«نیروهای مبارزه ﺑﺎ ﺟﺮﺍﻳﻢ ﻣالی پلیس ترکیه طی عملیاتی همزمان در پنج استان کشور از جمله استانبول، ۲۳۵نفر را به اتهام عضویت در سازمان جنایی «عدنان اوکتار» دستگیر کردند.» این خبرگزاری اتهامات افراد بازداشت شده را «تاسیس سازمان جهت ﺍﺭﺗﮑﺎﺏ جرم، سوء استفاده جنسی از کودکان، تجاوز جنسی، ارتباط جنسی با افراد زیر سن قانونی، ربودن اطفال، تهدید و شانتاژ، سلب آزادی افراد، جاسوسی، فریب و تقلب با سوءاستفاده از احساسات مذهبی، پولشویی، نقض حریم خصوصی، جعل اسناد، مخالفت با قانون ضد تروریسم و قاچاق، افترا و اتهام، توهین، شهادت دروغ، اخذ رشوه، آزار و اذیت و مخالفت با قانون حمایت از خانواده و جلوگیری از خشونت علیه زنان» ذکر کرده است.
نام عدنان اوکتار را زمستان ۹۳ برای اولین بار شنیدم. او یک اسم مستعار هم دارد که در ایران مشهورتر است؛ «هارون یحیی». آن زمان وقتی داشتم کتاب های «مرکز اسناد انقلاب اسلامی» را گوگل می کردم، به کتاب «مبانی فراماسونری»، نوشته «هارون یحیی»، شخصیت جنجالی ترک تبار برخوردم. این کتاب سه بار توسط این مرکز در ایران چاپ شده بود. مرکز اسناد انقلاب اسلامی را «روح الله حسینیان» اداره می کند؛ نماینده سابق مجلس که یکی از افراطی ترین چهره های سیاست ایران بود. از این نظر، ارتباطش با هارون یحیی برایم جالب بود.
هارون یحیی را قبل از این ماجرا از طریق فیس بوک می شناختم. بعضی روزها ، کلیپ های تبلیغاتی سکسی – مذهبی، علمی و سیاسی شبکه تلویزیونی «A9» را می دیدم که یک مرد میانسال ثروتمند خوش پوش را در میان انبوهی از دختران جوان نشان می دهد که به شدت سعی می کردند سکسی به نظر برسند. کارگردان تلویزیون هم در این کلیپ ها به شدت تلاش می کرد سکسی بودن آن ها را به رخ بینندگان بکشد. سبک و رفتار مجریان این شبکه تلویزیونی به ظاهر مذهبی هم بیشتر شبیه شبکه های «پورن» بود ولی ادعا می کردند یک شبکه مذهبی هستند.
نام مذهبی او که ۶۲ ساله است، برگرفته از نام دو شخصیت مذهبی است؛ «هارون» برادر «موسی» و «یحیی»، پیامبری که پیش از «عیسی» متولد شد. او تحصیلات نیمه تمام دانشگاهی در زمینه معماری و ادبیات دارد و خودش را نویسنده معرفی کرده است. وب سایت او گزارش داده بود که هارون بیش از 220 کتاب دارد. عمده این کتاب ها رویکرد علمی – مذهبی داشتند ولی هارون یحیی درباره همه مسایل جهان و بشریت اظهارنظر کرده بود. منتقدان می گویند کتاب ها را خودش ننوشته است. یک تیم تحقیقاتی مسئول نوشتن چنین کتاب هایی بوده ولی اسم مستعار عدنان اکتار یعنی همان هارون یحیی روی جلد آن نقش می بسته است. او بیش از سه دهه دوره های مذهبی برگزار کرده است. مخاطب این دوره ها در ابتدا اعضای خانواده های ثروتمند ترکیه بودند که به گفت و گو درباره اسلام علاقه داشتند، اما اندک اندک دایره مخاطبان شان زیادتر شدند.
او زمانی حتی ادعا کرده بود «امام زمان موعود» است. این ادعا از آن جا غریب می نمود که بسیاری از رسانه ها او را اهل تسنن معرفی کرده اند. البته این تنها موضوع عجیب زندگی هارون یحیی نیست. او در این مدت با اتهام های بسیاری روبه رو بوده است؛ از فساد مالی و تلاش برای براندازی حکومت نظامیان و زیر سوال بردن هولوکاست گرفته تا بیماری روانی، تجارت کوکایین، روابط جنسی با اعضای شبکه مذهبی خود، اغفال دختران و سکس با دختران زیر سن قانونی. این اتهام ها روی هم رفته پنج سال زندان برای او در پی داشت ولی روابط گسترده اش مانع از آن شد که به طور کامل به حاشیه برود. 10 سال پیش هم ادعای تجارت های پشت پرده او و «رجب طیب اردوغان» که آن زمان شهردار استانبول بود، جنجال های بسیاری برانگیخت.
سابقه حضور او در بازار کتاب ایران خیلی طولانی است. هارون یحیی یک نام شناخته شده در بازار کتاب ایران، به ویژه کتاب های مورد علاقه مذهبی ها، شیعیان تندرو و مخالفان فراماسونری است. کتاب «معجزات قرآن» او در ایران ۹بار چاپ شده است. «سعید مستغاثی»، مستندساز برجسته اصولگرا در سال 87 در سفری به ترکیه، با هارون یحیی دیدار کرد و گفت و گویی درباره فراماسونری با او داشت. این گفت و گو به همراه یک سری گفت و گوهای دیگر در مستندهایی با عنوان «راز آرماگدون» از تلویزیون دولتی ایران پخش شد. مستغاثی از هارون یحیی به عنوان یک فرد راستگو که حامی انقلاب اسلامی ایران و امام زمان است، یاد کرده است. در تهیه این مستند، افرادی چون «حامد الگار»، استاد مطالعات اسلامی و زبان فارسی در دانشگاه های کالیفرنیا و برکلی و «علی اکبر ولایتی»، مشاور عالی رهبر ایران در امور بینالملل، همچنین دفتر پژوهش های موسسه کیهان و موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران مشاور بوده اند. مصاحبه مستغاثی با هارون یحیی در برخی نشریه های تندروی اصولگرا نیز بازنشر شده است.
افزون بر این، «کانون پرورش فکری کودک و نوجوان» که یک نهاد دولتی است نیز کتاب های هارون یحیی را در ایران ترجمه و منتشر می کند. یک جستوجوی ساده نشان می دهد بسیاری از وبلاگ نویس ها و سایت هایی که مطالب یا مستندهایی درباره امام زمان منتشر می کنند، از علاقه مندان هارون یحیی هستند؛ برای نمونه، مستند «آشنایی پیامبران» را «موسسه فرهنگی موعود عصر» منتشر کرده است. این موسسه را «اسماعیل شفعیی سروستانی» اداره می کند. سروستانی که مهدویتپژوه مشهوری است، از همکاران و نویسندگان روزنامه کیهان بود. هارون یحیی در این وب سایت ها به عنوان یک نویسنده برجسته و قهرمان فکری معرفی شده که توانسته است نظرات داروین را رد کند و در یک مناظره، «ریچارد داوکینز»، زیست شناس مشهور انگلیسی را شکست دهد. هارون یحیی نیز برای این طیف یک دانشمند برجسته جهانی است که غربی ها را به ستوه درآورده است.
هارون یحیی همچنین کتابی با عنوان «اطلس خلقت» دارد که به ده ها زبان ترجمه شده است. نخستین بار این کتاب را در خانه یک دوست خبرنگار دیدم؛ بیش از پنج کیلو بود با حدود 800 صفحه گلاسه مرغوب و تصاویر رنگی. گفته می شود هزاران نسخه از این کتاب که به زبان های مختلف ترجمه شده، به صورت رایگان در سراسر جهان توزیع شده است. عمده شهرت هارون یحیی هم به مخالفت هایش با داروین و همچنین فراماسونرها باز می گشت؛ دو موضوعی که سبب شده بود او دو دهه تمام در ایران مشهور و محبوب تندورها و مذهبی ها باشد.
البته نظرات مخالف او هم در رسانه های اصولگرا بود. عبدالله شهبازی، مورخ ساکن تهران در یادداشتی که رسانه های اصولگرا هم آن را بازتاب دادند، نوشت که بارها به کسانی که در ایران برای ترویج اندیشه های هارون یحیی تلاش کرده اند، گفته است این نویسنده ترک یک «شارلاتان مشکوک» است که با تحقیقات ضد فراماسونری دکان باز کرده و اگر چنین نباشد، یک مامور است. شهبازی مذهب مورد حمایت هارون یحیی را «اسلام سکسی» توصیف کرده و نوشته است: «هارون یحیی به ترکیه منحصر نیست؛ در ایران هم هست. کسانی را میشناسیم که همچون هارون یحیی، دفتر و دستک دارند و از حمایتهای کلان مالی- سیاسی «غیبی» برخوردار. آن ها دختران نامقید به حجاب یا دین را دستهجمعی "صیغه" و "محرم" میکنند تا راحتتر بتوانند در اینگونه کلاسها، "مسلمان" یا "محجبه"شان کنند.»
حتی شفیعی سروستانی که زمانی کتاب های هارون یحیی را منتشر می کرد، در یادداشتی نوشت هارون یحیی به تازگی، به صورت رسمی به جرگه لژهای فراماسونری ترکیه پیوسته و مدال افتخار استادی درجه 33 را به سینه چسبانده است. درجه 33 را رسانه های اصولگرا به عنوان بالاترین نشان لژهای فراماسونری معرفی کرده اند. نویسنده در ادامه، شخصیت هارون یحیی را در دو حالت تصویر کرده است: « او چونان بسیاری از پیامبران دروغین عصر ما، گندمنمایی جو فروش بود که با جنجالآفرینی و افشای پارهای از اطّلاعات سوخته و دستمالی شده، جماعت بزرگی را به خود مشغول داشت و پس از انجام مأموریت محوّله از سوی فراماسونری جهانی، به کُنام اصلی خویش بازگشت. فرض دیگر آن است که هارون یحیی، واسپس سالها تلاش برای افشای چهره یکی از دشمنان کینجوی ادیان توحیدی و به ویژه اسلام، متاثر از اهرمهای تطمیع و تهدید، ناگزیر به سر فرودآوردن بر آستان فراماسونری جهانی شده است. این امر بیسابقه نیست.» در واقع رسانه های اصولگرا، ابتدا او را به عنوان یک قهرمان علمی مسلمان و حامی امام زمان معرفی کردند ولی وقتی متوجه ابعاد زندگی اش شدند، او را مامور فراماسونرها یا فراماسونر توصیف کردند. جالب اینکه هارون یحیی خودش کتابی علیه فرماسونرها نوشته است. این اتهامات البته در ترکیه هم مطرح شدند و برخی مخالفانش نوشتند که او از طرف صهیونیست مامور شده و فراماسونر است. اکنون اما او یک متهم است با لیست طولانی از اتهامات سنگین. شبکه اش هم در هم شکسته و به نظر می رسد این بار دولت ترکیه در برخورد با او جدی تر از قبل باشد. او که خودش را «امام زمان موعود» می خواند، تا اطلاع ثانوی غایب است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر