۱۳۹۹ آبان ۲۰, سه‌شنبه

شهرداری تهران کلیسای «ادونتیست‌‌» را قربانی منافع اقتصادی کرد

  کمتر از ۱۰ روز پس از تخریب کلیسای مشهور «ادونتیست‌ها‌» در تهران واقع در خیابان جمهوری روزنامه «همشهری» وابسته به شهرداری تهران دوشنبه ۱۹ آبان در گزارشی نوشت این کلیسا «قربانی منافع اقتصادی شد».

احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در جلسه‌ای که یکشنبه ۱۸ آبان برگزار شد به تخریب کلیسا ادونتیست‌ها واکنش نشان داد و گفت «در محدوده‌ای که به آن چهارراه ادیان می‌گوییم و در تقاطع خیابان‌های جمهوری و سی‌تیر قرار دارد، کلیسا، کنیسه، آتشکده، مسجد و همه اینها کنار هم هستند و معتقدان به هر کدام از این ادیان ابراهیمی در معابد خود حاضر می‌شوند. این موضوع از ویژگی‌های خاص شهر تهران به‌حساب می‌آید که تقریبن در بین پایتخت‌های دنیا منحصر به فرد است. خبری که داده شده این است که یکی از معابد دینی قرار است به ساختمان تجاری تبدیل شود. شهرداری در این‌باره توضیح بدهد. من با شهردار منطقه و مدیر میراث و همینطور با برخی کارشناسان شهری هم گفتگو داشته‌ام.»
در شهر تهران، املاک از نظر ارزش تاریخی ۲ دسته هستند؛ یکی بناهایی که ثبت ملی می‌شوند و دسته دیگر بناهایی که ارزش تاریخی دارند و در طرح تفصیلی ثبت شده‌اند. شهرداری برای صدور پروانه بناها، همواره از میراث فرهنگی استعلام می‌گیرد و در این عرصه میراث فرهنگی متولی است. در این میان، به‌نظر می‌رسد موضوعی که برای کلیسای ادونتیست‌ها مطرح شده، به مجوز تخریبی برمی‌گردد که میراث فرهنگی به مالک داده است.
ابوالفتح شادمهری، مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران در این رابطه می‌گوید: «شهرداری تهران سال ۹۳ کلیسای ادونتیست‌ها را به‌عنوان یک ارزش تاریخی به میراث فرهنگی معرفی کرد، اما آنها اعلام کردند که این بنا ارزش تاریخی ندارد. میراث فرهنگی مجوز تخریب را به مالک کلیسای ادونتیست‌ها داده است. پس از نظر میراث فرهنگی دیگر کاری از دست شهرداری برنمی‌آید و اگر شهرداری مانع تخریب شود، علیه ما به دیوان شکایت می‌برند.»
به گفته او البته میراث فرهنگی استان تهران دستور داده تا ساخت‌وساز در محل کلیسا متوقف شود تا بار دیگر این اقدام مورد بررسی قرار گیرد.
در این گزارش آمده داخل کلیسای ادونتیست پس خریداری توسط مالکان در سال ۹۴ تخریب شد و با عکس‌های تخریب شده کلیسا، همان سال مجوز تخریب کل بنا ‌را از سازمان میراث فرهنگی اخذ کرده‌اند که شهرداری وقت هم مجوز تخریب صادر می‌کند؛ درحالی‌که ملک ارزش تاریخی و معماری دارد.
دوستداران و فعالان میراث تاریخی تهران تا سال ۹۹ مانع از تخریب کلیسا می‌شوند و طبق روال مجوزهای صادر شده از طرف سازمان میراث فرهنگی، اگر ملکی مجوز تخریب بگیرد و تا سال بعد تخریب نشود، مجوز تخریب ملک لغو خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر