۱۳۹۹ آبان ۲۸, چهارشنبه

اسرائیل موفق شد همسایه ایران شود و رژیم ایران را به دشمن اول منطقه تبدیل کند

  مهمترین اتفاقی که از منظر جغرافیای سیاسی در منطقه و به ویژه در خلیج فارس روی داده این است که اسرائیل اکنون به همسایه ایران تبدیل شده و توانسته رسماً جمهوری اسلامی ایران را به دشمن اول کشورهای منطقه تبدیل کند و از خلال قراردادهای صلح با کشورهای عرب بر این پیروزی صحه بگذارد.


به مناسبت سفر وزیر امور خارجه بحرین به اسرائیل مقامات اسرائیلی از عادی شدن مناسبات کشور خود با بحرین و برخی دیگر از کشورهای عرب، به ویژه کشورهای عرب همسایه ایران در خلیج فارس به عنوان رویدادی تاریخی و ثمره سال‌ها تلاش مستمر خود یاد کردند.

چه چیزی با این رویدادها در خاورمیانه تغییر کرده یا در حال تغییر کردن است؟ تا کجا آیت‌الله علی خامنه‌ای و رفتارها و سیاست‌های رژیم اسلامی ایران خدمتگزار اسرائیل در دستیابی به این تحولات و دستاوردهای غیرمنتظره بوده‌اند؟ و اگر ترس از رفتارهای رژیم ایران در منطقه محرک اصلی صلح اسرائیل و اعراب و حتی از سرگیری مذاکرات صلح میان فلسطینیان و اسرائیل است، چگونه اسرائیل می‌تواند نگرانی کشورهای عرب را از اقدام‌های جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه برطرف کند؟

علیرضا نوری زاده، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در لندن در پاسخ به این پرسش های از جمله گفته است :

مهمترین اتفاقی که از منظر جغرافیای سیاسی در منطقه و به ویژه در خلیج فارس روی داده این است که اسرائیل اکنون به همسایه ایران تبدیل شده و این همسایگی که سال‌هاست واقعیت داشت، اکنون رسمیت یافته است. به گفته علیرضا نوری زاده موفقیت مهمتر دیگر اسرائیل این است که توانسته رسماً جمهوری اسلامی ایران را به دشمن اول کشورهای منطقه تبدیل کند.

او گفته است که دیر یا زود این رویدادها تبعات سیاسی سنگینی برای رژیم ایران خواهد داشت، اگر رهبران تهران در رفتارها و سیاست های منطقه ای خود تجدید نظر اساسی نکنند.

نوری‌زاده با اشاره به رسمیت یافتن مناسبات امارات، بحرین و مغرب با اسرائیل و همچنین همکاری های دیرینه، ولو غیررسمی، که میان عربستان، عمان و اسرائیل در مقابل رژیم ایران شکل گرفته، اضافه می‌کند : اگر به این موارد مناسبات عادی اردن و مصر را هم اضافه کنید آنچه در دورنما قابل پیش بینی است نهایتاً عادی شدن مناسبات نه فقط کشورهای عرب شورای همکاری خلیج فارس، بلکه کشورهای عضو اتحادیه عرب با اسرائیل خواهد بود. بی دلیل نیست، به گفته نوری‌زاده، که حتی فلسطینی‌ها برغم واکنش‌های تُند اولیه به قراردادهای صلح میان اسرائیل و کشورهای عرب خلیج فارس، به یک باره مذاکرات صلح با اسرائیل را بر اساس توافقات اُسلو از سر گرفتند چون ناگهان احساس بی پناهی کردند و نخواستند بازنده روند سیاسی آغاز شده باشند.

   نوری زاده افزوده است که هم اسرائیل و هم کشورهای عرب منطقه می‌خواهند با گسترش همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه از فرصت‌ها و نتایج اقتصادی ناشی از صلح به وجود آمده نهایت بهره برداری‌ را بکنند...

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر