دو هفته پس از قتل یک معلم تاریخ در پاریس توسط یک مسلمان چچنی تبار، قتل فجیع سه فرانسوی توسط یک مسلمان تونسی در کلیسایی در شهر نیس مردم و دولتهای اروپایی به ویژه فرانسویها را بهت زده کرده است.
هر دو مهاجم پیش از ارتکاب به جنایت فریاد «الله اکبر» سر میدادند. چند سالی است قتلهای ایدئولوژیک در کشورهای اروپایی افزایش پیدا کرده است. تحلیلگران میگویند پذیرفتن مهاجران و پناهجویان که اغلبشان مسلماناند از عوامل تهدید امنیت ملّی کشورهای اروپایی است اما مسئله هولناکتر نقش رهبران اسلامی و مقامات سیاسی کشورهای مسلمان در تحریک مسلمانان از طریق نفرت پراکنی است.دکتر ماهاتیر محمد، نخست وزیر سابق مالزی میگوید «مسلمانها حق دارند میلیونها فرانسوی را بکشند و از آنها انتقام بگیرند». سالها مسلمانان دنیا ماهاتیر محمد را به عنوان یک سیاستمدار معتدل و میانهرو میشناختند اما او چهره واقعی خود را سرانجام نشان داد.
گرچه امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه با محکوم کردن این جنایت گفته فرانسه به دلیل ارزشهایش مورد حمله قرار گرفته و هرگز تسلیم ترور نخواهد شد اما وضعیت اضطراری در فرانسه آشکار میکند بحران عمیق است.
ماکرون از ارتش خواسته است تا هزاران سرباز را برای حفاظت از اماکن مذهبی و حساس در خیابانها مستقر کند.
رجب طیب اردوغان در دو سه هفته گذشته دستکم سه بار خطاب به ماکرون گفته «باید وضعیت عقلیات را کنترل کنند». حمایت ماکرون از آزادی بیان و کاریکاتورهای پیامبر مسلمانان به شدت اردوغان و شماری از رهبران کشورهای اسلامی را خشمگین کرد.
علی خامنهای در نامهای خطاب به مردم فرانسه نوشت «از رئیس جمهورتان بپرسید چرا از توهین به پیامبر دفاع میکند…آیا آزادی بیان به معنای توهین، آن هم به شخصیتی مقدس است؟ آیا این اقدام احمقانه توهین به شعور مردمی نیست که او را انتخاب کردهاند؟»
روحانیون داخل ایران «آتشبیار معرکه» شدهاند. ناصر مکارمشیرازی از مراجع تقلید قم گفته اگر عقل سیاسی داشتند خود را با جهان اسلام درگیر نمیکردند. آیتالله عبدالکریم عابدینی نماینده ولیفقیه در قزوین نیز ادعا کرده «مردم کشور فرانسه به سرعت در حال روی آوردن به اسلام هستند و همین موضوع موجب خشم و عصبانیت سرمداران آنها شده است.»
هنوز مشخص نیست تدبیر دولتمردان غربی برای مقابله با موج تازه افراط گرایی مسلمانان در کشورهای آنها چیست. دولت فرانسه یکی از بزرگترین خیریههای اسلامی این کشور را به دلیل افراطگرایی منحل کرد اما مسئله اینجاست که ستیزهجویانی که مرتکب اقدامات جنایتکارانه علیه مسیحیان میشوند توسط مراکز و اشخاصی تحریک میشوند که بعضی از آنها فعالیتهای غیرعلنی دارند و سالهاست اقدام به شستشوی مغزی جوانان مسلمان میکنند.
ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه سیاست زیرکانهتری در پیش گرفته و گفته اسلام بخشی از تاریخ فرانسوی و اروپایی ما است. شاید این صحبت او سیگنالهای تسلیم باشد زیرا در عمل کار چندانی از دولت اروپایی با مقابله با افراط گرایی برنمیآید مگر اراده قویتری داشته باشند.
وضعیت فوقالعادهای که در فرانسه برقرار شده در شبکههای مجازی واکنشهای زیادی را در پی داشته است.
یکی از کاربران توییتر فارسی با اشاره به تشکیل حلقه اصلی انقلاب اسلامی در پاریس و سفر روحالله خمینی با «ایرفرانس» به ایران مینویسد «فرانسه یک حکومت به مسلمانها بدهکارست.» کاربر دیگری نوشته «جنگ اسلام و آزادی بیان در فرانسه ادامه دارد!» و فرد دیگری مینویسد آنچه در فرانسه افراط گرایان به نمایش گذاشتند ۴۱ سال است در ایران حاکم است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر