادرم پرسیده شده که چقدر پدرم در زیر زمین خانه رفت و آمد داشته، چه چیزهای در زیرزمین بوده و مادرم گفته وسایل کوه و پیک نیک در زیرزمین بوده و استودیو موزیک رامین یکی از پسرانش بوده که به دلیل اینکه صدا بیرون نرود در زیرزمین تمرین موسیقی می‌کرده است.»
مهران امامی درباره این روند و با تاکید بر اینکه تاکنون مادرش سه بار به دلیل فشار عصبی حاصل از بازجویی ماموران روانه بیمارستان شده است به کمپین گفت: «دیگه بس واقعادیگه شورش را درآوردند. دیگه واقعا خسته شدیم. یک بار به مادرم تماس گرفتند که بیا همسرت را ببین بعد وقتی می‌رود خبر مرگ همسرش را می‌دهند. تا اکنون که پنج ماه می‌گذرد کوچک‌ترین مدرک و سندی درباره علت مرگ او را ارائه نکرده‌اند. علاوه بر فشارهای متعدد، ممنوع الخروجش هم کردند تا نتواند پیش بچه‌هایش بماند. دیگر مساله من حقوقی نیست، مساله من انسانی است. آخر این رفتارها چیست. در این شرایط سخت ایران واقعا کار بهتر و مهمتری جز اینها ندارند.»
بازجویی چند ساعته در دفتری یک روز پیش از حمله به خانه
یک روز قبل از حمله ماموران امنیتی به منزل کاووس سیدامامی، از همسرش طی تماس تلفنی خواسته شده به محلی که با عنوان «دفتر نظارت و پیگیری قوه قضاییه» نام برده شده برای وضعیت ممنوع الخروجی خود مراجعه کند. خانم ممبینی آن روز با اطلاع وکلا و فرزندانش به محل مورد نظر مراجع کرد و چند ساعت مورد بازجویی قرار گرفت. به گفته فرزند او بیشتر سوال‌ها مربوط به پدرش بوده و نه موضوع ممنوع الخروجی او.  در نهایت به خانم مریم ممبینی گفته شد که یک بار دیگر هم بایپ به آنجا برود تا موضوع ممنوع الخروجیش رفع شود.
پیام درفشان به کمپین گفت: «این درخواست تلفنی و بدون احضاریه کتبی صورت گرفته بود. به او گفته بودند برای یک سری سوال و جواب برود. ما هم نظرمان این بود که اگر برود شاید برایش بهتر و ممنوع الخروجیش رفع شود. خانم ممبینی به جایی در خیابان سهرودی رفت و در آنجا برای چند ساعت از او سوال‌های شده که بیشتر درباره آقای سیدامامی بوده و به او در پایان گفته بودند یک بار دیگر هم باید به آنجا برود تا ممنوع الخروجیش رفع شود.»
مهران امامی فرزند خانم ممبینی نیز به کمپین درباره محتوای سوال‌ها گفت: «مادرم از سوی سه نفر بازجویی شده که یکی از بازجوها همان کسی بوده که خبر مرگ پدرم را برای اولین بار بهش داد. به وکلایش هم اجازه ندادند که با او وارد ساختمان شود. بیشتر سوال و جواب‌ها اما درباره پدرم بوده که در سفرهای خارج از کشور چه می‌کرده. مثلا در کانادا چه می‌کرده، چه به آفریفا یا افغانستان رفته است. او در هر سه این کشور به دلیل مسایل آکادمیک رفته بود که همه مدارک و اسنادش هم وجود دارد. یا مثلا از مادرم پرسیده‌اند که ارتباطش با مسوولان یون یا سفرا چه بوده است. پدر من به عنوان یک فعال محیط زیستی و شخصیت آکادمیک ارتباط خوبی با سفرا و کارمندان یون داشت و رفت و آمدهای او در راستای فعالیت‌هایش خیلی طبیعی بود. عکس‌های خصوصی هم به مادرم نشان داد‌ه‌اند که مثلا این کیه، اون کیه. که برخی از آنها را حتی مادرم یادش نبوده است.»
یک روز پس از این بازجویی چند ساعته از خانم مریم ممبینی، حدود ۲۰ مامور به خانه او برای تهیه فیلمی هجوم می‌آورند.
کاووس سیدامامی، استاد جامعه‌شناسی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق و مدیر عامل موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» بود که در تاریخ چهارم بهمن ماه از سوی ماموران سپاه پاسداران بازداشت شد و در تاریخ ۱۹ بهمن ماه خانواده مطلع از مرگ او با عنوان «خودکشی» شدند. از آن زمان تاکنون هنوز خانواده او علتی که منجر به مرگ او در زندان شده را درنیافتند.
صبح ۱۷ اسفند ماه، ماموران کنترل پاسپورت فرودگاه امام خمینی، از خروج مریم ممبینی، همسر مرحوم کاووس سیدامامی از کشور جلوگیری کردند. او همراه با دو پسر خود عازم کشور کانادا بود که پاسپورتش ضبط و به او اعلام شد ممنوع الخروج است. پیام درفشان وکیل او در گفت‌وگویی با کمپین در تاریخ ۲۷ اردبیهشت ۹۷ به کمپین گفت ممنوع الخروجی خانم ممبینی امنیتی است نه قضایی: «چون نه اتهامی به او تفهیم شده و نه هیچ مرجعی از بازجویی کرده است.» او همچنین گفت: «ما هر هفته به بازپرسی سر می‌زنیم اما فعلا که هیچ جوابی نگرفتیم.»
خانم ممبینی پس از خاکسپاری همسرش قصد خروج از کشور و ماندن در کنار دو فرزندش در کانادا را داشت که در فرودگاه ممنوع الخروج شد.
کریستیا فریلند، وزیر خارجه کانادا، در واکنش به جلوگیری از خروج همسر کاووس سیدامامی از ایران در توییتر خود نوشتمایهانزجار است که به مریم ممبینی، همسر کاووس سید امامی، اجازه خروج از ایران داده نشده استما خواستار آن هستیم که او بهعنوان یک کانادایی از آزادی بازگشت به خانه برخوردار باشد
نگرانی از تهیه پرونده ساختگی و شروع بازجویی‌های مجدد از فعالان محیط زیست
همزمان با تهیه فیلم از همسر کاووس سیدامامی در منزلش، کمپین از شروع بازجویی‌های مجدد فعالان محیط زیست مطلع شده است. یک منبع مطلع در گفت‌وگویی با کمپین در تاریخ پنجم تیرماه گفت به آنها خبر رسیده که «بازجویی‌ها دوباره شروع شده و  فعالان محیط زیست در داخل زندان تحت فشار هستند.» او همچنین گفت: در ملاقات‌های اخیر دندان جلوی طاهر قدیریان شکسته شده، زخمی روی دماغ سام رجبی بوده و ماموری در زمان ملاقات مادر نیلوفر بیانی با او، گفته است باید دخترش با آنها همکاری کند.