از نظر قوانین محیط زیستی عسلویه باید همین امروز تعطیل شود و اگر بخواهیم استانداردهای بین المللی در حوزه محیط زیست را رعایت کنیم می بایست ۸۰ درصد از صنایع کشور امروز تعطیل شوند این صنایع شامل نیروگاه ها، پالایشگاهها و حتی صنایع تولید مواد غذایی است، باید تأکید کرد که همین امروز به عنوان مثال پالایشگاه تهران باید تعطیل شود.
کلانتری تصریح کرد: حرف زدن آسان است اما عمل به قوانین همه مسائل اقتصادی را تحت تأثیر قرار میدهد زیرا در بسیاری از مسائل صنعتی و اقتصادی ارزیابی های محیط زیستی انجام نشده است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اصفهان آبی برای خوردن و شرب ندارد و در این زمینه مشکل دارد اما صنایعی در اصفهان مشغول فعالیت هستند که میزان مصرف آب آنها بسیار بالا است.
وی تأکید کرد: تقریبا میتوان گفت همه رودخانه های کشور خشک شده است و میزان متوسط آب در ۳۰ سال گذشته از ۱٫۶ میلیارد مترمکعب امروز به ۶ میلیون مترمکعب رسیده است.
رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: وقتی دچار سیاستهای کوتاهمدت هستیم و این سیاستها بر روند توسعه پایدار غلبه کرده است و وزارت نیرو سدهای متعددی را ایجاد می کنند شاهد هستیم که منابع آب در معرض بحران و نابودی قرار میگیرد.
وی افزود: وقتی همه چیز را با پول و اقتصاد به صورت ناپایدار ناقص عوض میکنیم این اتفاقات در حوزه محیط زیست رخ میدهد.
واقعیتهای محیط زیست به مردم گفته شود
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در حاشیه برگزاری هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها در محل مجلس قدیم در جمع خبرنگاران گفت: واقعیت های موجود در حوزه محیط زیست به مردم گفته شود تا مردم هم در این زمینه آگاهی های خود را در حیطه محیط زیست افزایش دهند. خودشان هم برای کنترل آلودگی ها اقدام کنند و دولت هم بر اساس تعهدات قانونی اقدامات خود را انجام دهد.
کلانتری افزود: در مصرف آب و منابع آبی باید مصرف به سمت واقعی شدن کشانده شود و در این حوزه باید دقت های لازم انجام شود.
وی ادامه داد: اینکه در سطح تهران آلودگیهایی داریم باید تاکید شود که همه مسئول هستند و هر کس خودش نیز برای کنترل آلودگی های آب و هوا باید اقدام و رعایت کند.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: اعتقاد داریم که باید آلودگیها را کم کنیم اما باید تاکید شود که تولیدات ما در حوزه های صنعتی و کشاورزی نیز باید بر اساس حفظ محیط زیست انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه پالایشگاه ها باید از استانداردهای لازم برخوردار باشند و استانداردها را رعایت کنند افزود: مردم وقتی که بفهمند مشکل کجاست حاکمیت هم ناچار به اصلاح می شود و تن به اقدامات اصلاحی میدهد.
کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه مسئولان نباید اطلاعات را از نظر مردم کتمان کنند گفت: مصرف آب از ۹۰ میلیارد متر مکعب مترمکعب که ذخایر آبی ما است به ۵۰ میلیارد متر مکعب رسیده است بنابراین باید فرهنگ مردم در مصرف آب اصلاح شود.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است، گفت: همه بخش ها باید در مصرف و صرفه جویی آب کمک بکنند اما اولویت محیط زیست مصرف آب در همه بخشهاست.
وی افزود: باید واقعیت ها را به مردم بگوییم و نترسیم این واقعیت ها را به مردم بگوییم. خودمان دچار کم آبی شده ایم چه برسد به اینکه ذخایری از نظر آبی برای نسل های آینده باقی نماند. همه کشور درگیر کم آبی شده است از مردم کمک بخواهیم و خودمان هم اقدام کنیم.
وی درباره حل مشکل کم آبی در کشور عربستان نیز گفت: عربستان از عمق زمین آب ها را به سطح می کشاند و صرف کشاورزی میکرد اما اکنون به این نتیجه رسیده است که مواد غذایی و کشاورزی خود را از خارج وارد کند و آب شرب را هم می تواند از طریق دریا تامین کند.
رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا اعتقاد دارید، جنگ جهانی سوم جنگ آب است، گفت: این موضوع جنگ آب را کنار بگذاریم باید قبول کنیم که در زمینه منابع آبی با بحران مواجه هستیم و در بخشهایی از دنیا با مشکل کم آبی مواجه نیستیم بنابراین باید آب و مصرف آن را مدیریت کنیم هر چند که تحریم های ناجوانمردانه موجب شده است که مدیریت منابع آبی و کمبود آب بدتر شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکل کم آبی و خشک شدن دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد و گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه نتیجه توسعه کشاورزی است و مانند دریاچه ارومیه هم دریاچههای بختگان قم و همین طور دریاچه پریشان فارس و هورالعظیم خوزستان و جازموریان را هم داریم که به دلیل افزایش مصرف آب در بخش کشاورزی با خشکی، کمبود آب و شوری آب مواجه هستند.
کلانتری در خصوص ریزگردها خوزستان نیز گفت: عامل ریزگردهای خوزستان شامل دو عامل خارجی و داخلی است. در بخش عامل خارجی نمی توانیم کاری کنیم اما در بخش منشاء داخلی کارهایی را شروع کرده ایم که ۴ تا ۵ سال زمان می برد.
کلانتری اعلام کرد: اولویت اصلی ما در منابع آب در محیط زیست این است که اعتقاد داریم که محیط زیست باید در بحث منابع آب جلوتر از بخش کشاورزی باشد زیرا نیازهای محیط زیست در جامعه جا نیفتاده است، نیابد زمانی اقدام کنیم که دیگر دیر شده باشد و دیگر چاره ای نداشته باشیم.
اولین قربانی سیاستهای ناپایدار، محیط زیست بود
وی با اشاره به سوء استفاده از پیشرفت تکنولوژی گفت: بر اساس سیاستهای ناپایدار، محیط زیست در کشورمان از بین رفته است و مردم مقصر آن نیستند، بر همین اساس اولین قربانی سیاستهای ناپایدار محیط زیست بود.
کلانتری با اشاره به بحث خودکفایی گندم در سال ۱۳۵۷ گفت: بر اساس این صحبتها فکر کردیم آزادی و قدرت کشور در خودکفایی گندم است. راه غلط را پیمودیم و با حمله به مراتع، خاک و مراتع را نابود کردیم.
ایران اولین کشور در جهان به لحاظ تخریب خاک است
رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه ایران اولین کشور در جهان به لحاظ تخریب خاک است، گفت: بر اساس گزارش های مستدل سالیانه
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر