چند ماه پس از افشای اسناد منسوب به برنامه اتمی ایران توسط نخستوزیر اسرائیل، یک فرمانده سابق سپاه پاسداران میگوید، آمریکا و اسرائیل «سازمان اطلاعاتی درون ایران ایجاد کردهاند».
در سالهای اخیر گزارشهایی درباره بازداشت برخی مقامات امنیتی ایران به اتهام جاسوسی برای اسرائیل و همچنین نقش این کشور در موضوع ترور دانشمندان اتمی ایران، انفجار دریک پادگان نظامی و کشته شدن حسن تهرانیمقدم منتشر شده است.
حال حسین علایی، فرمانده سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران ایران، میگوید که اسرائیل از ۱۵ سال پیش در ایران یک «شبکه گسترده اطلاعاتی در حوزههای هستهای، موشکی، حوزه سیاسی و اقتصادی» ایجاد کرده است.
آقای علایی که پیش ازاین سمتهایی چون فرمانده نیروی دریایی و ستاد مشترک سپاه پاسداران را عهدهدار بوده در مصاحبه با سایت خبرآنلاین گفت که سازمان مجاهدین خلق همیشه «سازمانهای اطلاعاتی و عملیاتی» در ایران داشته است.
او این سازمان را متهم کرد که با اسرائیل و آمریکا همکاری اطلاعاتی داشته است.
این فرمانده سابق سپاه اما اعلام کرد که آمریکا و اسرائیل ضمن همکاری با این گروه خود به صورت مستقل «شبکه اطلاعاتی در ایران راهاندازی کردهاند».
«سرقت اسناد هستهای ایران»
نخستوزیر اسرائیل روز ۱۰ اردیبهشت گفته بود که نهادهای اطلاعاتی کشورش به اصل آرشیو برنامه هستهای محرمانه ایراندسترسی یافته و آن را از چند هفته پیش به اسرائیل آوردها
بنیامین نتانیاهو افزود: این آرشیو «حقیقی» و «مدارک اصلی ایرانی» که نیم تن مدرک است و شامل حدود یکصد هزار برگ سند و ۱۸۳ سیدی است، نشان میدهد که ایران برنامه هستهای محرمانه خود با نام «عماد» را با هدف تولید بمب اتمی و سوار کردن کلاهکهای هستهای پرقدرت روی موشکهای بالستیک دنبال کرده بود.
سه ماه پس از آن سه خبرنگار نیویورک تایمز، واشینگتن پست و والستریت جورنال برای دیدن و مرور برخی از این اسناد به اسرائیل دعوت شدند.
به نوشته این نشریات، مأموران اسرائیلی شامگاه ۲۴ بهمن پارسال توانستند وارد ساختمانی شوند که ۳۲ گاوصندوق حاوی اطلاعات مهم هستهای ایران را در خود جای داده بود.
بر اساس این گزارش، انباری که مأموران اسرائیل به آن نفوذ کردند از سال ۲۰۱۵ و پس از توافق هستهای بین ایران و شش قدرت جهانی معروف به برجام مورد استفاده قرار گرفت.
به نوشته نیویورک تایمز، مقامهای ایران آگاهانه این اسناد را در محلهای تجاری و بدون ارتباط به برنامه اتمی نگهداری میکردند و حتی برای برنیانگیختن شک همسایگان، در ساعات غیراداری نگهبانی بر این ساختمان نگمارده بودند.
براساس همین گزارش، مأموران اسرائیلی برای نفوذ به این ساختمان تنها تا هنگام آمدن کارکنان، یعنی دقیقا شش ساعت و ۲۹ دقیقه، فرصت داشتند تا مدارک هستهای ایران، حاوی ۵۰ هزار صفحه، ۱۶۳ سیدی، و همچنین ویدئوها و نقشههای مهم را به سرقت ببرند.
در سالهای گذشته نیز گزارشهایی درباره دستگیری برخی از مقامات امنیتی ایران به اتهام جاسوسی برای اسرائیل منتشر شده است.
از جمله رضا علیجانی، فعال ملی- مذهبی، در مصاحبه با رادیو فردا گفته بود که دو مسئول میز اسرائیل در وزارت اطلاعات و همچنین سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام جاسوسی برای اسرائیل بازداشت و اعدام شدهاند.
وی همچنین گفته بود که فردی در ازای دریافت حدود ۶۰ هزار دلار در یک سال اطلاعات و نقشه کل پادگانهای سپاه در تهران را به اسرائیلیها داده است.
«خرابکاری» در برنامه موشکی ایران
پیشتر نیز گزارشهایی درباره خرابکاری اسرائیل در برخی از برنامههای موشکی ایران منتشر شده اما این گزارشها به صورت رسمی تایید نشده است.
در پی انفجاری که در آبانماه سال ۱۳۹۰ در زاغه مهمات يکی از پادگانهای سپاه در بيدگنه، حوالی شهر ملارد در ۲۰ کيلومتری تهران، رخ داد، حسن تهرانیمقدم، مسئول سازمان خودکفايی و تحقيقات صنعتی سپاه و ۱۶ تن ديگر از نيروهای سپاه پاسداران کشته شدند.
پس از آن حسن تهرانیمقدم، به عنوان «بنيانگذار واحد توپخانه و موشکی سپاه» در جريان جنگ ايران و عراق و از «بنیانگذاران واحد موشکی حزبالله لبنان» معرفی شد.
برادر او گفته بود که این انفجار زمانی رخ داد که آقای تهرانیمقدم (طهرانیمقدم) در حال آزمایش «یک موشک بالستیک قارهپیما بود». او بعدا این حرف را پس گرفت.
در آن زمان گزارشهای مختلفی در رسانههای بینالمللی پیرامون دخالت اسرائیل در این انفجار منتشر شد که سپاه این گزارشها را رد کرد.
«ترور دانشمندان هستهای ایران»
از سال ۸۸ به بعد نیز شماری از «دانشمندان» و دست اندرکاران برنامه هستهای ايران ترور شدند. ترور چهار تن از اين افراد يعنی مسعود علیمحمدی، مجيد شهرياری، داريوش رضايینژاد و مصطفی احمدی روشن به مرگ آنها منجر شد و ترور فريدون عباسی دوانی، رئيس سابق سازمان انرژی اتمی، نيز به مجروح شدن او انجاميد.
به دنبال اين وقايع، اواخر سال ۸۹، مجيد جمالی فشی به اتهام ترور سعيد علیمحمدی دستگير شد. وی شهريور ۹۰ به اعدام محکوم شد و ۲۶ ارديبهشتماه سال ۹۱ حکمش به اجرا در آمد.
در خردادماه سال ۹۱ وزارت اطلاعات ايران از دستگيری «۲۰ نفر» از عوامل ترور دانشمندان هستهای ايران خبر داد.
دو ماه بعد تلويزيون ايران فيلمی با عنوان «کلوب ترور» پخش کرد که در آن شش زن و هشت مرد به دست داشتن در ترور دانشمندان هستهای «اعتراف» میکردند.
در اين فيلم شماری از افراد اظهار کردند که در پايگاهی در حومه تلآويو در اسرائيل و يکی از کشورهای همسايه آموزش ديده و نحوه بمبگذاری و عمليات شناسایی را تعليم ديدهاند.
اسرائيل تاکنون دست داشتن در ترور دانشمندان هستهای ايران را نه تکذيب و نه تأييد کرده است.
درکنار گزارش ها درباره بازداشت افرادی در ایران به اتهام جاسوسی برای اسرائیل، گونن سگو، وزیر سابق انرژی اسرائیل، به اتهام «جاسوسی برای ایران» بازداشت شده و روز ۱۴ تیر دادگاه او به صورت غیرعلنی در دادگاهی در اورشلیم/ بیتالمقدس برگزار شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر